Център за асистирана репродукция (ЦАР) - тема 28

• 92 630
  • 718
  •   1
Отговори
# 75
Да утре ще пробвам да се свържа.

# 76
Аз имам замразени от този неуспешен опит,но въпреки това ще подавам документи за ЗЕТ,с мъжки фактор сме.Днес ми излезна АМХ и в петък ще попълвам документите.
В клиниката ми обясниха,че тъй като имам замразени да не бързам за 2ра Заповед,но накрая решихме,ще подам за всеки случай.Дори звънях във Фонда,казаха ми да се обърна към клиниката,за да ми подготвят документите.

# 77
mmorena, доколкото аз разбрах, се финансира един ЗЕТ, който е с ембрита от стимулацията от фонда, което значи, че не може да се ползва с заварени такива. За жалост...
Ако греша, нека някой ме поправи.

# 78
О не, аз не искам фонда да ми го плаща( то няма и как). Мисълта ми беше че докато имам замразени, не мога да ползвам нова заповед ако се наложи.

# 79
....Освен това, ако те притесняват медицински причини, поради които няма да можеш да започнеш, заповедта може да се удължи с 6 месеца.
Би било добре, ако може. Преди имаше отлагане стартирането на процедура по медицински причини след като е връчена заповедта, но сега не го намирам.
Ще съм благодарна ако посочиш къде е регламентирано.
От актуалния Правилник: чл. 39в. (2) Когато процедурата за трансфер на свежи ембриони е завършила без постигане на бременност или с аборт и по медицински причини не може да бъде извършена процедура за трансфер на размразени ембриони в срока по ал. 1, заявителката може да поиска удължаване на срока с не повече от шест месеца.

# 80
Малага,

Съгласна съм с теб - не са пълни 3 месеца , а 2 месеца за отлагане на практика.

На мен ми се обадиха на 2,02 и ми казаха до края на март да съм се обадила за заповед- това за мен са 2
 непълни месеца.
Тоест аз до 2 месеца трябва да съм взела решение за клиника и прочее. Направи ми впечатление и на мен тая работа.  Peace

# 81
38115 отива за заповед на 09.02

# 82
Здравейте и от мен аз съм номер:40144 Нова съм в тези неща и бих искала да питам нещо.Документите ми изготвиха клиника Щерев с диагноза луф синдром .Когато ги подавах ме върнаха защото ехографски снимки бяха сканирани и нямало дори да си направят трудъ да го разгледат Върнах се в щтерев за да искам оригиналните но те казаха че вече робатели по електрона система .Написаха ми сложебна белешка и пак ме пратиха да ги подамНакрая приеха докоментите но незнам дали изобщо ще ме одобрат Дали ме излъгаха от щерев

# 83
  • What are you laughing at?
Здравейте момичета, аз съм с номер 39125. Тъй като ми предстои замразен трансфер, днес моята лекарка ми каза, че за да получа новата заповед не трябва да имам замразени. Ето и въпроса ми,тъй като замразените ембриончета са от минал опит по старите правила дали наистина док. е права. Защото ако е така доста от нас ще са прецакани. Моля ако някоя има подобен проблем или сте запознати да се включи.

Здравей mmorena , аз си взех заповедта на 31-ви октомври 2017г. по старите правила, направих инвитрото декември, но тъй като бях с хиперстимулация, нямаше възможност за ЕТ и ми замразиха 2 ембриона. Януари 2018г. трябваше да направим ЗЕТ, от Щерев ми казаха, че трябва да си го финансирам. Въпреки това, аз се обадих до фонда да питам дали имам право на финансиране по този повод, казаха че това важи само за тези които са взели заповед по новите правила, където освен  сумата от 5000лв. за инвитро има допълнение 500лв. за ЗЕТ.
Успех.

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 16:03 от arji

# 84
Малага,
Не намирам такова нещо, за жалост. В стария правилник, някой срещал ли го е?
Аз все пак се надявам, че и сега има начин да се отложи.
Maya bee, сигурно са имали предвид да св обадиш тогава, за да вземеш заповедта на другия месвц.

# 85
докъде стигнаха днес номерата от 11 ч. нищо ново няма..

# 86
Аз съм номер 37973 и ми се обадиха за вземане на заповед на 08.02, отложих я, но ми казаха че най-късно до април трябва да я взема /до края на март трябва да се обадя/.

# 87
171 номер съм надявах се вчера да ми сеобадят реших че ще е днес ,но нищо за сега,дали утре ще звъннат....

# 88
А аз съм 180 и с трепет чакам. Не изпускам телефона от ръце... Но явно няма да е и днес... Дано да е утре обаждането...

# 89
аз съм 142 и аз  така  - бях решила днес, обаче ..

Общи условия

Активация на акаунт