С какво ви дразнят свекървите - тема 92

• 97 221
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Ами странно ми е. Кога намери време да я израсте - на 3 години. А и как се разбира, че я е израсло, като такава храна не му се дава, защото е алергично? Не сме тук всички професори алерголози, нали трябва да се ограмотя, като стана свекърва да знам, кога изчезва алергията, каква алергия я измества и т.н. Simple Smile

# 406
В интерес на истината,ако детето има изявени алергии,добре е да не се включват други алергени към които също може да има реакция,докато не се израсте този период

# 407
Ооооф, стига де хора. как може да оправдавате и да се чудите как може да има алергия към нещо.
Това ми прилича на изцепките на моята свекърва, която като и казах, че имам сенна хрема, тя каза, че в тяхния род нямало болни от алергии.  Е викам в нашия има Crazy.

# 408
  • при късмета
То у нас за съжаление и да сигнализираш социалните, файда често няма...Пример дядото, убит от собствената си дъщеря и мъжът ѝ, защото сигнализирал, че децата стоят затворени вкъщи и не посещават училище. Семейството били някакви сектанти. Ето дятото е бил по-трезвомислещ и загрижен за децата от родителите им, има и такива случаи.
Дядото всъщност си оплака в "Съдебен спор", че дъщеря му не плаща сметки и го съдят от топлофикация. Докато правеха репортажа Жоро Игнатов повдигна въпроса за децата
Не е точно така. След убийството на дядото се разбра, че е имало сигнали, но когато социалните са идвали, никой не им е отварял. И те приключват с проверката. Както и полицаите, които дошли/ най- вероятно/ малко след убийството.  Позвънили, никой не им отворил и те приключили с проверката.
Сигналите обаче не са от дядото в социалните. А той потърси телевизията не заради децата, а даради неплатените сметки. Това не по темата де.

И при по-големи деца трябва за всяща храна да се съобразяваш. А бабата все пак се очаква са и таясно със състоянието но внучето

# 409
Ооооф, стига де хора. как може да оправдавате и да се чудите как може да има алергия към нещо.
Това ми прилича на изцепките на моята свекърва, която като и казах, че имам сенна хрема, тя каза, че в тяхния род нямало болни от алергии.  Е викам в нашия има Crazy.

Не те е срам..Ще съсипеш хубавия ген на хората.. hahaha hahaha

# 410

Съвсем сериозен ми е въпроса и очаквам нормален отговор, как може да има алергия само към телешко /не и към пилешко и свинско/ и как тази с картофа изчезва. Не се оправдавам, защото чужди деца не храня, просто ми стана любопитно, та ... ако може .. някой да отговори нормално.

# 411
Това ми прилича на изцепките на моята свекърва, която като и казах, че имам сенна хрема, тя каза, че в тяхния род нямало болни от алергии.  Е викам в нашия има Crazy.

Не те е срам..Ще съсипеш хубавия ген на хората.. hahaha hahaha

Да цели три пъти при това и съсипах хубавия ген, защото излязох и много плодовита(пак по нейни думи). hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

P.S
Salsisha не съм лекар, за да ти кажа. как и защо някой има алергия към нещо  честно казано не ме интересува. Имала съм алергични пристъпи и мога да ти кажа, че никак не е хубаво. Та ако не е моето дете няма да рискувам, такъв грях не си слагам на душата.

# 412
  • до едно тепе
Ами странно ми е. Кога намери време да я израсте - на 3 години. А и как се разбира, че я е израсло, като такава храна не му се дава, защото е алергично? Не сме тук всички професори алерголози, нали трябва да се ограмотя, като стана свекърва да знам, кога изчезва алергията, каква алергия я измества и т.н. Simple Smile
Помагам за ограмотяването Laughing
Скрит текст:
Хранителните алергии при деца се израстват в повечето случаи. Малката беше на 1г 5м когато се обрина от кашкавал и направихме кръвни тестове. На теста показа мляко, казеин( което е белтъка в млякото) и слаба към картоф. Последва диета и през 6м нови тестове с които се следи как реагира детето на алергените. Понякога за това време израстват един алерген, но се случва да се появи друг. Към картофа я беше израснала, но и тя беше много слаба. Алерголога препоръча да спрем телешкото и соята, освен млякото, защото е много възможно да се получи кръстосана алергична реакция- белтъка в соята много наподобявал млечния, а 10 % от алергичните към краве мляко реагират и на телешкото. С особено внимание се дават и агнешко и козе месо. Колко бързо се израства и как, е строго индивидуално и зависи и от това как се спазва диетата на детето, към колко алергени има реакция и много други фактори, на които трудно можем да влияем. Може да се израсте за 5м, може и за няколко години. Всяка една алергична реакция може да възпрепятства този процес. При моето дете периода на израстване беше 11м. Сега много бавно и постепенно я захранвам с млечни и всяка една алергична реакция или каквото и да е друго заболяване стопира процеса за седмици/месеци. За да се захранва детето трябва да е абсолютно здраво и да не пие антиалергични лекарства. Последния вирус, който изкара, спря въвеждането на нови храни за 3 седмици. Затова не давам нови храни-освен млечните под различна форма. За да знам на какво е реагирала-дали на млякото или на другата храна. В случая детето беше болно и пиеше фенистил, което само по себе си изключва даването на нова храна, нооо баба и не мисли така.
Няма да спамя повече  Wink

# 413
Ясно. Е това е добре, защото все пак може да си изчезнат напълно всичките, явно е нещо като детската астма, но детски алергии.

Обаче за бабата сигурно е трудно да следи всичко, аз може би бих я включила повече - един вид, като личен асистент, да помни и да следи, какво е давано на детето, може би доста стриктна ще стане дори.

# 414
  • до едно тепе
Ами не и пречи да звънне, нали? Особено като е изрично предупредена да дава само занесената храна+ евентуално някакъв плод или краставица.
Всичко е до човека. Ако иска да се съобрази, ще го направи и ще намери начин да се информира. Ако не иска, си прави каквото реши и после се оплаква,че не му дават внучето. Не сме я лишили от контакти с детето за момента, но мъжа ми е предупреден,че направи ли малката алергична реакция заради баба си, тя ще я гледа на снимка много дълъг период. Защото от ината си и редовното вие ще ми кажете, нали и аз съм гледала деца, застрашава здравето на детето. ooooh!

# 415
Защото от ината си и редовното вие ще ми кажете, нали и аз съм гледала деца, застрашава здравето на детето. ooooh!

Аз лично,нищо подобно няма да ти кажа..Само плюя в пазва(и трупам опит),щото момче имам и някой ден и аз снаха ще трябва да посрещам..

# 416
  • София
Ами не и пречи да звънне, нали? Особено като е изрично предупредена да дава само занесената храна+ евентуално някакъв плод или краставица.
Всичко е до човека. Ако иска да се съобрази, ще го направи и ще намери начин да се информира. Ако не иска, си прави каквото реши и после се оплаква,че не му дават внучето. Не сме я лишили от контакти с детето за момента, но мъжа ми е предупреден,че направи ли малката алергична реакция заради баба си, тя ще я гледа на снимка много дълъг период. Защото от ината си и редовното вие ще ми кажете, нали и аз съм гледала деца, застрашава здравето на детето. ooooh!

Дори и да беше звъннала, има ли възможност за бърза реакция при нужда?

За мен е рискувала глупаво и неоправдано.

# 417
Поспаланчо,твоя ли беше свекървата,която при известна алергия към млечни беше дала нещо млечно на детето?Или я бъркам с друга.А около Коледа не беше ли дала телешка луканка?

# 418
Същата.

# 419

И аз като теб не съм специалист по алергии и не мога да ти отговоря на въпросите, затова ще ти дам много лесен отговор какво да правиш като станеш свекърва - ако вземеш да гледаш внучето сама за няколко часа или повече, питаш "Има ли нещо, което не й давате да яде?" Изключително улеснява живота на всички, включително и твоя.

Относно обсъждането на ненамесата - не бих се обаждала, ако не одобрявам някакви методи на отглеждане, или смятам, че моите (естествено!  Laughing ) са по-добри, НО с едно голямо изключение - животозастрашаващи ситуации. Веганство на ясленче (освен ако не е временно, с конкретни медицински цели, предписано от лекар) е такава, така че бих се намесила - дали с цитиране на медицински случаи и аргументи и дуднене на снаха и син, дали с тайно бабино захранване, е твърде рано да кажа, но бих стояла настрана толкова, колкото бих стояла, ако снахата блъска главата на бебето в стената - тоест, никак.

В тази връзка, мисля, че синът в описания по-горе случай доста е прекалил, оттам и огорчението на искрено загрижената му (а това не е толкова често, т.е., ценност е  Laughing) за здравето на съпругата му майка. И тя не е трябвало да реагира после с такива излияния, но първо мъжът е трябвало да бъде по-адекватен. В ситуация, в която всички са притеснени, може да се очаква, че не всеки съобразява как другите ще приемат действията му, затова, като мине време, не би трябвало да се таи горчилка и цупене, или, най-малкото, по-мъдрият трябва пръв да протегне ръка.

Общи условия

Активация на акаунт