Графики на БТ - коментари

• 71 373
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Скрит текст:
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1&a … me=kalinkakalinka
Денис направих и аз графика в зачатие за да я видиш, ползвам бейбиблан но не можах от там да разбера как се взима линк. Тази графика ми е ненормална от самото начало, тръгнах с много високи температури в началото, не ми се е случвало досега, на 17 ден, след един пакет тестове за овулация отидох на преглед и се видя фоликул 10.2 мм, АГ каза, че вероятно няма да се развие толкова късно. Ходих още два пъти, развиваше се. После в неделя ходих и се беше пукнал преди 12-24 часа, според АГ но все още се виждаше, а във вторник вече нямаше и следа от него. Температурата си стои ниска. Проверих го термометрите. 4 броя са едно и също показват.
Браво - предпочитам да гледам графики на Зачатие Peace
Графиката показва, че не е имало О. и най-вероятно е имало ЗФ ( от миналия МЦ - затова БТ е била висока в началото на този МЦ), който е претърпял обратно развитие.
На 3 ден от следващия МЦ може да пуснеш ЛХ, ФСХ и Е2 - за да видим какво се случва. Ако ЗФ е изчезнал, следващият МЦ би трябвало да е нормелен и да си има О.

Денис, направих изследвания миналият месец на Е2 и прогестерон на 8 ден след ову по узи/28-ми ден/, резултатът беше прогестерон 3, Е2 300, дойде ми на 41-ви ден от цикъла, 13 дни след уж ову Simple Smile Сега ти изпращам резултати от днес, 3-ден, фсх-то ми е скочило двойно за 6 месеца, последно беше 12 ...може би менопаузата ми почуква на вратата...
TSH ( Тиреотропен Хормон )      2.010   mIU/l   0.300 - 4.200
Prolactin ( Пролактин )      198.80   mIU/l   125.00 - 635.00
LH ( Лутеинизиращ Хормон )¹      18.51   IU/l   Виж забележка под черта
FSH ( Фоликул Стим. Хормон )²      37.28   IU/l   Виж забележка под черта
Estradiol (Естрадиол)³      101.70   pmol/l   Виж забележка под черта
Testosterone ( Тестостерон )      0.34   nmol/l   0.22 - 2.90
Да, ФСХ и ЛХ са високи и най-вероятно показват пременопауза.
Ако правите опити за бебе е добре да не губиш време и да се насочиш към клиника по репр. медицина.

# 541
Благодаря, Денис!

# 542
  • Варна
Здравейте! От 3 цикъла меря БТ. Бих искала и аз коментар по моите 2 последни графики, които очевидно говорят за някакъв проблем, но не знам какъв. Т е мерена ректално.
Това ми е предходната.

А това - настоящата до момента.

Преди 2 дни бях на док. Споделих, че температурите през последните 2 цикъла ми се вдигат много малко (като преди тези 2 цикъла имах 1 с хубава графика с добре поддържани 37,3-37,2 във втора фаза). При прегледа каза, че има признаци за късна О.
Може би проблема е свързан с това? При цикъла с хубави температури О ми беше на 13 ден, а тези 2 цикъла - на 16 (уж). Има ли според вас някаква взаимозависимост с по-късно пукане на фоликула? Хормони не съм изследвала засега.

# 543
  • София
kaSsisS
Здравей!
В колко часа мериш БТ и спазваш ли часа за измерване - да е видаги един и същ ( +/- 30 мин.)?

# 544
  • Варна
Меря в диапазона - 7 до 7:30ч.
От средата на предходния цикъл го спазвам. В този цикъл само на 13 ден се успах и съм я измерила с около 2 часа по-късно.

# 545
  • София
Меря в диапазона - 7 до 7:30ч.
От средата на предходния цикъл го спазвам. В този цикъл само на 13 ден се успах и съм я измерила с около 2 часа по-късно.
19 май: така както изглежда графиката, показва проблем, но тъй като не си спазвала условията на измерване, не може много да и се вярва - през ФФ графиката много играе ( от неправилното измерване на БТ) - според мен, може и да е имало О.
18 юни: поддържаш по-висока БТ през ЛФ - може да показва ПКЯ - 16,17,18 ден на МЦ - там някъде може да е имало О., но БТ не се повишава достатъчно, което пак може да показва ПКЯ или повече от един фоликул.
Какво каза лекаря на прегледа, имаше ли ДФ? Нещо за повече фоликули да е споменал?

# 546
  • Варна
Коментарът му беше: „Има признаци за късна овулация.” Не спомена дали вижда доминантен или повече фоликули.
Изписа ми CycleBalance (мио-инозитол + фолиева) и другият месец да правя тестове за О.
За по-високата Т мисля, че е възможно да е от термометъра. Преди мерех с живачен, но го счупих. С него в първа фаза Т ми беше 36.5-36.6, а във втора 36.9-37, но точно тогава го счупих. Като го замених, дигиталният ми показваше 37.2-37.3 и реших, че просто мери с няколко десети повече. Може би трябва да пробвам с друг? Thinking

# 547
  • София
Коментарът му беше: „Има признаци за късна овулация.” Не спомена дали вижда доминантен или повече фоликули.
Изписа ми CycleBalance (мио-инозитол + фолиева) и другият месец да правя тестове за О.
За по-високата Т мисля, че е възможно да е от термометъра. Преди мерех с живачен, но го счупих. С него в първа фаза Т ми беше 36.5-36.6, а във втора 36.9-37, но точно тогава го счупих. Като го замених, дигиталният ми показваше 37.2-37.3 и реших, че просто мери с няколко десети повече. Може би трябва да пробвам с друг? Thinking
При следващ преглед, не се задоволовай с такъв коментар, като: „Има признаци за късна овулация.” Лекарят е длъжен, ако го попиташ, да обясни и да те информира какво е положението с МЛ - структура, вид, дебелина; яйчници - размери, фоликули - брой фоликули, размери на фоликулите и т.н. Нали за това се ходи на преглед, гледат те на УЗ и в много случи дори си плащаш за този преглед?!

# 548
  • Варна
Да, абсолютно си права. В деня, в който отидох, имах много силно изразени болки и съмнение за възпаление. Това беше основната причина за посещението ми. Прегледа ме изключително обстойно, но не откри нищо нередно. Предполагам, че щеше да ми каже, ако имах задържан фоликул, но и аз не се сетих да питам конкретно подробности за МЛ и фоликули, защото обикновено всичко ми е било наред в това отношение.

Каза, че слабото покачване на БТ може да има връзка с късната О, но не разбрах по какъв начин - дали фоликулът се е пукнал вече презрял или нещо друго... Това се опитвам да си обясня.
Но пък щом иска да правя тестове за О другия месец, може би се съмнява дали изобщо имам О всеки месец.

Трябвало е да питам дали имам задържан фоликул, но не се сетих, защото уж такова нещо би трябвало да ми го каже. За следващия път ще знам.

Благодаря ти много за отзивчивостта, Денис!

# 549
Здравейте,имам следния глупав може би въпрос...дали е възможно на 7-8 ден да има О...защото от вчера имам леки пмс който се появяват за минути и отшумяват,имам течение соето няма цвят и мириз но е лепкаво и корема ми се подува за малко и после минава и главоболие което от два дни ме мъчи и напрежение в кръста...покледния мц беше на 07.07....в понеделник съм на аг дано не каже че има нещо сериозно 😥

# 550
  • София
Здравейте,имам следния глупав може би въпрос...дали е възможно на 7-8 ден да има О...защото от вчера имам леки пмс който се появяват за минути и отшумяват,имам течение соето няма цвят и мириз но е лепкаво и корема ми се подува за малко и после минава и главоболие което от два дни ме мъчи и напрежение в кръста...покледния мц беше на 07.07....в понеделник съм на аг дано не каже че има нещо сериозно 😥
Рано е за О., но не е изключено. Около О., ЦС не е лепкава, а е водниста, прозрачна, белтъкоподобна (суров белтък) и много разтеглива.
Направи тест за О.

# 551
Здравейте тази сутрин бт се вдигна с 0.3 0.4 спрямо предните дни да смятам.ли че може би е имало о...напрежението в кръста изчезна ц.слуз почти я няма и пмс и той рязко намаля тази сутрин за секунди усетих леко нещо и край...

# 552
  • София
Здравейте тази сутрин бт се вдигна с 0.3 0.4 спрямо предните дни да смятам.ли че може би е имало о...напрежението в кръста изчезна ц.слуз почти я няма и пмс и той рязко намаля тази сутрин за секунди усетих леко нещо и край...
БТ трябва да се задържи 2-3 дни висока, за да е сигурно, че е имало О.

# 553
БТ трябва да се задържи 2-3 дни висока, за да е сигурно, че е имало О.
Благодаря ти 😉

# 554
Здравейте ходих на плеглед при специалист хубавото е че имам 2 фоликула единия 8мм др 10мм и ще ги проследим през следващите дни какво се случва всичко ми е ок дано достигнат нужтите мм и този месец да се похваля....🙏🙏🙏

Общи условия

Активация на акаунт