🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 10 (тема 3)

• 94 836
  • 1 009
  •   1
Отговори
# 975
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Rolling Eyes...

# 976
Да идва утре, та да обсъждаме новите участници, че направо ме хвана срам, че обичам авокадо. Ама, явно са ми сбъркани гените. Но пък за вечеря пека пържоли, имам и цели, печени с кората картофи, та не е толкова безнадеждно положението.Kissing Heart

# 977
Да идва утре, та да обсъждаме новите участници, че направо ме хвана срам, че обичам авокадо. Ама, явно са ми сбъркани гените. Но пък за вечеря пека пържоли, имам и цели, печени с кората картофи, та не е толкова безнадеждно положението.Kissing Heart

Забъркай един Кräuterquark за картофите Smiling Imp

# 978
Когато не се намираше навсякъде,

Това пък няма никакъв вкус.Да и ако не 1 беше открила нямаше да можеш да си пазиш коремчето Нали?Няма да  навлизам в др тема и аспект само ще вметна пе в Днк ни са заложени плодове и зеленчуци които растат  по нашите ширини.Не да внасят боклуци да се рекламират и видиш ли изведнъж бум.Това е като елда чия киноа айде моля. Давате по 15 20лв за папая а като видите череши по 5лв и мърморите че са скъпи.

За теб може да няма вкус, на мен ми е много вкусна. Типично ограничено мислене, че щом на теб нещо не ти харесва, значи е гадно. за цените на череши и ягоди не мрънкам и си ги хапваме с удоволствие в сезон.

Ти купуваш ли цитруси, особено през зимата? Понеже и те не растат по нашите земи и идват отдалече. Или понеже банани и портокали се внасят от Тошово време, може, а папая и авокадо отскоро - не.

# 979
 Четеш но не разбираш  ,всичко добро от мен.А да наблягам на ябълки и круши сега през зимата български.Цитруси ям но като няма други плодове.

# 980
Тъкмо тръгнах да го пиша и Lucy in the Sky with Diamonds ме е изпреварила. Не е лошо малко толерантност да има. В къщи дъщеря ми яде само такива екзотични неща и аз редовно купувам. Разбира се, че е много по-добре плод от чужди земи без нитрати, отколкото нашенски пълен с отрови. Нашенските ще ги ядем като им дойде сезона.

# 981
  • София
Другата седмица няма да си направя труда, дори от любопитство, да гледам тази излагация от промото...то е ясно, че има преиграване и театралничене при много от участниците, но такава простотия...
Изминалата седмица беше изкуствена, напрегната, поне по мое мнение - събрали несъвместими хора накуп (по една или друга причина). Но останах много приятно изненадана от вечерта на футболиста - имаше уют, атмосфера, хората се постараха...а истерията с тенджерата под налягане - ми няма значение има ли или няма камери, ако жената я хвана страх. Пъдпъдъчетата изглеждаха много апетитно и с удоволствие бих ги опитала...всъщност цялото меню ми се стори вкусно.

Вечерята на Юлияна ми беше стерилна, без емоция, нещата не бяха лоши в никакъв случай...но дори заведението ми се видя без атмосфера. Деликатна и любезна домакиня, но до там...с риск да ме оплюете, дори при близначките имаше повече емоция при готвенето😊Имам усещането, че при тях не беше да отбият номера или да претупат нещата, а по-скоро липсата на опит си каза думата.

Оставам с впечатлението, че някои жени много държат да се представят като перфектните домакини и майки - от последните седмици Златка, Славена... има някакъв вътрешен порив да получат някаква награда за старанието си, да се почувстват оценени....докато дами като Ирен са над нещата...ще надуват пици, с риск да са смешни на зрителите, но пък правят нещата с лекота.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 21:16 от Velina25

# 982
Аз пък ще гледам, за да видя от тези, дето са се сбили, коя по-добре се бие.

# 983
Тъкмо тръгнах да го пиша и Lucy in the Sky with Diamonds ме е изпреварила. Не е лошо малко толерантност да има. В къщи дъщеря ми яде само такива екзотични неща и аз редовно купувам. Разбира се, че е много по-добре плод от чужди земи без нитрати, отколкото нашенски пълен с отрови. Нашенските ще ги ядем като им дойде сезона.
Е как разбра че вносните не са третирани ей изумявате.

# 984
Е как разбра че вносните не са третирани ей изумявате.
Те за да дойдат до Бг как яко са обработени.
Екзотичните плодове се обработват с много отрови ,ананасите особено

# 985
Ами някак по-истински са ми плодове и зеленчуци, узрели при подходящи температури, отколкото при зимни условия и в парници.

# 986
  • Пловдив
Има правило на 100-те мили за храненето - най-доброто за организма е да се храни с храни, произведени на разстояние до 100 мили от месторождението  му.

# 987
Абе чак много по добре не съм убедена, банани, портокали и другите цитруси се берат зелени, съхраняват се по складове дълго време, изкуствено ги чакат да доузреят, боядисват ги с боя грейпфрутите, а когато един плод е откъснат неузрял той не е натрупал полезните си ивещества....имаме си и наши сезонни плодове и зеленчуци, отделно и те при какви условия са гледани! Sick Всеки е свободен да яде каквото си иска, стига да му допада.....банани и портокали сега има в изобилие, по Тошово време баща ми все успяваше да ми ги осигури, ми и сега и тогава се чудех какво толкова примират хората за тях......но пак казвам въпрос на вкус! Simple Smile  Колко пъти е бил разочарован, че след два часа висяне на опашка за банани аз правя кисела физиономия и не съм на седмото небе от радост! Но пък обичам авокадо, ананас.....мряза нашите ябълки....ВКУС, на всеки различен! Crazy

# 988
Има правило на 100-те мили за храненето - най-доброто за организма е да се храни с храни, произведени на разстояние до 100 мили от месторождението  му.
И да Вещи права си, от биологична гледна точка за организма най полезни са нещата, типични за неговите земи, те са изградени от същите микроелементи, лесно усвоими и т.н., по рядко си алергичен към тях!  Но светът е мобилен, трябва да се опита от всичко....и аз не съм примирала за суши, но опитах, хареса ми......ям го, не защото е модерно! Киноа, чия и елда в уста не слагам, еми не ми допадат....!Като цяло харесвам най много бългаската кухня, гръцката и френската! Навсякъде другаде, където съм била яденето не ми допадаше....ни в Швеция, ни в САЩ Sick, ни в Испания, ни в Румъния и Турция! Сега имам желание да пробвам храната в Германия!

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 21:15 от mimi.7299

# 989
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Обожавах авокадо,ядях почти всеки ден,разцепвам на две и с лъжичка си го консумирах.Без да споменавам колко полезна храна е.Сега вече не мога,прави ми ужасни киселини.Не знам къде се объркаха нещата.

Авокадото много подхожда със зелена салата(по принцип така я сервирам вкъщи).
Папая не харесвам,нито разни други екзотични плодове,като личи,мини портокалчета и какво ли не.В Щатите какво ли нямаме по магазините,но сме сбирщина от култури и за всеки има по нещо.

Ако участвам в Черешката,бих направила 2 салати,едната от които задължително шопска.Най-вкусната салата за мен.Другата навярно марули(зависи от сезона).Аман от руколи,айсберг,бейби спинач,кейл..

Общи условия

Активация на акаунт