Графики на БТ - коментари

• 71 076
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Момичета ,навсякъде съм чела,че температурата се мери само след минимум 6 часов покой,без никакви старания до тоалетна и т.н Затова и не се мърда много много и трябва да ви е близо термометъра и се мери без да ставате.При такова положение температурата се вдига и не е реалната най-ниска измерена ,а тя точно само тази се взема в предвид.
Просто изказвам наблюденията си от личен опит и статиите от които аз се уча .

Да, наистина така пише. Но предполагам, че всеки организъм реагира различно. При мен не влияе едно ставане до тоалетна. Тествала съм го така: преди да стана - меря, отивам до тоалетна, лягам и веднага пак меря -няма промяна в БТ Simple Smile. Веднъж се замотах повече и се разходих и в другите стаи - тогава вече БТ ми скочи.

Денис, преди малко писах в темата за хормоните. Simple Smile
Искам да те питам тази хипофункция на ЩЖ възможно ли е да е свързана с малката разлика м/у ФФ и ЛФ? Ако си спомняш, миналия месец отново ми беше такава малка разликата и сега отново - точно в края на ЛФ, графиката ми образува някакъв връх.

Последна редакция: пн, 19 авг 2019, 02:37 от AnMary

# 631
Момичета ,навсякъде съм чела,че температурата се мери само след минимум 6 часов покой,без никакви старания до тоалетна и т.н Затова и не се мърда много много и трябва да ви е близо термометъра и се мери без да ставате.При такова положение температурата се вдига и не е реалната най-ниска измерена ,а тя точно само тази се взема в предвид.
Просто изказвам наблюденията си от личен опит и статиите от които аз се уча .

Да, наистина така пише. Но предполагам, че всеки организъм реагира различно. При мен не влияе едно ставане до тоалетна. Тествала съм го така: преди да стана - меря, отивам до тоалетна, лягам и веднага пак меря -няма промяна в БТ Simple Smile. Веднъж се замотах повече и се разходих и в другите стаи - тогава вече БТ ми скочи.

Да,така е,всеки организъм е различен,както казваш ,затова и си позволих да коментирам.При нея може да е от значение и да се обърка.Аз например все още не мога да разбера  в крайна сметка до кога се задържа температурата висока-до трети месец или донкрав на бременността.В почти всички статии пиле,че е до трети месец,защото донтогава нараства най много хормона на бременността,а след това започва да пада постепенно.Тук в коментарите обаче на Дениз и  други статии пиле,че трябва да е висока до края на бременността.
При мен започна вече трети цикъл след кюретажа и отново реших да си меря БТ,за да видя дали всичко ще е наред ,ще има ли овулация и след месец започваме нови опити ,като този път силно се надявам на успешна бременност до финал.
Успех момичета и на вас! Хубав уикенд!

# 632
  • София
Искам да те питам тази хипофункция на ЩЖ възможно ли е да е свързана с малката разлика м/у ФФ и ЛФ? Ако си спомняш, миналия месец отново ми беше такава малка разликата и сега отново - точно в края на ЛФ, графиката ми образува някакъв връх.

Непряко- да.
Високият ТСХ, може да е причина за по-високи нива на Пролактина, а той потиска синтеза на Прогестерон и от там по-ниски нива на Прогестерона и по-ниска БТ (но, само ако е имало О.).
БТ, през ФФ, при теб е висока, което може да показва проблем, напр. ПКЯ

Irina Jolie 616216
БТ се повишава не от ЧХГ, а от прогестерона, който остава висок през цялата бременност

# 633
Скрит текст:

Непряко- да.
Високият ТСХ, може да е причина за по-високи нива на Пролактина, а той потиска синтеза на Прогестерон и от там по-ниски нива на Прогестерона и по-ниска БТ (но, само ако е имало О.).

Irina Jolie 616216
БТ се повишава не от ЧХГ, а от прогестерона, който остава висок през цялата бременност

Благодаря,Дениз! Точно тази графика съм виждала от теб към други момичета .Просто съм си мислела,че еднакво растат чхг и прогестерона,и от там ми идва объркването като цяло.
Искам да те попитам и малко странен въпрос.Ако този месец графиката ми е добра ,имам овулация и продължа през този цикъл противозачатъчните,след това мога ли да се надявам всичко да бъде наред и да започна опитите за бебе по-спокойно? Питам ,защото не съм ходила на преглед след аборта ,за да видя дали всичко е наред.Дали ще е безотговорно,ако отново забременея ,а преди това не съм била на преглед? Не съм имала никакви оплаквания.Лекаря ми препоръча да чакам 5 месеца ,но 4 ако са дали ще бъде проблем?
Май и аз не знам какво точно питам,сякаш очаквам някой да ме подкрепи и да каже давай,всичко е наред,а то няма как отстрани да се каже.
За сега ще следя БТ и ще пиша към края на цикъла за коментар Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 авг 2019, 02:38 от AnMary

# 634
  • София
Благодаря,Дениз! Точно тази графика съм виждала от теб към други момичета .Просто съм си мислела,че еднакво растат чхг и прогестерона,и от там ми идва объркването като цяло.
Искам да те попитам и малко странен въпрос.Ако този месец графиката ми е добра ,имам овулация и продължа през този цикъл противозачатъчните,след това мога ли да се надявам всичко да бъде наред и да започна опитите за бебе по-спокойно? Питам ,защото не съм ходила на преглед след аборта ,за да видя дали всичко е наред.Дали ще е безотговорно,ако отново забременея ,а преди това не съм била на преглед? Не съм имала никакви оплаквания.Лекаря ми препоръча да чакам 5 месеца ,но 4 ако са дали ще бъде проблем?
Май и аз не знам какво точно питам,сякаш очаквам някой да ме подкрепи и да каже давай,всичко е наред,а то няма как отстрани да се каже.
Toва не го разбрах?!
След като всичко с МЦ е наред и има О., защо ще приемаш ОК(противозачатъчни). С каква цел?

Ако нямаш болки, неразположения, течение, Т., не е нужно да ходиш на преглед.

# 635
Toва не го разбрах?!
След като всичко с МЦ е наред и има О., защо ще приемаш ОК(противозачатъчни). С каква цел?

Ако нямаш болки, неразположения, течение, Т., не е нужно да ходиш на преглед.

Приемам противозачатъчни по препоръка на лекаря,за да ми се нормализират хормоните и цикъла и против забременяване естествено.След това бременност щяло да има много лесно като ги спра.Каза да ги приемам 5 месеца и последния да започна приема на фолиева киселина.при мен започна трети цикъл,с него започнах и приема на Неофолик Мета.Ще ги пия и този месец противозачатъчните,за да не стане белята и да е все още рано.
Аз нямам никакви оплаквания още след аборта,никакви неразположения чувствам се много добре и затова не искам да чакам чак 5 месеца,я поне 4 ,макар че един не е кой знае какво и знам зпе нищо няма да ми стане,но ако не се получи веднага...
Първата ми менструация след манипулацията дойде на 23 ден,а след това както преди да забременея цикъла ми стана 30 дневен.Да смятам ли,че вече си влиза в релси?Относно самата сила на кървене пак си е нормално както преди това.
Извинявам се ,че се отклоних от темата за БТ.

Последна редакция: сб, 10 авг 2019, 16:30 от Irina Jolie 616216

# 636
  • София
ОК потиска яйчниковата функция и това не нормализира хормоните, дори напротив. След като е имало бременност - какви хормонални отклонения е имало?! (риторичен въпрос или по-скоро към лекаря Wink ). ОК може да помогне, ако има високи нива на андрогените, напр.
Като контрацепция - Ок. Peace
ФК трябва да се приема поне 3 месеца преди зачеване и 3 месеца след зачеване, като не е проблем да се приема и много по-дълго, но ти си решаваш.

# 637
ОК потиска яйчниковата функция и това не нормализира хормоните, дори напротив. След като е имало бременност - какви хормонални отклонения е имало?! (риторичен въпрос или по-скоро към лекаря Wink ). ОК може да помогне, ако има високи нива на андрогените, напр.
Като контрацепция - Ок. Peace
ФК трябва да се приема поне 3 месеца преди зачеване и 3 месеца след зачеване, като не е проблем да се приема и много по-дълго, но ти си решаваш.

За какво ОК,става дума?Явно не сме се разбрали нещо.Противозачатъчните ми не се казват ОК.А думите му бяха,че ще ми помогнат цикъла да стане редовен и след спирането им по-лесно се забременявало.
Мисля,че са Логест ,но да не пиша глупости,не помня,кутията е вкъщи,пия ги вечер .Не помня имена на лекарства,защото не пия изобщо,но сега се налага.
А за ФК стм съгласна,макар,че лекаря каза месец преди това.Благидаря за отговора.По-добре наистина да изчакам по-дълго,отколкото след това да съм в същото положение,заради нетърпението си.

Последна редакция: сб, 10 авг 2019, 16:59 от Irina Jolie 616216

# 638
Ирина, ОК означава орални контрацептиви или противозачатъчни! Моето мнение за противозачатъчните напълно се припокрива с написаното от Денис. Съвета ми е да я послушаш или да се насочиш към друг гинеколог!

Последна редакция: сб, 10 авг 2019, 18:38 от Sissy

# 639
Ирина, ОК означава орални контрацептиви или противозачатъчни! Моето мнение за противозачатъчните напълно се припокрива с написаното от Денис. Съвета ми е да я послушаш или да се насочиш към друг гинеколог!

Благодаря за мнението,Сиси! Не знаех за това съкращение,все още не си знам всички съкращения ,които се използват тук във форума и се извинявам.
Аз знам,че противозачатъчните подтискат функцията на яйчниците или както беше обяснено в един сайт за противозачатъчните,че те се използват,за да излъжат организма,че е бременен.В темата за Кюретажа и забременяване след това мислвзпе до сега не бях засякла друга дама ,на което също да са и предписали противозачатъчни.От друга страна не знам и как на своя глава да реша да ги спра след като са ми предписани от лекаря,който ми направи манипулацията.Те все пак са медицински лица и не вярвам просто ей така да предписват лекарства.
Малко е глупаво,хем пия противозачатъчни хем с ММ от тогава правим секс без да свършва в мен,защото ме е страх да не забременея по-рано.Ако сега ги спра (от утре трябва да започна третата опаковка) и се случи така ,че забременея ,няма да са минали три цикъла и ще умирам от страх дали няма да ми се случи нещо след това,дали няма да преживея отново този ад и сама да съм виновна.
Днес сутринта е вече 4ти ден от цикъла ми и БТ пак скочи на 36.7 ,а предните дни беше 36.7 ; 36.55 ; 36.45 .
По-принцип трябва да пада,но бяхме на гости ,прибрахме се късно и си легнах към 2 ,а не както обичайно към 00:00 .Може ли това да има връзка с по-високата Т тази сутрин?

# 640
  • Варна

Непряко- да.

Денис, разглеждах темата за добавките и искам да те попитам дали Витекс и/или Масло от вечерна иглика биха помогнали да увелича температурната разлика м/у ФФ и ЛФ?
ПКЯ не са ми установявали при никой преглед досега...
На 3 ден от МЦ мисля да пусна хормони, но се чудя дали да не започна някоя от тези добавки от утре.

# 641
  • София
Скрит текст:

Непряко- да.

Денис, разглеждах темата за добавките и искам да те попитам дали Витекс и/или Масло от вечерна иглика биха помогнали да увелича температурната разлика м/у ФФ и ЛФ?
ПКЯ не са ми установявали при никой преглед досега...
На 3 ден от МЦ мисля да пусна хормони, но се чудя дали да не започна някоя от тези добавки от утре.
И да не помогнат, няма да навредят.
Първо трябва да се разбере каква е причината за проблема и тя да се лекува, защото добавките не лекуват, те само подпомагат различни процеси в репр. функция.
Ако има О., ще има прогестерон и тогава добавките само ще подпомогнат функцията на ЖТ и сентеза на този прогестерон. Действат коствено, не пряко на хормоните и винаги само в посока нормализиране.

# 642
Доста тъп въпрос ще задам,но...
Влияе ли горещото време на БТ?
В спалнята ни е доста топло и предвид горещините навън ,сутрин когато си меря Т съм се поизпотила,въпреки,че я меря в 06:40,но си е доста топло и слънцето се прокрадва вече през прозореца.
Питам защото,вместо да слиза надолу,днес ми е 5 ден от цикъла (вчера ми свърши менструацията) ,а Т е 36.8.
Да се притеснявам ли?

# 643
Ирина , влияе когато има рязка промяна в температурата. Само, че при теб не виждам причина да мериш БТ, след като приемаш ОК. Те подтискат О и така графиката се обезсмисля! Започни да я мериш в цикъла, който получите зелена светлина и ги спреш. Иначе си е излишно натоварване. Стискам палци да ти се получат бързо нещата и да се похвалиш скоро с две черти! 😘

# 644
Ирина , влияе когато има рязка промяна в температурата. Само, че при теб не виждам причина да мериш БТ, след като приемаш ОК. Те подтискат О и така графиката се обезсмисля! Започни да я мериш в цикъла, който получите зелена светлина и ги спреш. Иначе си е излишно натоварване. Стискам палци да ти се получат бързо нещата и да се похвалиш скоро с две черти! 😘

Благодаря,Сиси!Да,досетих се ,че няма смисъл да я меря и затова реших да не приемам вече Ок.Тази вечер трябваше да ги започна ,но няма да го правя повече,не искам да  си тъпча организма с изкуствени хормони.Ще продължа да измервам БТ този месец ,за да видя дали ще имам овулация,но ще правим безопасен секс когато ни се прииска да бъдем интимни.Искам да предотвратим забременяване през този трети цикъл след кюретажа.След това ще си дам сама зелена светлина и ще започнем опитите.Дано няма проблем и да се получи възможно най скоро.

Общи условия

Активация на акаунт