Лидл 112 - 02.02.2018 г. - 01.03.2018 г. - за най-късия месец - удължена тема ;)

  • 197 684
  • 1 658
  •   1
Отговори
# 1 110
  • софия
  • Мнения: 4 180
о след похвалите ви към суджука веднага ще заприпкам към Лидл да го пробвам и аз Simple Smile Харесах си от брошурката и бурканче със сусамов тахан с мед, та мисля да пробвам и него.

# 1 111
  • София
  • Мнения: 12 562
Присъединявам се към въпроса за дребната рибка, в тавичка как точно се прави? Да не стане суха?

# 1 112
  • Мнения: 69 204
Ми не знам. Довечера ще ти кажа...иначе не е чистена, сега я гледах, оставих я в хладилник да се размрази за довечера.
Мисля върху хартия за печене/хм..лидълска де/, да я просна и каквото стане. Ще стане, няма начин..има добавена сол май по етикет...чудя се дали да я чистя обаче, може да пробвам, ако не ми се получи....ще лапам направо така...Simple Smile

 Ами аз точно хрупкава я искам да стане..препеченка, така я обичам. Без сосове, без нищо...

# 1 113
  • София
  • Мнения: 12 562
Мен не ми се занимава да я чистя, дано става и така. Blush

# 1 114
  • Русе
  • Мнения: 5 356
Лаврак дали има тази седмица в Лидъл? Трябва ми вариант за вечеря някакъв.
П.П. Този начин ползвам за тиквички и патладжан, но според мен става и за рибката: Дребната рибка може да се оваля в брашно като хубаво се изтупа после, нарежда се върху хартия за печене и с малка лъжичка се наръсва олио/зехтин отгоре. Мазнината попива в брашното и става хрупкаво при изпичането.

# 1 115
  • София
  • Мнения: 12 562
О, така и ще направя. Благодаря!

# 1 116
  • Мнения: 69 204
Имаше риба, ципура със сигурност.
В К има намалена ципура и сафрид тази седмица...

# 1 117
  • София
  • Мнения: 1 832
Не знаех, че гаврос е гръцка хамсия. Аз си я зная гаврос/ш/.
Тете, пиши как е станала на фурна. Колко време си я пекла и на какви градуси? И аз я обичам хрупкава и топла, без лимон или какъвто и да е било сос, иначе омеква. В брашно ли ще я оваляш? Или може само с мазнина да се оваля хубаво? След като е осолена.

# 1 118
  • Мнения: 69 204
На мен ми беше останало за някаква риба, че е много на почит в гръцкf...и ми приличаше на тази точно, с Г започваше. По думите на мой близък де...не знам дали му е меродавно мнението.
Но аз мислех за някаква луксозна и скъпа, и предпочитана....пък май тази много я ядяли заради костичките...тъй те, допитах се до близкия, ама и той много не помнеше, каза ми това, което написах по-горе...
Ще я снимам даже, ако става за снимане де...мисля без брашно аз, че не го ям него. Може за проба две-три да овалям де...
Абе цаца...кво й се таманим толкова, да ни питаш...Simple Smile

# 1 119
  • Пловдив
  • Мнения: 1 195
Привет, четох назад и не успях да открия мнение за детските чаршафи от био памук, моля ако имате впечатление от тях да споделите за качество, плътност и тн

# 1 120
  • Мнения: 69 204
Обикновено трико са чаршафите. Горните са наполовина трико, наполовина плат памучен тип хасе. Не са нещо особено, на мен не ми харесаха. Сега в четвъртък пак ще пускат - те са по-добри по мое мнение, И шарките са им по-готни и цветни, и цената им е по-добра....

# 1 121
  • София
  • Мнения: 5 547
На мен ми беше останало за някаква риба, че е много на почит в гръцкf...и ми приличаше на тази точно, с Г започваше. По думите на мой близък де...не знам дали му е меродавно мнението.
Но аз мислех за някаква луксозна и скъпа, и предпочитана....пък май тази много я ядяли заради костичките...тъй те, допитах се до близкия, ама и той много не помнеше, каза ми това, което написах по-горе...

И на мен ми казваха за тая риба, но не мога да се сетя заглавието ѝ, нещо като фърги ми се мотае, ама гугъл не намери такава. Фагри- намерих я.

# 1 122
  • Мнения: 69 204
Ще я видя тая фагри....ама на мен с Г ми се върти...помня, че ми казаха скъпа риба, пък тая хамсия не е скъпа в Гърция. Как не помни тоя моя човек значи....

# 1 123
  • Мнения: 2 060
По повод на почистването на по- големите рибета и наздраве  Hug



за по- изисканите по почистването



за фурна може и така
http://biri-miri.blogspot.bg/2014/06/blog-post_28.html

# 1 124
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 872
Тете, рибката не съм я сготвила още. Тази вечер ще се боря с нея, от снощи отлежава в хладилника да се размрази. Аз мислех пържена, но и печена на фурна ще стане. Оваляна в брашно и мазнинка и на горещо, докато се зачерви хубавко.
Ето и рецепта от рибар, та чисти се значи...
http://faragency.bg/bg/ribar-ot-chernomorets-razkri-kak-se-prigo … kusnata-hamsiya-/

Общи условия

Активация на акаунт