Център за асистирана репродукция (ЦАР) - тема 28

• 92 622
  • 718
  •   1
Отговори
# 60
Ясно, дано със стимулация да се получи!

# 61
38094 за получаване на 12.02.
Отложих вземането.
Обясниха ми, че най-късно през АПРИЛ трябва да я получа, иначе се кандидатства наново.  Според мен би трябвало да се смятат 3 месеца от февруари, т.е. март-април-май, но ми отговориха, че се брои и февруари!
Не фиксирахме нова дата, трябва да позвъня (до обяд!), в края на предходния месец или в началото на съответния за получаване.
Имайте го предвид при подготовката.
Аз мисля, че са се объркали и са го смятали на пръсти февруари, март, април. А не са го смятали 12.03- първи месец, 12.04- втори месец и 12.05- трети месец. Хайде да бъдем по-точни 11.05. От какъв зор ще съкращават срока на два месеца и половина!
Просто си разсъждавам на глас.
Ще е от полза, ако и някоя друга девойка отлага да ги попита кога е крайният срок и как го броят.

# 62
Според мен е така, защото се обаждат попринцип предния месец. И ако се бяха обадили януари, щеше да е така- отлагаш и февруари и за това се брои.
И не е два месеца и половина, ако иска може да се обади и да я вземе края на април и така стават 3,5 месеца. Нека не издребняваме...

# 63
Изобщо не е издребняване - това е много важно.
Съгласно чл. 39, ал.7 от Правилника на ЦАР "Погасяват се правата за
организационно и финансово подпомагане на заявителите, които не са получили
заповедите за одобрение по съответното заявление в срок до 3 месеца от крайния срок,
посочен от центъра по реда на ал. 6.".

ал. 6 гласи: Съобщаването на заповедите се извършва от центъра, който обявява на интернет
страницата си информация за издадените заповеди и сроковете за тяхното връчване.

Моят прочит е, че срокът за връчване е края на съответния месец, както го обявяват на страницата си (в случая февруари) или определената дата, на която съм поканена (12.02.), следователно би трябвало да имам 3 месеца, считано от март.
Затова и зададох изрично въпроса, но не исках да влизам в обяснения и да губя времето на служителите.
Ако ми се наложи да пропусна и април обаче, ще се консултирам относно правата си да се възползвам от пълния 3-месечен срок.
И не казвайте, че имаме една година да използваме заповедта - времето лети и не винаги можем да предвидим пречките за това. Един месец може и да е от значение.
Успех на всички! Simple Smile

miniCat, редактирам след коментара ти по-долу, за да не пълня темата излишно. Целта ми не беше да убеждавам някого, а разсъждавах по повод правата, които ни се дават нормативно. Всеки преценява за себе си кое и колко е от значение. Излишно е да влизаме в диалог с подобен тон.  Не бих искала да заблудя някого със своето тълкуване на текста, така че ще е от полза за всички това да бъде потвърдено от лице със съответната компетенция (напр. адвокат).

Последна редакция: вт, 06 фев 2018, 15:10 от Малага

# 64
Не можеш да ме убедиш, че 2 седмици са такъв проблем и не е издребняване. И да, една година имаш право след това да ползваш тази заповед, и не мисля че тези 2 седмици ще променят нещо. Но нищо, винаги ще се намери за какво да се мрънка и недоволства.
И освен това - отлагаш целия месец февр, отлагаш март и края на третия месец( 30 април) си взимаш заповедта. Къде е проблема?

П.П. Ако искаш да я отложиш за по-дълго време, я откажи. И кандидатствай на ново.
Освен това, ако те притесняват медицински причини, поради които няма да можеш да започнеш, заповедта може да се удължи с 6 месеца.

Последна редакция: вт, 06 фев 2018, 15:18 от miniCat

# 65
Приключиха ли за днес 🙄
От последния обявен тук номер  до моя са  точно 10 😊 а все още нямам покана.
До колко часа са обажданията ?

# 66
Лив, бяха писали момичета, че даже в 17 им звънят. При тях също е лудница. Аз като бях за заповед, едната жена звъни да покани някоя от нас за заповед, в това време другата жена обработва документи за смяна на клиника на друго момиче, идва куриер и носи документи на новоподалите, междувременно някой се обажда да пита нещо, изобщо не им е лесно Crazy

# 67
Не скучаят значи Simple Smile но от 11:00 до сега е настанало затишие  ....Може и да са спрели за днес 🙄

# 68
  • София
Присъединявам се и аз тук. Успех на всички!

# 69
Катринче,много съжалявам за това което ти се е случило SadАз много си мечтая за близначета, но като дойде момента ще видим. Вярвам че следващия път ще имаш прекрасно здраво детенце Simple Smile

Благодаря ти, сигурна съм, че при всички ни нещата ще се получат по възможно най-добрия начин. 🙂

# 70
Присъединявам се и аз тук. Успех на всички!

Усмивка, Успех и на теб! Дано да ни е на късмет този опит Simple Smile
Днес много малко номерца раздадоха ... но поне прехвърлиха 38 000.

# 71
Здравейте момичета, аз съм с номер 39125. Тъй като ми предстои замразен трансфер, днес моята лекарка ми каза, че за да получа новата заповед не трябва да имам замразени. Ето и въпроса ми,тъй като замразените ембриончета са от минал опит по старите правила дали наистина док. е права. Защото ако е така доста от нас ще са прецакани. Моля ако някоя има подобен проблем или сте запознати да се включи.

# 72
  • Варна
Аз имам замразени и мислим да правим зет в месецът преди да взема заповедта. Ако имаше такова нещо док щеше да ми е казал Simple Smile
Твоята док може да ти го е казала с цел да направите зет преди да вземеш новата заповед, защото по нея ще се поема и зет и трансфер след това Simple Smile

# 73
Аз така или иначе ще направя първо замразения, но ще върнем 2 и 2 ще останат. Ако тя е правя, ще трябва да направя още един, за да мога да взема новата заповед.Надявам се да не стигам нито до втори замразен, нито до нова стимулация, но не е честно ако наистина са го направили така.

# 74
А защо просто не звъннеш във фонда?

Общи условия

Активация на акаунт