КРУИЗИ /Тема 11/

• 97 199
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
здравейте.включвам се късно , с молба за помощ.
предстои ми пътуване по този маршрут - 5 гръцки острова и кушадасъ
http://www.oceantravel.bg/bg/kruizi/gracki-ostrovi/kruiz-santori … mos-krit-kusadasi
за пръв път ще ми е - нямам никаква представа какво ще ми  е необходимо- влязох да прочета това-онова при вас и разбрах,че има доста допълнителни такси на кораба, за които агенцията е пропуснала да ни уведоми
екскурзии все още не сме резервирали, защото семейно не можем да се разберем заслужава ли си ..
моля за вашите съвети- всяка информация, насока и помощ ще са ми от полза и ви благодаря предварително.

# 451
  • София
здравейте.включвам се късно , с молба за помощ.
предстои ми пътуване по този маршрут - 5 гръцки острова и кушадасъ
http://www.oceantravel.bg/bg/kruizi/gracki-ostrovi/kruiz-santori … mos-krit-kusadasi
за пръв път ще ми е - нямам никаква представа какво ще ми  е необходимо- влязох да прочета това-онова при вас и разбрах,че има доста допълнителни такси на кораба, за които агенцията е пропуснала да ни уведоми
екскурзии все още не сме резервирали, защото семейно не можем да се разберем заслужава ли си ..
моля за вашите съвети- всяка информация, насока и помощ ще са ми от полза и ви благодаря предварително.

Честно да си кажа не отговарям на въпроси в които пише "всяка информация, насока и помощ ще са ми от полза и ви благодаря предварително" или нещо подобно.
Ако почне да се описва всичко, което трябва няма да има край...
И това означава, че трябва малко труд да се прочетат темите и после е лесно. Остават само конкретни въпроси...

В твоя случай става ясно, че
Напитки
Пристанищни такси
Такса обслужване
Транспорт до/от Пирея
Един трансфер Миконос
Една екскурзия Ефес (Кушадасъ)
са включени в цената. Което е много важно относно допълнителни разходи.
Остават само други Екскурзии, но те са въпрос на избор. Възможно е да се организирате сами на брега.
Имайте предвид, че времето на някои спирки ви е твърде малко...Единственото ви нормално спиране е Родос.
Мога да опиша всичко спирки защото съм ги посещавала многократно, но съм писала за тях. И ще се повтарям.
А и много други са писали...
Виж:
http://bg-mam.ma/p/899451/33460337
http://bg-mam.ma/p/899451/33465349
http://bg-mam.ma/p/937530/33614398
http://bg-mam.ma/p/857225/31530140
http://bg-mam.ma/p/766932/27705849
http://bg-mam.ma/p/899451/32508171
http://bg-mam.ma/p/899451/32448807
И т.н., че прекалих...
Спокойно питай, но с конкретни въпроси...
Успех

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 00:48 от Bled

# 452
Благодаря за бързия отговор.ще изчета и ще се завърна с конкретни въпроси, ако е останало нещо неизяснено.хубав ден

# 453
Здравейте, мисля че има грешка в цената, но все пак да попитам: на vivavoyage дава цена 188 GBP за Costa Luminosa за дати 30/06 и 07/07, но като почна да резервирам цената става съвсем друга?

# 454
И това лято круизните компании забравиха са включат Черно море в маршрутите си. За 2020 Азмара са предвидили това, но те като цяло са скъпи и качване от бг нява. Всъщност не ни и трябва според тях, въпреки че според статистиката все повече българи предпочитат  круиза пред курорта. Помня  времето когато моите родители правиха круиз в Черно море с отплаване от Варна до Одеса с руски кораб. Преди няколко години Коста и МСЦ също имаха маршрути тук, но заради кризата в Украйна се оттеглиха. Бавно но сигурно пазара се възстанонява с оглед и обтановката в Турция. За сега единственият круиз продаван масово на български туристи е  този на Селесте/бивши Луис/ със своите 3 дневни маршрути с отплавания от Атина и включващ гръцки острови и Турция. Ако пазара се възстанови и навлязат повече кораби ще има избор и цената ще падне, защото в момента е скъпа.

# 455
Споделете някоя промоция, ласт минит или нещо подобно. Както казва Блед. куфарът ми е оправен, но няма нищо изгодно!

# 456
Ето нещо хубаво като маршрут и цена. Кораб Магика на Коста не е нещо кой знае, но пък за тези пари - 50 евро на ден.
6 Number of days
from St. Petersburg with Costa Magica Russia, Estonia, Swe[..] See map
20 June 2018 201 Change date
From €299.00 /pers Included in this price
BOOKYOUR CRUISE
DEPARTURE
20
June BOOK
YOUR CRUISE
CHANGE THE DATE
20 Jun 2018
From
€299.00
Повече подробности на официалният сайт на Коста.

Последна редакция: пт, 15 юни 2018, 13:06 от domino25

# 457
  • sofia
а време за визи ще има ли или от кораба го организират?

# 458
а време за визи ще има ли или от кораба го организират?

Визите от кораба, но тук като е качването от Санкт Петербург??? Незнам.

# 459
Между другото има и качване от Стокхолм и по късна дата - 27 юни.
След по - дълъг " стаж" като круизър и аз се убедих в съветите на Блед, че винаги може да се намери евтин круиз, включително и в "последната минута". Лудост е наистина да се дават пари от по 1000 евро е повече за 7 дневни маршрути които с повече търпение ще бъдат открити на полвин цена от базовата. Винаги има начин, трябват само търпение, свободно време и малко парички по кредитната карта. Успех на всички.

# 460
През август ще бъдем на круиз с новия кораб symphony of the seas от Барселона. Четох, че доста си прилича с Хармони. Минала година бяхме с MSC, почти по същия маршрут, но аз много харесвам тази компания, защото съм била с нея преди години. Новите пристанища за нас са Марсилия и Неапол. Екскурзиите от кораба са доста скъпи. Кажете нещо, давайте съвети може ли нещо сами да организираме или коя екскурзия си заслужава. А нещо за кораба?

Неапол- задължително Помпей, колко да са скъпи корабните екскурзии, вие за този кораб сте дали поне 800 долара на човек за вътрешна каюта или балкон с изгелд към сентръл парка, като сложите и напитки на борда -поне ол инклузива за безалкохолните от автоматите на кока кола и сервиза/бакшишите/. Иначе кораба сигурно ще е нещо невероятно- Хармония беше цяло чудо като го пуснаха 2016. на пристанищата идваха хора да ни изпращат и посрещат. Ние бяхме първо плаване, подариха ни знаменца да мятаме на хората на пристанището в Саутхептън от където тръгна за пръв път, на края ни подариха по едни коин/медалче в кутийка/ за спомен. Въобще невероятна атракция на кораба, но и пълна лудница-много народ навсякъде, некакви журналисти от телевизии се качваха за по един час да поснимат нещо. Най ми хареса от вечерните забавления аквашоуто и това на ледената пързалка, другото тип мюзикъл а ла бродуей не ме впечатли с тъпият си американски хумор. Храната както по всички кораби освен ако не ходите в специализираните ресторанти.
Супер, че сте били на Хармони. Може много да ми помогнете с информация, защото двата кораба са от едно семейство. За вечерите, за сега сме  с опцията My Time Dining. Чета, че се заплаща такса за резервацията на час. Така ли е, нещо допълнително заплаща ли се? Какъв пакет за безалкохолни напитки е най-рационален, като ние сме двама възрастни и дете на 12 години? А необходимо ли е да си вземем пакет или да си плащаме всеки път? Не пием кока-кола, а вода и безалкохолни коктейли, само съпруга ми не е трезвеник. Разбира се, че този кораб не е от евтините , и че всяко удоволствие се заплаща, но въпросите ми са за кое си струва. Ще ви бъда благодарна, ако споделите за неща, които са приятни и полезни. Благодаря ви за съвета за Неапол.

цените на кораба са в долари, не са от най-евтините. Това не е евтина компания все пак. Ние също бяхме с такъв план на вечеря "май тайм" и не съм заплащал такса резервация/ в основния ресторант/, просто отивате когато си искате и според заетостта ви настаняват, става на различни маси. Не съм си плащал пакети напитки, но съжалих, защото накрая ми излезна по-скъпо. Вижте си  на сайта на компанията възможностите за видовете пакети и екскурзии. Сега относно представленията-да, хубаво е да си запазвате предварително места защото първо пускат тези с местата и чак тогава ако останат пет минути преди началото на представлението станалите. Резервацията става от вашият смартфон като се регистрирате на мобилното приложение или ако нямате телефон на киоск системите които са навсякъде. За ядене-гладни няма да останете, не че и жадни, но доколкото си спомням едно кафе страбък беше от порядъка на 5 долара, колата и тя за по 2 и прочие. Има различни пакети преценете си. Най важното е че ще се насладите на 5 звезден пътуващ лукс с най-добрите забавления в открито море. В заключение само мога да кажа, че няма да съжалявате и нито за момент за парите които сте дали. Това не е просто круиз, това е осмото чудо на света в круизната индустрия, повярвайте ми!
Здравейте, необходимо ли е предварително да правим резервация за основния ресторант, след като имаме план "май тайм"? Голямо ли е чакането, ако не сме направили резервация? Спомняте ли си в колко часа започват представленията в театъра, ледените и водните представления? Питам ви, за да не се застъпи вечерята в началото на представленията. Какво ще ме посъветвате? И последен въпрос за днес- нали може да стане разплащането с дебитна карта Master card? Благодаря предварително за съветите.
Не. Не е необходимо за основния ресторант. Отивате когато си искате и ви разпределят на свободните места. Представленията са съобразени с вечерите. По две на вечер, там вече буквайте за да си гарантирате места. Препоръчвам театъра върху лед- два пъти го гледах и разбира се аква шоуто, него три пъти го гледах. Подготви се за нещо невероятно. Няма да съжелявате!!!!
Много благодаря за информацията и ценните съвети. А нещо за Марсилия може ли да споделите?  Как е организирано самостоятелното разглеждане на града. Как става придвижването от кораба до началната спирка, например на Hop on Hop off или автобус 60? Може би ще отидем до Нотр Дам...

Какъв пакет напитки бихме взели, ако сега се качвате за втори път на кораба?

# 461
Дами (и господа Simple Smile ) за Август тази година намирате ли нещо изгодно около Европа? ( може гръцки острови, северна Европа, Средиземно море) . За last minute е рано, нали?

# 462
А за Октомври нещо изгодно?

# 463
  • София
last minute означава круиз в рамките на месец или по-малко.
Като тези:

MSC Seaside
Sa 07.07.18 Miami / USA 19:00
So 08.07.18 Auf See
Mo 09.07.18 Auf See
Di 10.07.18 Philipsburg (Sint Maarten) / Kleine Antillen 08:00 18:00
Mi 11.07.18 San Juan / Puerto Rico 07:00 16:00
Do 12.07.18 Auf See
Fr 13.07.18 Nassau / Bahamas 09:00 16:00
Sa 14.07.18 Miami / USA 07:00

399€ с таксите и бонус 20 евро на кабина...

Costa neoRomantica
14/07/2018
Jour 1   Japon   Fukuoka   -   16:00
Jour 2   Japon   Maizuru (japon)   13:30   22:00
Jour 3   Japon   Kanazawa (japon)   08:00   16:00
Jour 4   Japon   Niigata (japon)   07:00   16:00
Jour 5   Japon   Hakodate (japon)   09:00   17:00
Jour 6   En Navigation   En Navigation
Jour 7   Corée du Sud   Pusan (corée du sud)   13:00   22:00
Jour 8   Japon   Fukuoka   08:00   

399€ с таксите

За любителите на нови кораби...

MSC Seaview
01/07/2018

Jour 1   Italie   Gênes   -   17:00
Jour 2   Italie   Naples   13:00   19:30
Jour 3   Italie   Messine   08:00   18:00
Jour 4   Malte   La Valette   08:00   18:00
Jour 5   En Navigation   En Navigation   
Jour 6   Espagne   Barcelone   09:00   

300€  с таксите

бабата
От това цитиране не ти се открива въпроса. В случая не е нужно. Или трябва да бъде в скрит текст...

Пакета си зависи изцяло от вашите желания, никой не може да го определи...
Ние взимаме почти винаги 7 бутилки вино...най-вече за вечерята.

# 464
  • Sofia
Минавам да ви препоръчам една книжка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт