Ужасна болка в коляното-от какво ли?

• 33 005
  • 94
  •   1
Отговори
# 75
# 76
Имам същата диагноза като на авторката - износване на хрущяла. Докторът ми каза - остеоартрит. Не можех да си изправя крака (имах проблем само на едното коляно), вървях с присвито коляно. Не можех и да клекна като хората.

Не ми препоръча никакви инжекции, каза, че няма нужда. Прати ме на лечебна специализирана гимнастика. Ходих 6 пъти, и в къщи малко правих (че съм мързелива на тема упражнения).

Излишните килограми също натоварват колената, посвалих 10-на килограма (а и ми трябваше).

Отделно се мажа чат-пат с един гел с екстракт от новозеландска зеленоуста мида (има и глюкозамин в състава, доколкото си спомням, той се използва за такъв сорт гелове за облекчаване на остеоартритни състояния), който е много ефикасен за такива остеоартритни състояния (факт е, че учените още не могат да докажат със сигурност механизма на действие на екстракта на тази мида, но наистина облекчава болки от такова естество). Гелът го използвам и за мазане на кръста, че имам дефомирани прешлени и дискове. Откакто го открих този гел, се преродих (най-вече ми облекчи болките в кръста, което го счетох за чудо).

Лечебната гимнастика много, ама много ми помогна. Мога да си опъвам крака сега , ходя нормално, болките поизчезнаха. Мога и да клякам, но все още предпочитам да клякам на другото коляно.

# 77
Износване на хрущяла или намаляване на смазката? При всички положения според мен ще трябват някакви лекарства.
clarisa_77, има ли подобрение на състоянието ти след инжекциите?

# 78
Износване на хрущяла или намаляване на смазката? При всички положения според мен ще трябват някакви лекарства.
clarisa_77, има ли подобрение на състоянието ти след инжекциите?

То е едно и също- при износен хрущял намалява смазката. Иначе още не съм си поставила инжекцията. Най-вероятно другата седмица отново ще се свържа с лекаря, за да обсъдим вариантите. Може би ще се спра на нещо от среден тип като цена.

# 79
clarisa_77, пак те съветвам да не пестиш пари за инжекциите. Предполагам, че и лекаря ще ти го каже.

# 80
Нямам намерение да си спестявам парите, аз и без това инвестирам в други процедури, та няма да си обърна внимание на коляното ли?

# 81
От какво се получава износването на хрущяла?

# 82
Препоръчвам Анимал Флекс Animal Flex , смазва, възстановява, подкрепя ставите и сухожилията! За по-добър ефект се препоръчва прием около 40 дни!
Може да приемате и колаген от тип 2ри около 60мг, босвелия 250мг, куркумин 500мг, също рибено масло омега 3, витамин ЦЕ 1000мг, калции и магнезиум.
С малък ефект са хондроитин сулфат и метилсулфонилметан, но може да се комбинират с горните !

# 83
На моя приятелка и бяха препоръчали също нещо от рода на flexy, но доктора и беше казал, че без инжекция няма да се размине.

# 84
Миналата година пихме Флекси, но полза никаква! Пари, хвърлени на вятъра!

# 85
Добавките естествено няма да решат проблема, но няма и да навредят. Инжекциите доста помагат.

# 86
То от добавките винаги има недоволни и доволни. Но мисля, че само те няма да ми решат проблема.

# 87
Няма добавка, от която да сме доволни.

# 88
Някои доктори залагат на комплексния подход, но едва ли само добавките ще разрешат проблема. Чувала съм, че тези инжекции дават добър ефект при подобни проблеми, но трябва пак да си биеш след известно време.

# 89
Запазих си час и другата седмица ще ми поставят. Надявам се ефекта да бъде налице.

Общи условия

Активация на акаунт