Графики на БТ - коментари

• 71 462
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Мерси, Денис! Simple Smile
Меря я в 8 и малко, защото тогава ставам по принцип.
Имам съмнение за ЗФ, и най-вероятно ще е това. Днес пуснах и изследвания на ЛХ, ФСХ и Е2.
Предполагам, ако Е2 е висок ще потвърди за задържания фоликул.
След като излязат ги пусни да ги видя.
Направи си графика в Зачатие:
http://calendar.zachatie.org/work/HomePage

# 376

Здравей, Денис.
Имам питане възможно ли е да съм имала късна овулация защото вместо да ми дойде температурата ми е 37 тази сутрин. На 22ден прогестерон ми беше нисък 7,02

# 377
  • София

Здравей, Денис.
Имам питане възможно ли е да съм имала късна овулация защото вместо да ми дойде температурата ми е 37 тази сутрин. На 22ден прогестерон ми беше нисък 7,02
Да, възможно е - в дните, когато не си мерила БТ.
Ако е имало О., БТ ще се задържи висока, поне още 12 дни.

# 378
Денис имам нужда от помощ , качвам графика на БТ по която О излиза на 11ти ден тогава имах + тест за О , според АГ О ще е на 30ти , а според мен ще е била на 31ви. Назначи ми изследвания като ми каза да ги пусна днес , въпросът ми е да ги повторя ли утре или в други ден според теб. Аз мисля че не са на 7ми ден след О

# 379
Здравейте. Нова съм във форума, но вече много ми помагате
 С интерес следя всички теми за забременяване. Меря БТ от няколко месеца и засичам О около ден 13. Имам обаче дни, в които се събуждам много рано. Обикновено меря в 5:15, но напр.  днес измерването е в 4 ч. и след лато толкова много се надявах този месец най- накрая да се е получило, Т е 36.8 в ден 23. По принцип във втора фаза ми е 37.00- 37.1. Възможно ли е да е ниска заради ранното ставане или по- скоро трябва да търся проблема някъде другъде?  Този месец М започна на 17.01., а на 21.01. ми е правено пробно абразио за премахване на полип и въпреки това засякох О на 13- ти ден. Док. каза, че няма проблем да си правим опити след абразиото, въпреки че шанса е мн малък, но нали надеждата умира последна..... Освен това имам и запушена лява тръба, така че шансовете съвсем спадат, но това не пречи да продължа да се надявам. Денис, моля те за коментар. Следя темите от доста време и знам на колко много хора си помогнала! Ще се опитам да кача и графика, въпреки че нещи не ми се получава.

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 07:16 от lady25

# 380
  • София
Денис имам нужда от помощ , качвам графика на БТ по която О излиза на 11ти ден тогава имах + тест за О , според АГ О ще е на 30ти , а според мен ще е била на 31ви. Назначи ми изследвания като ми каза да ги пусна днес , въпросът ми е да ги повторя ли утре или в други ден според теб. Аз мисля че не са на 7ми ден след О
Скрит текст:

Графиката е добре, но прогестерона е нисък и най-вероятно, не е определена точно О.
И според мен, О. може да е била на 31.01, дори може да е била на 31.01/01.02.
Повтори го утре или в другиден, но заедно с Е2, да отхвърлим вероятността за ЛУФ.
Ще чакам да пишеш  Peace

ПП. Ако имаш възможност, изследвай и Пролактин, ако не си го изследвала, защото той също има отношение към прогестерона. Ако пролактинът е висок, потиска синтеза на прогестерон.

Здравейте. Нова съм във форума, но вече много ми помагате
Скрит текст:
С интерес следя всички теми за забременяване. Меря БТ от няколко месеца и засичам О около ден 13. Имам обаче дни, в които се събуждам много рано. Обикновено меря в 5:15, но напр.  днес измерването е в 4 ч. и след лато толкова много се надявах този месец най- накрая да се е получило, Т е 36.8 в ден 23. По принцип във втора фаза ми е 37.00- 37.1. Възможно ли е да е ниска заради ранното ставане или по- скоро трябва да търся проблема някъде другъде?  Този месец М започна на 17.01., а на 21.01. ми е правено пробно абразио за премахване на полип и въпреки това засякох О на 13- ти ден. Док. каза, че няма проблем да си правим опити след абразиото, въпреки че шанса е мн малък, но нали надеждата умира последна..... Освен това имам и запушена лява тръба, така че шансовете съвсем спадат, но това не пречи да продължа да се надявам. Денис, моля те за коментар. Следя темите от доста време и знам на колко много хора си помогнала! Ще се опитам да кача и графика, въпреки че нещи не ми се получава.
Здравей!  Hug
При по-ранното измерване на БТ, има вероятност, тя да е по-ниска, но за БТ е важна разликата ФФ:ЛФ и тя трябва да е 0,4-0,6 градуса - това показва, че е имало О. и че всичко с нея е наред. ЛФ трябва да е  13-14 дни, под 12 дни, показва проблем.
Ако се събудиш един час по-рано, може просто да си лежиш в леглото, без много движения. Ако ти се ходи до WC - отиваш и отново си лежиш много кротко, без никакви движения, до часа, в който обичайно измерваш БТ.
БТ може да се мери в интервал само от 60 мин.  и това да не влияе на стойностите. Напр. от 4.50 до 5.50ч.
Разликата в БТ при теб е малка и това не е много добре.
Желателно е  да провериш Прогестерон + Е2 и Пролактин, на 7 ден след О.

Направи си графика тук:
http://calendar.zachatie.org/work/HomePage

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 15:20 от denis.

# 381
Благодаря Денис!
Имам графика в Зачатие ,но не успях да я кача. Имам и доказана овулация от мед
 преглед, но този месец заради абразиото док. каза, че няма смисъл да следим фолилул. Знам че разликата ми е малка. На какво може да се дължи това? Мисля да си пусна пълен комплект изследване на женски полови хормони, но до колкото знам трябва между 3- ти и 5- ти ден от МЦ?

# 382
Дори и за О на 31ви мисля че пак е нисък...

# 383
  • София
Благодаря Денис!
Имам графика в Зачатие ,но не успях да я кача. Имам и доказана овулация от мед
 преглед, но този месец заради абразиото док. каза, че няма смисъл да следим фолилул. Знам че разликата ми е малка. На какво може да се дължи това? Мисля да си пусна пълен комплект изследване на женски полови хормони, но до колкото знам трябва между 3- ти и 5- ти ден от МЦ?
ЛХ, ФСХ, Е2, 17ОНПрогестерон и Инхибин В се изследват точно на 3 ден от МЦ
Тогава са максимално обективни, иначе, в повечето случаи, само си давате парите напразно.

Дори и за О на 31ви мисля че пак е нисък...
Няма ли Е2?
Прогестеронът показва, че е имало някаква О., но трябва да е по-висок, почти на горна граница - което би означавало, че всичко с О. е наред, ЖТ работи добре и синтезира достатъчно прогестерон, за евентуална бременност / все пак той я поддържа, изхранва, особено в началото, важен също за имплантацията и т.н./

# 384
Денис сърдечно Ви благодаря , док ме вика в понеделник , за да назначи още хормони , ще пиша когато има резултат. Приятен ден Heart

# 385
# 386
  • София
Графиката е добре дотук - продължавай с тестовете до (-) и действайте, тези дни трябва да е О. Peace
Гледа се цялата графика, не може да се тълкуват само 2-3 стойности на БТ.

# 387
Днес не съм правила тест защото нали имах положителен тест вчера и за да съм сигурна в теста направих и  последния тест след 2 часа.Незнаех, че трябва още да правя.

# 388
  • София
Днес не съм правила тест защото нали имах положителен тест вчера и за да съм сигурна в теста направих и  последния тест след 2 часа.Незнаех, че трябва още да правя.
Тестовете за О. се правят само един път на ден, в точно определен /от теб/ час - от 15 до 18.00ч., напр. 16:30ч.
Два-три часа, не трябва да си пила вода и пишкала.
Правят се от (-) до (-), за да се улови пика на ЛХ, защото О. настъпва от 12 до 48-я час, след този пик.

Ето как се определя пика на ЛХ, при два положителни теста за О.

# 389

Последният тест е направен в 14 и 20 като спазих да не пия течности 2ч и 30 мин. и не съм ходила на тоалетна през това време.В 16.45 пак направих втори тест и беше  пак с много наситена тест черта

Общи условия

Активация на акаунт