С какво ви дразнят свекървите - тема 92

• 97 225
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
За мен пък, ако си оставиш бебето за цял месец на баба и хукнеш в чужбина, баба има пълното право да взима самостоятелни решения за това дете. Аз при такива условия никога няма да се наема да гледам чуждо дете. Или ме смятат за нормален човек и ми гласуват доверие, че няма да уморя най-милото им, или ме смятат за умствено недоразвита и не ми го оставят за повече от ден, без преспиване.
Като ми оставят детето, се съобразявам с инструкциите. Хайде, за лекаря бих го завела самосиндикално, но не бих дала АБ на осеммесечно без да информирам родителите. Както и с храненето - на бабата са й оставени инструкции как да храни детето. Тя обаче решава да му набута кисело мляко, попари, сокчета и т.н., щото тя пък знае най-добре. И ако за лекарството може да се приеме, че е екстрена ситуация, храненето не е. Ако детето е било само на кърма или АМ до шестия месец, майката е в пълното си право да храни кога и как да се въвеждат храните.
То и аз съм скептична към хомеопатията, ама е факт, че мои познати си лекуват успешно децата от гнойни ангини и бронхити с такава. Техни са децата и ако ми оставят едно такова, ще се съобразявам с препоръките на родителите и ще съгласувал прегледи и лечение с тях, а не да действам по мое усмотрение, защото последиците после ги отнасят родителите.
Надявам се, че казусът е измислен и пресилен за целите на драмата.

# 376
Естествено, че е измислен. То само като прочетеш стила на статията един такъв сълзливо драматичен и ти става ясно, че е пълна измислица.
Но такива ситуации има и много често възрастните са убедени че младите и в частност снахата нямат представа как се гледат деца и само те могат да дадат правилната информация. И се стига до съвсем реални случки след които бабата и дядото гледата внучетата само на снимка.

# 377
  • до едно тепе
Аз пък си мисля,че не е измислена. Оставяла съм сина си при моите родители за 2-3 седмици понякога. Занасям една торба с лекарства+инхалатор(астматик е) и оставям списък с инструкции кое как и кога се ползва. И знаят какво да яде и какво не. Разболявал се е и са го водили на лекар, и беше за АБ ситуацията, но лекаря беше настоял да говори с нас родителите преди да им даде рецептата за АБ. От друга страна съм оставяла и двете деца на свекървата за часове с точни инструкции какво да не дава на малката, защото е алергична и не е захранена с всички алергени.  Дори и храна и нося и сина и и казва да не дава нищо друго за ядене. И въпреки това и дава да яде неща, които не трябва-дори не си прави труда да пита може ли, макар да знае,че телефоните ни са под ръка винаги, когато и ги оставяме. Та до човек и съобразяване с желанията на другия е работата. Представям си абсолютно същата ситуация като от статията, ако и я оставя за повече време. И се е случвало да и ограничаваме контактите докато детето се възстанови от нейната грешка. Единствената причина поради която все още и  ги водим е,че децата си я търсят и им липсва и не мисля,че е полезно за тях да ограничавам контактите с нея.

# 378
  • ВАРНА
 Аз пък познавам баба,чиято дъщеря е веган и съответно бебето е веган по неволя.Та тя тайно дава на детенцето храни с животински произход.Дъщерята е израстнала и направила своя избор,но на детето не му е даден такъв.

# 379
Аз пък познавам баба,чиято дъщеря е веган и съответно бебето е веган по неволя.Та тя тайно дава на детенцето храни с животински произход.Дъщерята е израстнала и направила своя избор,но на детето не му е даден такъв.
Вярно е, че на детето не е даден избор. Но изборите за своите деца правят родителите, а не бабите. Ако бабата счита, че майката застрашава детето, да се обърне към "Закрила на детето" за помощ, а не да взема еднолични решения. Ако някой реши да ме апострофира как ще реагирам аз, ако мое дете стане веган, ще отговоря, че никак няма да съм ОК с тази ситуация, ама никак, но както аз не допускам друг да взема решения за моите деца, а ако ще и на челна точка да застане, така и останалите родители имат право да решават за своите деца.

# 380
  • ВАРНА
  С мозък без основни вещества,без никакви средства,но иначе участващи в протести наклепани с фалшива кръв решенията им надали са особено разумни.Тяхното е фанатизъм.Отворени са за Космическите трептения,но не и да поработят с цел издръжка.Да е жива и здрава тъщата!

# 381
  • до едно тепе
Е да де, ама нали разбираш, че това дете расте и рано или късно ще каже на майка си какво е яло докато е било с бабата и тогава ще ревне тя, че не и дават детето.
Моята е на 2г 7м и онзи ден " похвали" баба си, че и е дала да яде орехи( никога не е яла такива и реално не знаем дали няма да има реакция), с което свеки рискува да и се свлече в ръцете някой ден. Ама нали телефони нямаме да звънне да пита може ли.

# 382

Ако детето е било само на кърма или АМ до шестия месец, майката е в пълното си право да храни кога и как да се въвеждат храните.

Надявам се, че казусът е измислен и пресилен за целите на драмата.

Ех,тези загрижени мами,дето си оставят бебетата на свекървите да им ги гледат с месеци и то баш в периодите на захранване,зъбки..

# 383
  • Варна
 С мозък без основни вещества,без никакви средства,но иначе участващи в протести наклепани с фалшива кръв решенията им надали са особено разумни.Тяхното е фанатизъм.Отворени са за Космическите трептения,но не и да поработят с цел издръжка.Да е жива и здрава тъщата!
Така де. И затова си има инстуции и компетентни органи, които да бъдат сигнализирани. Или бабата/ тъщата е такъв орган?

# 384
Т.е., по-добре е детето да бъде взето от социалните и дадено на приемно семейство?

# 385
  • Варна
Т.е., по-добре е детето да бъде взето от социалните и дадено на приемно семейство?
Точно така. С какво ще му се помогне, ако остане при откачената си майка? Смяташ ли, че "бутването" скришом в устата му на някое парченце месце веднъж седмично, ще му помогне особено? А мислиш ли, че ситуацията ще стане по-розова след някоя годинка, когато започне да порти какво прави баба му и майката ограничи изцяло животоспасяващите контакти с нея?

# 386
Моята е на 2г 7м и онзи ден " похвали" баба си, че и е дала да яде орехи( никога не е яла такива и реално не знаем дали няма да има реакция), с което свеки рискува да и се свлече в ръцете някой ден. Ама нали телефони нямаме да звънне да пита може ли.

Аз също бих дала, защото и през ум не би ми минало, че дете на близо 3 години никога не е близвало орехи. Може бабата затова да не е питала, защото не е подозирала, че детето не е яло никога досега.

Боже, ако някой ден имам внуци, не бих се наела да ги гледам и за час без дълъг и подробен списък какво може и какво не може да ядат. А, и ще звъня на снахата през 5 минути да питам за всяка хапка. Докато станат достатъчно големи, та да се самообслужват от хладилника и да се разправят сами с майка си. (Хъ-хъ, наредих се и аз сред дълголетните...  Mr. Green)

# 387
А защо на 3 години не е яло никога орехи е отделен въпрос ... И защо ще и се свлече в ръцете след орехи също. Един кекс с орехи поне не се ли е забърквал в тоя дом? Или всички са на кърма там?

П.С.: На три години може само да се обслужи и от хладилника, и от масата, и от какви ли не места ...

# 388
Кали, така погледнато си права, но по мои наблюдения в повечето случаи веганството и разните подобни залитания в крайности са от ден до пладне и бързо минават. А връщането на дете, веднъж отнето от социалните и влязло в системата, е доста трудно, ако не и невъзможно. А в нашата система с нашите соц.работници, май е по-добре изобщо да не се случва. Затова, да дават бабите каквото могат, докато нещата се нормализират!

# 389
Веганството не е от ден до пладне, хората склонни към такива мании, просто заменят една мания с друга. Докато и ако нещо ги тресне по главата, да се осъзнаят къде се намират.

Общи условия

Активация на акаунт