🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 10 (тема 3)

• 94 834
  • 1 009
  •   1
Отговори
# 990
Аз пък не бих направила шопска.....бих мислила нещо по екзотично....все пак щопска ядем всеки ден!Нито снежанка, нито руска....! Това е ежедневие......
Макар че като се зъвръщах от САЩ така се бях затъжила за истинска храна и истинска  шопска салата, Бях поръчала освен салатата пилешка супа, печен заек, таратор и за десерт истински мамини агнеси, естествено не можах да хапна и половината от това ....! hahaha hahaha

# 991
  • София
Сега чак гледам епизода от петък... Златков като глътнал бастун. Но не е типичен пример за футболист. Станал е баща на 20+, личи си, че си обича жената и държи на нея, децата си и семейните ценности. Както отбеляза някой по-напред, се държи почтително и е скромен. Това прави впечатление. Жена му е сладурка, закръглена е леко и не виждам защо това да ѝ е кусур, че и някои тръгнаха да му казват да "прогледне" и да я остави. Дано наистина външният вид не е водещ при повечето. Че и те надали го покриват.

# 992
Аз пък не бих направила шопска.....бих мислила нещо по екзотично....все пак щопска ядем всеки ден!Нито снежанка, нито руска....!

И аз не бих направила шопска, но нямаше да използвам също авокадо и сьомга, че вече станаха банални Joy

Сега гледам участниците залитат по хумуса, няма вечеря без хумус - толкова ли не могат да измислят някое друго предястие...

За десерта - все се бърка маскарпоне или бисквитена торта, а има толкова лесни и вкусни десерти

# 993

Сега гледам участниците залитат по хумуса, няма вечеря без хумус - толкова ли не могат да измислят някое друго предястие...

За десерта - все се бърка маскарпоне или бисквитена торта, а има толкова лесни и вкусни десерти
Ми щото уж най лесни....пък как мразя бисквтена торта божееее, още от детската градина с онзи ужасен розов крем! Sick

# 994
На мен пък не ми се видя кой знае колко да я обича тая жена. Затворил я е вкъщи на 25 години да му гледа децата, а той да си ходи по дискотеките. Нали знам какво правят футболистите по дискотеките. Всички знаят. Попринцип не съм ревнива, пускам ММ да излиза без мен, нямам проблем с това. Но се случва много рядко, сигурно два три пъти в годината, но през вечер на дискотечка.. тц, няма да стане колкото и да съм широкоскроена.

# 995
Значи до тук разбрах, че в Черешката НЕ може:

• шопска
  • зелена салата от марули
  • айсберг
  • кейл
  • да има рукола
  • да има авокадо
  • снежанка
  • руска
  • хумус
  • бейб спинач (на български спанак) Simple Smile
  • ? още ?
Може да го подготвим и да го сложим в първия пост, да ориентираме бъдещи участници, какво НЕ може Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Ще съм много любопитна, обаче, да видя и предложения какво ТРЯБВА да се предлага за салата, защото до сега все отрицания виждам Simple Smile
Предлагам да започнем списъка " трябва" с така хубавите български салати "нисоаз" и "цезар", а между тях бобена с лук и лютеница с праз. Не ги срещнах в НЕ списъка до тук Simple Smile
Пък аз всички от изброените и ги ям и ги обичам и хич не ми омръзват. Всъщност кейла не ми е много вкусен. Но виж, с него се напъвам от вр на вре, щото за вечна младост, .... зелене хилещо се човече.

# 996
  • Mediterraneo
Добре де, никой не се сети да направи една салата зеле и моркови! Толкова да я обичам Simple Smile

# 997
  • София
Аз бих направила Старософийска салата - нарязани печени чушки, домати, сирене, орехи и чесън.

Или друга любима за зимните месеци - домати, печени чушки, настърган морков, печен патладжан, магданоз и запечено сирене.

Едва ли ще се харесат на всички, но вероятността да нацелиш вкуса на четирима едновременно, не е голяма.

# 998
О, много обичам салата Цезар, но друг да ми я направи.
А шопската салата поне може ли да се яде? Като не може да се снима в предаване...
Не видях дали другата ми любима Овчарска е в списъка със забранените.

# 999
Старософийската ми в личния топ 3. Обожавам я, само че имах един колега който я наричаше салатка за ракийка. 😆 Интересното беше, че открихме и че много върви с узо през лятото. 😆
Аз много обичам всякакви салати, за това не съм критична към това. Каквото и да ми поднесат бих си го изяла. Обичам и шопска и овчарска, ама обичам и Капрезе и Цезар и всякакви зелени, хич не са ми банални като г-ца Кедрова ядка.

# 1 000
Суфлето също е лесен десерт и отнема не повече от 10 мин. да се приготви, аз бих го направила, ако бях участник Grinning

# 1 001
Суфлето също е лесен десерт и отнема не повече от 10 мин. да се приготви, аз бих го направила, ако бях участник Grinning

Аз не бих, защото никак не ми се струва лесен...бих направила фалшиво тирамису.....с маскарпоне! Party

# 1 002
  • София
Чак сега разбирам, че салатата с печени чушки е "старософийска" , но човек се учи докато е прост😁  Това в рамките на майтапа, но наистина не знаех. А съм шоп та дрънка.

# 1 003
  • София
Чак сега разбирам, че салатата с печени чушки е "старософийска" , но човек се учи докато е прост😁  Това в рамките на майтапа, но наистина не знаех. А съм шоп та дрънка.

То май я пишат различно, но с това име съм я срещала в няколко ресторанта, единият е Хаджидрагановите къщи. Може и да си има друго име иначе, аз затова написах какво съдържа, за да няма объркване. Grinning

# 1 004
А аз я знам като "шефска салата". Така съм я запомнила от един ресторант на морето. Явно е била любима на шефа и я е кръстил на себе си. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт