КРУИЗИ /Тема 11/

• 97 141
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, аз отново моля за съвет:
1. В Чивитавекия ще спираме в 7ч до 17. Въпросът ми е заслужава ли си да се ходи до Рим? То като гледам ако хванем влак в 8 - в 9,15 сме в Рим, а на връщане значи трябва да хванем влак в 14,45 за да сме в 16 в Чивитавекия. Ами ако закъснее влака? Ох, моля ви споделете дали сте го правили и много препускане ли е?
2. В Палма де Майорка ходихме веднъж, но валеше силен дъжд и видяхме само катедралата. Има ли интересни места по центъра и как да стигнем до там? Някой ходил ли е до Драконовите пещери или до друго интересно място самостоятелно?
3, За Каляри нещо да предложите?
Благодаря предварително!

Вземи си само трансфер от кораба до Рим. В списъка на екскурзиите е и се казва нущо такова "  Rome in freedom". Струва 40 евро и никакъв риск от из ускане на кораба. В Рим си вземи бигбъс и разглеждай свободно, можеш да видиш поне основните.

# 541
  • Плевен
Да, гледах ги. Но билета за влака е по 5 евро в посока, ние сме и с децата и сумата са трансфер доста скача, а и не вярвам трансфера от кораба да стига много по-бързо от влака. Но се чудя за 5-6 часа в самия Рим дали ще успеем въобще нещо да видим?

# 542
Да, гледах ги. Но билета за влака е по 5 евро в посока, ние сме и с децата и сумата са трансфер доста скача, а и не вярвам трансфера от кораба да стига много по-бързо от влака. Но се чудя за 5-6 часа в самия Рим дали ще успеем въобще нещо да видим?

За основните забележителности са достатъчни, като за първи път. Следващият по-подробно. С коя компания сте? Ние бяхме с Коста, плътно 8.5 часа беше обозначено. Имаше и сух пакет за обяд. Доволни сме! Но с деца незнам как ще е?

# 543
  • Варна

Ние когато слизахме от Меравиля точно в Чивитавекия слязохме и си хванахме влака за Рим.

ЖП гарата е що годе близо до порта, но все пак си ни трябвахе едни поне 20мин да стигнем. Някъде из форумите бях видяла предупреждение (и добре, че беше то) за някаква фирма, която оперира в самата гара на Чивитавекия и имат големи табели за билети до Рим, но това не е истинското ЖП гише. В следващата врата е. Има автомати за продажба, има и гишета- ние си купихме от автомат.
Много е приятен влака, минава покрай хубави селца. На влизане в Рим може да слезете на една гара, която е близо до Ватикана (valle Aurelia). От там можете пеша да идете до Ватикана, да разгледате катедралата и площада, както и задължително да си пуснете картички до вкъщи от Ватиканската поща.
После хващате метро до Колизеума, а по пътя из уличките си купувате сувенири и ключодържатели за по 1-2 Евро. На Колизеума (вече ще е станало обед и няма да има толкова опашки) влизате ако желаете да го разгледате отвътре- ако не - снимки отвън и малко разходка покрай Римския форум.
От там тръгвате към фонтана Треви, минавате покрай Траянови форум, покрай паметника на Виктор Емануел и площад Венеция, малко вървене по уличките все направо и стигате фонтана. Там малко снимки и сладолед и тръгвате обратно към гара Термини. Не е много кратко разстоянието, но не е и фатално далече. По пътя ще видите двореца Квиринал, както и много интересни сгради, на едно малко кръстовище има интересни сгради- на всеки ъгъл на кръстовището има по един фонтан взидан в сградата. Вие всъщност трябва да вървите направо по ул Квиринал и после в края й да свиете към площад Република, който е отсреща на гарата- има огромен фонтан в центъра му. Гарата също не е малка, така че предвидете си време да лутане из нея.
От там се мятате на влака за Чивитавекия и се връщате.
Със стегната организация 6ч трябва да ви стигнат, че може и да останат.
Извинявам се за обстоятелственото обяснение, но Рим ми е слабост и винаги обожавам да се връщам там.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 15:57 от //Герито//

# 544
  • Пловдив
Здравей,

Ние веднъж бяхме така за няколко часа - но мисля, че кораба тръгваше в 18 часа, макар и да не съм сигурна. Хванахме първия възможен влак след акостирането, за по-малко от час си в Рим, ние слезнахме на Сан Пиетро спирката, тъй като исках да се пробваме за Св. Петър /на предишно ходене в Рим имаше адски много хора и се отказахме/, та видяхме Свети Петър /макар и само отвън отново, защото беше пълен площада с хора/, ходихме пеш до центъра, Пантеона, Треви, Колизеума /отвън/, Испанските стълби, Пиаца Навона, не помня дали още нещо разгледахме, и си хванахме влака към 15.30 наобратно. Понеже бяхме с една двойка, с която се запознахме на кораба, с тях дори седнахме да хапнем пица в ресторант. Та, да, постижимо е всичко това, без тичане и бързане. Предимството ни беше само, че това не беше първо ходене в Рим и бяхме ориентирани къде да ходим, не сме се лутали. Но човек може да си направи маршрут и с Гугъл мапс и пак да не губи време за това. Макар и децата да забавят ходенето, и макар и да има риск влака да закъснее, не мисля, че трябва да се остава в Чивитавекия. Рим е прекрасен и заслужава да му се отдели толкова време, колкото е възможно, и един час, и 10 часа, все ще се прекара добре. Просто си дайте 20-30 минути толеранс за евентуално закъснение на влака и действайте. Във вашия случай аз бих хванала влак, който пристига по разписание в Чивитавекия около 15.30 , защото си има ходене от гарата до кораба също. Хубаво планирайте къде да отидете, откъде да минете и как да стане и това е. Успех! Аз също не бих дала по 40 евро на човек за трансфер, безумно много е.

милена12345, провери си точно къде ти акостира кораба на всяко пристанище. И тогава ще се види какво е придвижването до самите градове и дали е нужно такова. Иначе, безплатните ни шатъли бяха в Нова Зеландия, не в Скандинавието.

# 545
  • Варна
Ние тръгнахме по-късно, може би в 9 хванахме влака, и около 15,30 на обратно. По подобен маршрут, както са споделили по-горе, с две деца сме. Слязохме от влака на спирката близо до Ватикана, оттам с метро се придвижихме по-близо до Фонтана ди Треви, Пантеона, доста повървяхме до Колизеума, който разгледахме отвън. Доста се мотахме, бавничко, тук магнит, там сладолед, с децата е така Simple Smile Помня обаче, че от спирката на метрото уж на ЖП гарата, докато стигнем до перона за нашия влак, минахме километри, образно казано. Видя ми се много голямо разстоянието, а ни оставаха минути. Така че предвиди и там резерв. 

# 546
  • Плевен
Purple HeartPurple HeartИзключително много ви благодаря за съветите! Страхотни сте!  Purple Heart

# 547
Здравейте, група! Получих нещо като оферта от webcroisieres за круиз на който искаме да отидем. Как се прави резервацията, до сега сме пътували само с БГ фирми?  Това е нещо като бланка в която да попълня данните от паспортите и бутон за плащане на капарото! Така ли се потвърждава? С кредитна карта ли се плаща? Дали е запазена в момента каютата? Моля някой който е резервирал през тях да помогне! БГ фирмите ми казаха че този круиз е продаден. Притеснявам се  да не стане да платя капарото и да ми кажат ,че е разпродаден! Благодаря Ви!

# 548
Кой е круиза? Принципно проблем не би трябвало да има. Ако няма места, няма как да ти потвърдят.

# 549
Кой е круиза? Принципно проблем не би трябвало да има. Ако няма места, няма как да ти потвърдят.
MSC Маравиля от Каляри до Генуа 13 ноември- 4 нощувки! Много добра цена ми дадоха 580евро за 2възрастни и 2деца!   Намерихме и нискотарифни билети! Но се притеснявам да преведа капаро!

# 550
  • Варна
Уф добре, аз защо не мога да се ориентирам с мейлите на французите? И аз пратих запитване- върнаха ми мейл, но като цъкна на офертата то пак ме праща на сайта им. Моля по-запознатите да ме оринетират. По превода на Гугъл това е мейл само за потвърждение, че са ми получили запотването- не ми прилича на оферта сякаш...

# 551
мойта резервация изглежда така! Дали е гарантирана каюта! Някой който е резервирал ако може да сподели какви са стъпките!

# 552
Имате ли форма за попълване на вашите данни? Ако имате попълнете и ще видите останалото

# 553
Ако са ви дали мейл, с който да си попълните данните и да платите капарото - това е начинът да си запазите/купите круиза. Аз направих така. После ми пратиха друг потвърдителен мейл с който ми казаха, че имам гарантирана каюта. Остава да преведа и другата част от парите. Платих с дебитна карта. Блед е препоръчвала този сайт - не виждам да има проблем с него.

# 554
  • Варна
Благодаря за отоговорите. Действително след като писах тук ми пратиха друг мейл с оферта.
Мисля, че е добра цената- 2 вързастни+1 дете (5г) вътрешна каюта. Не помня сега кой кораб на МСЦ, 4 дни 3 нощувки. Геноа- Марсилия- Палма Де Майорка-Барселона общо 450 Евро!
Тръгване Понеделник 10.09.18 от Геноа и слизане на 13.09.18 в Барселона. Цена за полет Барселона- София на 13ти вечерта е 153.30 Евро общо за тримата.
За тръгването е лесно от Милано до Геноа.

Общи условия

Активация на акаунт