КРУИЗИ /Тема 11/

• 97 151
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Здравей,
В Талин круизния терминал е на пешеходно разстояние от стария град, ще се справите лесно. В Копенхаген имаше някакъв рейс, който спира на пристанището, погледни в сайта на круизния терминал, пише кой номер е. В Стокхолм също. Но, някъде бях видяла, че някои от корабите спират много далеч, на едно пристанище на 40 км, виж си кое е, за да знаеш за логистиката. Нашия кораб беше близо до центъра, на отиване дори ходихме пеш, тъй като имаше маратон и рейсовете бяха спряни. Иначе си има много удобен рейс също защото пеш е около 2 км. Разбира се, най-важното е да видиш точно на кое е мястото, защото от това ще зависи логистиката.

# 526
Здравейте, за чек ин-а на Коста може ли да попълня данните на личната карта или трябва да е с паспорт, че на моя мъж изтича и си пусна за нов и се чудя дали да чакаме докато му издадат новият паспорт.

Ще пътуваме с коста Виктория края на месеца, не прочетох много хубави отзиви за този кораб, но избрахме круиза главно заради маршрута. За първи път ще пътуваме и с коста

Маршрута е
Савона- Олбиа - Минорка , Ибиса, Палма де Майорка, Тарагона

# 527
  • в света на илюзиите
Много търсих как да цитирам мнение от стара тема, ами не открих начин Sad
Преди време питах за круиз в Индийския океан дали някой е ходил и да има малко инфо и се отзова само lyuba84. Вероятно всички са послушали предупреждението на Блед "Първо са отменени спирките на острова. След това отменени още две спирки...И те остават само на вода.
И следва бунт на кораба !!! Отмяната на спирки е доста неприятно събитие, защото понякога може с години да си се готвил за тези места.
В случая французин и съпругата му не издържат и палят пасажерите за бунт. В началото започва в ресторанта и се прехвърля в театъра. Взимат участие доста хора.
Корабът отпуска по 150 евро бонус на борда за всички пасажери. Но и това не ги спира.
Отправят се към Сейшелите и качват на борда полиция да усмири пасажерите. Налага се двамата французи да се арестуват и свалят на островите.
След което Коста поема нощувки и разходи на сушата. Както и полетите до вкъщи."

Така описано е доста неприятно наистина и се порових за информация. Само от любов към истината и точността си позволявам да противореча. Има чудесни руски круизни форуми, пълни с подробни информации за портовете, начини за придвижване от порта до града, екскурзии, които сам да си организираш на брега, координати на местни (рускоговорящи) гидове и........още много информация каквато се сещате и не се сещате Simple Smile Та там пътували на този, точно този круиз Costa neoRiviera - 11.11. 2017 споделят: (пак цитирам)
"Re: Маврикий, Сейшелы, Реюньон - круиз на корабле Costa neoRiviera с 11 ноября 2017 оставил много впечатлений
Elena писал(а):
Мадагаскар нам отменили, дали всем по 150 евро на круизную карту и обещали 30% скидки на будущий круиз в 2018 году.

SergeiKa писал(а):
И как, все были довольны?
Или (как в круизе с французом), по столам в ресторане стучали, капитану черную метку, в общем - бунт на корабле?  Laughing  Laughing  Laughing
Ведь компенсация выглядит издевательством...

Elena писал(а):
Все было тихо-мирно, никто не бунтовал, никто не хотел себе портить отпуск. Безопасность и здоровье дороже всех компенсаций. Если бы Costa не отменила Мадагаскар, нас могли бы не пустить на Сейшелы и Реюньон, а еще того хуже попали бы в карантин. Как Вы считаете, что лучше?"

Lampa писал(а):
В данном случае было принято правильное решение, хотя , я думаю круизная компания в данном случае ничего не выиграла, а наоборот.Разговаривая на корабле с туристами, могу сказать, что агенты некоторых предупредили за день об изменении маршрута. В моем случае за десять дней я получила круизные билеты без Таматаве, а за пять дней новые, где уже совсем не было Мадагаскара.Расстроились? Да. Но, если нельзя изменить ситуацию, то надо менять отношение к ней.добавились дни на Реюньоне, что позволило узнать этот остров с разных сторон. Кстати , на корабле скучали те у кого не было визы Реюньона. Их не выпустили."

И още, и още, и още..... от което става ясно, че бунт е имало, но по друго време и на друг круиз, че пътниците са били компенсирани с 150€ и 30% отстъпка за круиз с Коста през 2018г., че са били недоволни пътниците, които се нямали виза за Реюнион, защото там се е задържал кораба, а не по вода ..... и други неща.
Както казах само от любов към уточнението го пиша това.
Благодаря на Блед, че в търсене на уточнението намерих тези два много, много полезни форума с безценна и огромна по количество и качество информация, благодаря.
snow999, ще чакам да споделиш отзиви за кораба. И аз четох неприятни отзиви, но маршрута и цената надделяха Simple Smile при избора.

# 528
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Бихте ли споделили кои са руските форуми?

# 529
# 530
Аз пък четох и знам друго Не вярвам на руснаците които като видят 5 рубли и само хвалят Бунт имаше защото мой близък работи в момента на тези кораби

# 531
  • в света на илюзиите
Добре Krisimor,  щом имаш познат работещ на Коста, може ли да кажеш, като оставим бунта настрана, наистина ли не са увеличили с по ден Мавриций и Реюнион?
Промени в пристанищата винаги могат да станат, интересува ме дали са стояли +4дни във водата без да спират.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 13:34 от Justy*

# 532
299 евро на човек успях да си резервирам за септември круиз с MSC за 4 нощувки през webcroisieres. След като вчера нямаше вътрешни каюти, днес вече има.

# 533
Luba Rizova т.е не сте ползвали шатъли от кораба, така ли? Обикновено за по-големи градове организират, затова питам

# 534
  • Пловдив
Luba Rizova т.е не сте ползвали шатъли от кораба, така ли? Обикновено за по-големи градове организират, затова питам
Организират, където се налага, но винаги е по-евтино без. Човек трябва да си прецени и времето, с което разполага,де. Ние не ползваме шатъли по принцип, защото няма смисъл. Даже сега се ядосах в Малта, от кораба продаваха билети за Хоп он хоп оф автобуса (няма как да има шатъл, щото кораба спира в града), и искаха на хората 20 Евро. Като слезеш от кораба се вижда, че билетите са по 15. Е за какво ги взимат тези 5 Евро отгоре, защото си ги купил 5 минути по-рано? В Барселона е същото - 9 Евро шатъла за 800 метра, с рейса на пристанището е 4. За Това се кефи в НЗ, всички шатъли бяха безплатни и осигурени от пристанищата. Нямаше как а смучат и за това.

# 535
  • Варна
299 евро на човек успях да си резервирам за септември круиз с MSC за 4 нощувки през webcroisieres. След като вчера нямаше вътрешни каюти, днес вече има.

Много ти благодаря за информацията, и аз пуснах запитване. Ние сме били във всички градове по маршрута, с изключение на Палма, но пък така ще имаме повече време за релакс на кораба и доразглеждане на забележителности, които предния път претупахме.

Редактирам се- пратиха ми оферта с тотално различна цена, явно се е изчерпала офертата. И сега не излиза в сайта им, а сутринта със исгурност я имаше Sad
Нищо аз продължвама да си дебна нещичко изгодно през Септември с тръгване от Геноа или Венеция.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 14:47 от //Герито//

# 536
Някой резервирал ли е през allcruise- български сайт? Надежден ли е?

# 537
luba_rizova а имаш ли спомен на кок пристанища е имало местни шатъли? Защото няма да знам предварително дали да взимам такъв от кораба или да ползам пристанищния... Времето на всички места е от 09:00 - 17:00.. демек не е толкова много..

# 538
  • Плевен
Здравейте, аз отново моля за съвет:
1. В Чивитавекия ще спираме в 7ч до 17. Въпросът ми е заслужава ли си да се ходи до Рим? То като гледам ако хванем влак в 8 - в 9,15 сме в Рим, а на връщане значи трябва да хванем влак в 14,45 за да сме в 16 в Чивитавекия. Ами ако закъснее влака? Ох, моля ви споделете дали сте го правили и много препускане ли е?
2. В Палма де Майорка ходихме веднъж, но валеше силен дъжд и видяхме само катедралата. Има ли интересни места по центъра и как да стигнем до там? Някой ходил ли е до Драконовите пещери или до друго интересно място самостоятелно?
3, За Каляри нещо да предложите?
Благодаря предварително!

# 539
Някой ходил ли е до Драконовите пещери или до друго интересно място самостоятелно?
Аз съм ходила в пещерите. Наистина са уникално място. Солер също ме впечатли. Но ние бяхме за седмица на острова и ползвахме рент-а-кар. Ако имате само ден, може би е най-добре да го посветите на Палма. Зависи и какви са ви интересите.

Общи условия

Активация на акаунт