КРУИЗИ /Тема 11/

• 97 125
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
  • Mediterraneo
А извън Европа как стои въпросът с роуминга? Има ли обществени места с безплатен нет?

# 586
Момичета, тъй като не мога да намеря евтини билети до Маями за Февруари 2019 се отказах от Карибски круиз, поне засега и съм на път да резервирам на MSC Meraviglia 24.02.2019-03.03.2019 класически Средиземноморски круиз от Рим.
 Цената на този круиз и за тези дати навсякъде ми излиза една и съща- 2404 лв. за 2 възрастни и 1 дете, клас Фантастика. Намерих и самолетни билети за трима ни с по 20 кг.чекиран багаж отиване и връщане до Рим за 750 лева общо.
Според вас цената на круиза, добра ли е, предвид това че е извън активният сезон?

# 587
  • София
Бърз отчет за отминалите дни...

В последния момент хванахме този круиз на изгодни цени:

Northern Europe Cruise
Ship MSC Preziosa

St Petersburg, Russia (19 Jul d1900);
At Sea
 Kiel, Germany (21 Jul 1000-1800);
Copenhagen, Denmark (22 Jul 0800-1700);
At Sea
Hellesylt, Norway (24 Jul 0800-1800);
Bergen, Norway (25 Jul 0800-1800);
Flam, Norway (26 Jul 0700-1800);
At Sea
Kiel, Germany (28 Jul 1000-1800);
Copenhagen, Denmark (29 Jul 0800-1700);
At Sea
Stockholm, Sweden (31 Jul 0900-1600);
Tallinn, Estonia (01 Aug 0900-1600);
St Petersburg, Russia (02 Aug a0700)
At Sea
Kiel, Germany (04 Aug 1000-1800);

Както винаги невероятно. Когато мога и искате ще ви разкажа...
Защото без никакво време за губене предстои друг резервиран преди този.
Смяна на багажа и тръгваме веднага към Атина...

7 nights departing August  8, 2018 on
MSC Cruises' MSC Poesia

Wednesday, August 8   Athens (Piraeus), Greece   4:30pm
Thursday, August 9   Sarande, Albania   Noon   8:00pm
Friday, August 10   Dubrovnik, Croatia   9:00am   3:00pm
Saturday, August 11   Venice, Italy   9:00am    4:30pm
Sunday, August 12   Bari, Italy   10:00am  5:00pm
Monday, August 13   Olympia (Katakolon), Greece   11:00am  5:00pm
Tuesday, August 14   Mykonos, Greece   8:00am   7:00pm
Wednesday, August 15    Athens (Piraeus), Greece   7:30am

Всичко е посетено многократно, но тръпката от пътуването и круиза те карат да го правиш отново и отново.   

Момичета, тъй като не мога да намеря евтини билети до Маями за Февруари 2019 се отказах от Карибски круиз, поне засега и съм на път да резервирам на MSC Meraviglia 24.02.2019-03.03.2019 класически Средиземноморски круиз от Рим.
 Цената на този круиз и за тези дати навсякъде ми излиза една и съща- 2404 лв. за 2 възрастни и 1 дете, клас Фантастика. Намерих и самолетни билети за трима ни с по 20 кг.чекиран багаж отиване и връщане до Рим за 750 лева общо.
Според вас цената на круиза, добра ли е, предвид това че е извън активният сезон?

Нямам време, но тук ми се видя добра цената:
https://www.cruise24.de/details/60729/MSC%20Kreuzfahrten/MSC%20M … 0Frankreich#fares

А извън Европа как стои въпросът с роуминга? Има ли обществени места с безплатен нет?

Навсякъде има възможности за безплатен интернет. Пристанища, хотели, заведения, бензиностанции и много други места.
А можете да си вземете и изгодни абонаменти от вашия оператор, ако нямате безплатен такъв. В зависимост от зоната на пребиваване...
Толкова засега, успех на всички...

# 588
Bled, много Благодаря! Наистина цената на 24Cruises за моят круиз е доста по-добра от всички, които намерих досега! Разликата е близо 500 лева, които мога спокойно с кеф да си изхарча за напитки примерно на кораба.
А от 03.02-10.02 цената е още по-добра 909 евро за трима вътрешна фантастика...но много се притеснявам как ще е времето в началото на Февруари, ако паднат някакви снегове тук в БГ и не можем да излетим...или там, дали ще е приятно за разходки навън...?
Моля, споделете ако има някой пътувал Февруари месец по Средиземноморието, как е времето като цяло????

# 589
Някой може л ида каже нещо за Aida? Почти не съм ги виждалда ги споменавате, а май си харесах маршрут по норвежките фиорди....

# 590
Много благодаря, luba_rizova,

круизът е в Европа и Южна Африка за малко. Работата ни е такава, че може да се наложи да ползваме телефон/нет. Но, да - ако случайно имаме нужда, ще платим един ден. Мислех, че има само пакети -  благодаря!
Някъде назад по темите бях чела, че щом стъпиш на кораба и минаваш през техните системи, които доста оскъпявали. Но, явно не съм прочела добре. Докато си имаме наземен, е сме спокойни. После - изчезваме Simple Smile

# 591
princes86 Не съм ходила на круиз по това време, но съм пътувала из Европа. За самолетите ... трябва да е много лют сняг, за да не излетите и най-вече мъглата им пречи. Разбира се на юг може да уцелите дори слънчево време. Бях в Мадрид февруари и печеше слънце, можеше да се разходиш по поло без проблем, все едно беше есен. Виж в Марсилия и на кораба очаквам да духа много Simple Smile

# 592
princes86 Не съм ходила на круиз по това време, но съм пътувала из Европа. За самолетите ... трябва да е много лют сняг, за да не излетите и най-вече мъглата им пречи. Разбира се на юг може да уцелите дори слънчево време. Бях в Мадрид февруари и печеше слънце, можеше да се разходиш по поло без проблем, все едно беше есен. Виж в Марсилия и на кораба очаквам да духа много Simple Smile

wantmenow Благодаря ти за отговора. На кораба и да духа, не е проблем. Така или иначе няма да се къпем в откритите басейни, въпроса е да можем да се разхождаме спокойно из градовете.
А според вас струва, ли си да платя за Fantastica , при положение че детето ни не е англоговорящо и няма да може да се включва в организираните занимания за деца.
Въобще каква е разликата между Bella и Fantastica, освен снимката с капитана и възможността за смяна на имената и датите???

# 593
Някой може л ида каже нещо за Aida? Почти не съм ги виждалда ги споменавате, а май си харесах маршрут по норвежките фиорди....
Пътували сме с АИДА. Компанията е съвсем прилична. Круизите са неформални. Не се налага да носите официално облекло. Ресторантите са на бюфет и на обяд, и на вечеря. Затова пък, са няколко и предлагат различна кухня всеки ден. Според мен, предлаганата храна, като разнообразие и като качество,   е по-добра от тази на MSC. В цената на круиза се включват и напитките по време на обяда и вечерята. 
На корабите немският език е официален и всичко е на на немски - от екскурзиите до надписите на храните на бюфета. Но целият персонал говори английски, така че не е проблем да се оправиш и без немски. Като цяло, ако маршрутът и цената ви устройват, спокойно можете да пътувате с тях. 

# 594
Всичко е така за Аида Но аз работих малко при тях и се отказах заради лошия си немски А и не всички знаят английски
Бърз отчет за отминалите дни...

В последния момент хванахме този круиз на изгодни цени:

Northern Europe Cruise
Ship MSC Preziosa

St Petersburg, Russia (19 Jul d1900);
At Sea
 Kiel, Germany (21 Jul 1000-1800);
Copenhagen, Denmark (22 Jul 0800-1700);
At Sea
Hellesylt, Norway (24 Jul 0800-1800);
Bergen, Norway (25 Jul 0800-1800);
Flam, Norway (26 Jul 0700-1800);
At Sea
Kiel, Germany (28 Jul 1000-1800);
Copenhagen, Denmark (29 Jul 0800-1700);
At Sea
Stockholm, Sweden (31 Jul 0900-1600);
Tallinn, Estonia (01 Aug 0900-1600);
St Petersburg, Russia (02 Aug a0700)
At Sea
Kiel, Germany (04 Aug 1000-1800);

Както винаги невероятно. Когато мога и искате ще ви разкажа...
Защото без никакво време за губене предстои друг резервиран преди този.
Смяна на багажа и тръгваме веднага към Атина...

7 nights departing August  8, 2018 on
MSC Cruises' MSC Poesia

Wednesday, August 8   Athens (Piraeus), Greece   4:30pm
Thursday, August 9   Sarande, Albania   Noon   8:00pm
Friday, August 10   Dubrovnik, Croatia   9:00am   3:00pm
Saturday, August 11   Venice, Italy   9:00am    4:30pm
Sunday, August 12   Bari, Italy   10:00am  5:00pm
Monday, August 13   Olympia (Katakolon), Greece   11:00am  5:00pm
Tuesday, August 14   Mykonos, Greece   8:00am   7:00pm
Wednesday, August 15    Athens (Piraeus), Greece   7:30am

Всичко е посетено многократно, но тръпката от пътуването и круиза те карат да го правиш отново и отново.   

Нямам време, но тук ми се видя добра цената:
https://www.cruise24.de/details/60729/MSC%20Kreuzfahrten/MSC%20M … 0Frankreich#fares

Навсякъде има възможности за безплатен интернет. Пристанища, хотели, заведения, бензиностанции и много други места.
А можете да си вземете и изгодни абонаменти от вашия оператор, ако нямате безплатен такъв. В зависимост от зоната на пребиваване...
Толкова засега, успех на всички...

А на тези хубави круизи колко им е цената И този от Пирея върви ли редовно

# 595
На едно пристанище се засякохме с кораб на Аида.. Няма да ви казвам какъв купон течеше там... Хората, които даже ни махаха от тяхната палуба бяха все млади, което за другите компании не е съвсем така... После разгледах корабите на Аида, някак по-семпли като размери, обзавеждане, лукс и т.н. Но пък може да става купон и храната да е на ниво... Не сме се решили още да ги пробваме, но живот и здраве и това може да стане някой ден... Smile
А между другото те имат хубави маршрути и добри цени понякога...

# 596
Да купоните понякога са дори в повече

# 597
  • Варна
На едно пристанище се засякохме с кораб на Аида.. Няма да ви казвам какъв купон течеше там... Хората, които даже ни махаха от тяхната палуба бяха все млади, което за другите компании не е съвсем така... После разгледах корабите на Аида, някак по-семпли като размери, обзавеждане, лукс и т.н. Но пък може да става купон и храната да е на ниво... Не сме се решили още да ги пробваме, но живот и здраве и това може да стане някой ден... Smile
А между другото те имат хубави маршрути и добри цени понякога...

хаха ние също веднъж се разминахме с кораб на Аида и горната палуба беше яко купон- махаха ни, свиреха, викаха- изобщо забава. Но си е и нож с две отстриета ако си им пасажер и не си изцяло на тази вълна. Представям си го малко тип Слънчака в корабен вариант.

# 598
Аз харесах техен маршрут за 14дни - норвежки фиорди, Стокхолм, Талин, Санкт Петърбург... ще дебна за цена за догодина.

# 599
Здравейте,
Отдавна не съм влизала в темата. От известно време обмислям Карибски круиз, и следните неща ми се въртят в главата.
Някой да е ходил 2017/2018 и да сподели как е ситуацията след тайфуна? Дали за тази зима вече ще са се пооправили?
Другото - иска ми се да е по-плажен круиз с малко шнорхелинг. Кои месеци са най-подходящи? Водата в морето еднакво топла ли е от ноември до март?
И последно - който е ходил или търсил повече инфо за този регион - от кое пристанище най-често се намират оферти?

Нямаме визи за Щатите и се чудя ако просто кандидатстваме без нищо резервирано какви са ни шансовете според вас?

Общи условия

Активация на акаунт