🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 10 (тема 3)

• 94 850
  • 1 009
  •   1
Отговори
# 960
Под кулинарно и аз не разбирам само манджи естествено Crazy /иначе щях да гледам Ути Бъчваров/......но щом се казва "Черешката на тортата" не очаквам някаква си назмазана с три пласта кит плеймейтка да се бие с гримьори, това е цирк ooooh! ooooh!....преди го гледах точно, за да видя стил на обзавеждане в домове, начин на подреждане на маса, кухнески съдове и уреди, умение на домакина да приготви запомнящи се менюта....умение да води разговор на маса, да забавлява гостите.....да се получи като цяло една приятна вечеря, .......а то се превърна в....... Sick Дори вече Манчев ми омръзна с неговите коментари.....все едни и същи! Whistling Имаше страхотни сезони, когато ходеха да си хванат рибата, която ще готвят, канеха в планински къщи с прекрасни дворове и барбекюта, правеха традиционни примерно Родопски ястия.....а не вечеря в мола, колко интересно, в офис с щори......ужасии! Sick
Авокадото също го харесвам, хапваме го често у нас.......не намирам за лошо, че и хората го използват, едва ли Злата е седнала да гледа предните сезони, че да види, че все авокадо готвят......!  newsm78

# 961
И аз купувам авокадо често, не защото е модерно, а защото ми харесва. И гуакамоле прявя често. 😁

Исках да кажа нещо за Роналдото, ама гледам че вече не е позволено да обсъждаме участниците, а само манджите им. 😒😒

Не,де!Що да не е позволено.Като гледам възпитането не спира никого да си вре носа в чужди избори
Едно е да обсъждаш интериори и умения като домакин.ОК,айде и външност,стига да не прекрачваш границите със злоба. Съвсем друго е да си вреш гагата в тва кой с кого ще живее и  кога ще ражда. Това вече не  е обсъждане и минава границите и няма нищо общо с академични общности,а само с такт и възпитание.Ако го имаш,естествено Peace
Пък,ако толкоз н еможе да се спрете/'ся,нищо от т'ва не  еконкретно към теб,Ария Peace,мисля че от понеделник ще има достатъчно храна за т'ва/ Peace

# 962
И аз купувам авокадо често, не защото е модерно, а защото ми харесва. И гуакамоле прявя често. 😁

Исках да кажа нещо за Роналдото, ама гледам че вече не е позволено да обсъждаме участниците, а само манджите им. 😒😒

Не,де!Що да не е позволено.Като гледам възпитането не спира никого да си вре носа в чужди избори
Едно е да обсъждаш интериори и умения като домакин.ОК,айде и външност,стига да не прекрачваш границите със злоба. Съвсем друго е да си вреш гагата в тва кой с кого ще живее и  кога ще ражда. Това вече не  е обсъждане и минава границите и няма нищо общо с академични общности,а само с такт и възпитание.Ако го имаш,естествено Peace
Пък,ако толкоз н еможе да се спрете/'ся,нищо от т'ва не  еконкретно към теб,Ария Peace,мисля че от понеделник ще има достатъчно храна за т'ва/ Peace

Ама какъв Ви е проблема?! Обсъждаме хората до толкова, до колкото те са решили да споделят с нас - зрителите. Кой я кара онази да се снима както майка й я родила, кой я кара Юлиана да ни споделя с кого и как живее?! Ето, дедото нищо не сподели от личния си живот - коментираме си как се е държал през седмицата.
Те се блъскат една върху друга да размахват пред очите ни живота си, пък ние да не ги коментираме - понеже нямаме такт и възпитание. Същото, между другото, става и във форума. Има потребителки, които споделят дори кога ходят до тоалетна, а ако някой, някога каже нещо по въпроса  - Ти що ми се бъркаш?!
Мен майка ми ме е научила да си държа езика зад зъбите. Как живея, с кого и дали ми е добре или не - само аз си знам.

# 963
  • Sofia
Авокадо преди 10-15 години не помня да е имало в България. Както и доста други продукти. Полезно е и позволява доста интересни неща да се приготвят с него. Но..който не може да се раздели с туршията ще си остане със същото мислене и след още 10 години - въпреки солта и консервантите в туршиите. Нищо, че сме подути и с доста излишни килограми, нека да пръскаме завистливи постове за жените, които имат бизнес и интереси извън кухнята.

# 964

Мда, защото си е направо прецедент в бг-мама да се обсъждат хората,още повече медийни личности, които ни се показват именно с таз цел- да ги обсъждаме и да се изказват мнения по житейски въпроси, произтичащи от техните лични истории, които също не са тайна.

# 965
Имаше авокадо преди 10 години. Не беше популярно, но имаше. Преди околко 10 години започна да набира популярност така известната сега рукола. Всички се изтрепваха да поръчват рукола с чери домати и пармезан. 😂

Аз също съм на мнение, че щом се показва по телевизията определен човек това значи, че е готов да бъде обсъден. А това, че някои от нас са споделили мнението си за раждането на тази възраст изобщо не го намирам за неуместно. Нали сме в обществен форум, или бъркам? Значи можа да изразя ясно мнението си по даден въпрос.

# 966
Авокадо имаше преди повече от 15 години дори. Тогава за първи път купих и го чаках да узрее поне седмица🙂 Просто не знаех, че трябва да е меко. Не че не го харесваме в къщи сега, но спокойно можем да минем и без него. Без авокадо може, но без шопска салата не. Руколата я ненавиждам.

# 967
И аз не разбирам това прехласване по авокадото - на мен лично ми е безвкусно! Винаги имам вкъщи от него, но го ядем заради полезните, а не заради вкусовите му качества. Винаги ще предпочета домат и краставица пред авокадо. Също така не обичам сьомга, а тук в Швеция я има в изобилие и съответно е най-евтината риба. Пред сьомга и пъстърва, втората е моят избор и мога да я ям всеки ден.

# 968
Да да то и полента нямаше преди 10 15г.Но тогава се казваше простичко качамак........

# 969
Когато не се намираше навсякъде, естествено се ядеше по-малко. Ето например папаята не е популярна и трудно се намира. Аз я открих и заобичах, защото имам проблеми със стомаха и се оказа, че тя съдържа ензим папаин който, ми действа страхотно. Но трябва да отида до конкретен магазин, за да я купя, а авокадо има навсякъде.

И това че ям папая, не означава, че не ям български ябълки и тиква от пазара, или кисели краставички, или че се опитвам някого да впечатля.

А Манчев се дразни на авокадото, но в същото време лансира розмарин (който аз не понасям) и се мръщи на традиционната ни чубрица...

Изобщо, той откакто в “Кошмари в кухнята” обикаляше традиционни кръчми в малки градчета и им слагаше в менюто салата с грозде и синьо сирене или прошуто с пъпеш, много ми падна в очите. Не е накакъв радетел на традиционната българска кухня, просто не обича авокадо явно.

# 970
  • Sofia
Папаята е чудесен плод но се продава на безумна цена в България. В Испания е 3-4 евро а тук последно видях към 20лв. Същото е и с друг продукт - кокосово мляко и кокосово масло - традиционни продукти в много държави, но доста скъпи при нас. Всяко време си има и популярните за него храни - аз не харесвам суши, но помня какъв хит беше преди 3-4 години и масово се поръчваше суши, защото е модерно.

# 971
  • DE
Не разбирам как може да ядеш нещо, защото е модерно  newsm78 Веднъж да опиташ от любопитство разбирам, но ако не ти хареса, защо ще го ядеш, защото било модерно  Rolling Eyes

# 972
Не разбирам как може да ядеш нещо, защото е модерно  newsm78 Веднъж да опиташ от любопитство разбирам, но ако не ти хареса, защо ще го ядеш, защото било модерно  Rolling Eyes

Защо си мислите, че тези, които ядат нещо е заради това, че то е модерно!?!?

# 973
  • Sofia

Защо си мислите, че тези, които ядат нещо е заради това, че то е модерно!?!?

Е как защо - в България живеем все пак, където масово хората като нямат друг начин за изява се опитват да покажат колко са модерни, дори и това да не са им любими храни. Реклама + народопсихология = високи продажби.

# 974
Когато не се намираше навсякъде, естествено се ядеше по-малко. Ето например папаята не е популярна и трудно се намира. Аз я открих и заобичах, защото имам проблеми със стомаха и се оказа, че тя съдържа ензим папаин който, ми действа страхотно. Но трябва да отида до конкретен магазин, за да я купя, а авокадо има навсякъде.

И това че ям папая, не означава, че не ям български ябълки и тиква от пазара, или кисели краставички, или че се опитвам някого да впечатля.

А Манчев се дразни на авокадото, но в същото време лансира розмарин (който аз не понасям) и се мръщи на традиционната ни чубрица...

Изобщо, той откакто в “Кошмари в кухнята” обикаляше традиционни кръчми в малки градчета и им слагаше в менюто салата с грозде и синьо сирене или прошуто с пъпеш, много ми падна в очите. Не е накакъв радетел на традиционната българска кухня, просто не обича авокадо явно.
Това пък няма никакъв вкус.Да и ако не 1 беше открила нямаше да можеш да си пазиш коремчето Нали?Няма да  навлизам в др тема и аспект само ще вметна пе в Днк ни са заложени плодове и зеленчуци които растат  по нашите ширини.Не да внасят боклуци да се рекламират и видиш ли изведнъж бум.Това е като елда чия киноа айде моля. Давате по 15 20лв за папая а като видите череши по 5лв и мърморите че са скъпи.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 16:43 от cia_maritima

Общи условия

Активация на акаунт