С какво ви дразнят свекървите - тема 92

• 97 148
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
В случая изобщо не става дума за сумата.Първо е жена с добри финансови възможности,ако това има значение.
Аз не съм я молила (и не бих) за нищо.С помощ и без помощ всеки пазарува за детето си.Проблемът е,че се изхвърля,а после се отмята.Значи ако правиш нещо?го направи без селянии.И въпросът изобщо не е за тези 20лв.,а за постъпката,много е важно от парите,които е обещала на детето да си купи подарък!
 При тези хора си е патент.Ако тръгна да пиша,колко неща са обещавани и неизпълнявани ще стане роман.Последно свекървата щеше да плаща на детето абонаментния план на телефона(пак без никой да я моли).Плаща пет месеца по 14 лв и рЕзко и писнА.Еми айде нема нужда...

# 556
  • София
Последното с което ме издразни свекърва ми е от днес.Живеем в различни градове.Каза да купим анцунг и маратонки на детето и тя ще изпрати парите.Трябваше да прати 120лв.,колкото са покупките,но в последния момент решила да задели за себе си 20лв. да си купи подарък за рождения си ден.Утре смятам да върна обратно и останалите 100лв.,за да си купи по-голям подарък.
 За протокола това е жена,която непрекъснато се изхвърля и обещава неща,които не изпълнява.А аз много мразя такива хора!

Проявявате абсолютно излишна показна обидчивост. Ще прати колкото иска. Важното е, че е пратила нещо изобщо. Най-вероятно не е очаквала да купите маратонки от 100 лв. И свекървите са хора, ядат, пият, купуват си разни неща и прочие.

# 557
  • София
Аз чета, че маратонки И анцуг са 120 лв., което е доста по-различно.
Ако ти кажат "Ти купи, аз ще дам парите" и след това се отметнат - не е етично, независимо от сумата. Щом смяташ да е конкретна сума - даваш я преди покупката, а родителите ще си преценят.

# 558
Да ви имам проблемите. Grinning Нашите очакват ние да им пращаме пари, те на нас абсурд. Прати ми я твоята свекърва, aз ще ти връча двама, които нищо не обещават никога да ти е мирна главата.

# 559
В случая изобщо не става дума за сумата.Първо е жена с добри финансови възможности,ако това има значение.
Аз не съм я молила (и не бих) за нищо.С помощ и без помощ всеки пазарува за детето си.Проблемът е,че се изхвърля,а после се отмята.Значи ако правиш нещо?го направи без селянии.И въпросът изобщо не е за тези 20лв.,а за постъпката,много е важно от парите,които е обещала на детето да си купи подарък!
 При тези хора си е патент.Ако тръгна да пиша,колко неща са обещавани и неизпълнявани ще стане роман.Последно свекървата щеше да плаща на детето абонаментния план на телефона(пак без никой да я моли).Плаща пет месеца по 14 лв и рЕзко и писнА.Еми айде нема нужда...

И защо се дразниш? Аз бих се притеснила за жената и още пари за по-хубав подарък бих й пратила. 20 лв к'во са!?

# 560
  • София
Ами точно , че 20лв са нищо . Дребнаво е за този, който ги е направил на въпрос ( в случая свекървата)

# 561
Ако ти кажат "Ти купи, аз ще дам парите" и след това се отметнат - не е етично, независимо от сумата. Щом смяташ да е конкретна сума - даваш я преди покупката, а родителите ще си преценят.
Така е, но за да не се получават подобни недоразумения и драми, се говори конкретно. Ако бабата беше казала "Купи до Х лева" или майката беше попитала "В каква сума да се вместя?", драмата нямаше да я има. Иначе, анцузи и за трицифрена сума има. Маратонки, също. Така общата сума може да надхвърли и 1000 лева. Затова се говори конкретно, а не се мълчи все едно имаш печени картофи в устата, та после да сте си взаимно обидени.

# 562
  • при късмета
Така е, но за да не се получават подобни недоразумения и драми, се говори конкретно. Ако бабата беше казала "Купи до Х лева" или майката беше попитала "В каква сума да се вместя?", драмата нямаше да я има. Иначе, анцузи и за трицифрена сума има. Маратонки, също. Така общата сума може да надхвърли и 1000 лева. Затова се говори конкретно, а не се мълчи все едно имаш печени картофи в устата, та после да сте си взаимно обидени.
Това щях да напиша и аз

# 563
  • София

Hands Plus1

# 564
Ако човек пазарува в Sport box 1000 лв за нищо няма да му стигнат. Grinning Бях печелила ваучери за там на състезания. За 50 лв можеш евентуално да си вземеш чорапи.

# 565
  • София
Да, има и широкопръсти хора, но предлагащият да се замисли.
Няма скоро да имам снаха, но и аз бих се стреснала, ако напазарува анцуг на Гучи (например, ако изобщо съществува такова нещо).

# 566
За да няма такива драми, дрехи, обувки, тарифни планове се избират според МОИТЕ възможности. Подаръците са пожелателни. А колкото до това, че въпросната свекърва има възможности е малко странно да прибягва до едни 20 лв за себе си. Както и да е, моите деца живеят според моя стандарт, ако ще и милионери да са бабите.

# 567
Съгласна съм с всички мнения по темата.Така е,човек трябва да се простира според възможностите си.Аз разчитам единствено на семейните доходи и се справяме чудесно.Но когато се изхвърляш,а после се правиш на циганин е грозно.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 13:55 от ladybg

# 568
Но когато се изхвърляш,а после се правиш на циганин е грозно.
Не бих го нарекла изхвърляне, а неумение и на двете страни да комуникират и конкретизират нещата. Тя е пропуснала да уточни финансовия лимит на подаръка. Ти си пропуснала да попиташ за този финансов лимит. И двете имате какво да научите за общуването, което спестява обиди и неприятности.

# 569
  • София
Съгласна съм с всички мнения по темата.Така е,човек трябва да се простира според възможностите си.Аз разчитам единствено на семейните доходи и се справяме чудесно.Но когато се изхвърляш,а после се правиш на циганин е грозно.

Как се е изхвърлила? Казала ви е да купувате без лимит?

Общи условия

Активация на акаунт