КРУИЗИ /Тема 11/

• 97 130
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,
Отдавна не съм влизала в темата. От известно време обмислям Карибски круиз, и следните неща ми се въртят в главата.
Някой да е ходил 2017/2018 и да сподели как е ситуацията след тайфуна? Дали за тази зима вече ще са се пооправили?
Другото - иска ми се да е по-плажен круиз с малко шнорхелинг. Кои месеци са най-подходящи? Водата в морето еднакво топла ли е от ноември до март?
И последно - който е ходил или търсил повече инфо за този регион - от кое пристанище най-често се намират оферти?

Нямаме визи за Щатите и се чудя ако просто кандидатстваме без нищо резервирано какви са ни шансовете според вас?
Ходили сме 2017 преди тайфуна и 2018 след него - няма никакви проблеми. Карибските острови са много и различни. Навсякъде можеш да правиш шнорхелинг. Водата не е еднакво топла, дори декември-януари се е случвало да е много студена в Куба, например. Март навсякъде е топла. Реши кои острови искаш да обиколиш, има много за които не се изисква виза за Щатите.

# 601
  • Sofia
Здравейте,
Отдавна не съм влизала в темата. От известно време обмислям Карибски круиз, и следните неща ми се въртят в главата.
Някой да е ходил 2017/2018 и да сподели как е ситуацията след тайфуна? Дали за тази зима вече ще са се пооправили?
Другото - иска ми се да е по-плажен круиз с малко шнорхелинг. Кои месеци са най-подходящи? Водата в морето еднакво топла ли е от ноември до март?
И последно - който е ходил или търсил повече инфо за този регион - от кое пристанище най-често се намират оферти?

Нямаме визи за Щатите и се чудя ако просто кандидатстваме без нищо резервирано какви са ни шансовете според вас?

Ние ходихме март/април , не точно в районите , които бяха сериозно засегнати от тайфуна, но навсякъде беше ок.
Може би логично, най - много кораби за Карибите тръгват от Маями и Форт Лодърдейл (в деня на нашето слизане от кораба на порта имаше 9 ).

За виза, според мен ,  трябва да се кандидатства без нищо резервирано , просто с някаква идея какво ще се прави там евентуално. Във "въпросника" питат къде ще се пребивава по време на престоя и аз бях посочила адрес на някакъв хотел в Дисниленд , защото това беше едно от местата, които планирахме да посетим.

# 602
Здравейте,

За Кариби не е задължителна виза за Америка, освен ако не се тръгва от там или не се посещават острови тяхна територия. Има директни полети от Франция и Холандия до островите тяхна територия. Ние летяхме до Гвауделупа от Париж, после имахме круиз.. Но ако не се прави круиз, може да се вземе ваканция до някой от островите - Доминиканска република, Мартеник, Гвауделупа, Барбадос, Гренада, Аруба, Кюрасао и т.н. Избор има колкото искаш...
Ние бяхме края на март, водата за плуване беше идеална /топла, но прозрачна/, но пък си валеше по малко през деня... Тропическите дъждове... Температурите около 25-30 градуса...Това е края на сезона, няма много туристи и тогава хотелите са по-евтини, после започват тропическите бури и дъждове...

# 603
Благодаря за отговорите.
Честно да си призная Карибите ми е много непонятна дестинация. Досега не съм я проучвала най-вече заради възрастта на детето, но смятам че вече е достатъчно голяма да пътуваме до там.
На първо време ме привлече ето този круиз на MSC Prezioza https://www.msccruises.com/en-gl/Plan-Book/Cruise-Detail.aspx?cr … =PR20181208FDFFD1

Хареса ми първо защото е 14 дни и всеки ден има порт - дори и някои да се повтарят. Като ще летим 10ч ми се иска да е по-дълъг круиза. В seascanner и в една българска агенция го предлагат с вкюлчен полет от Франкфурт и ми се видя по-лесно за организация като за пръв път. Цената за 2 възрастни и дете в каюта с балкон и полет от Франкфурт идваше около 6000 евро. Отделно където го продават без полет круиза е около 3000 евро. Което на вечер за възрастен се пада около 100. Знам че истински добра цена на вечер е около 50, т.е. този не е супер оферта откъм цена. Другото, което ми хареса е, че няма нужда от визи за САЩ.
Но като се разрових за пристанищата ми направи впечатление, че някои от тях са доста пострадали от тайфуна, та затова реших да попитам.
Та като се върна на цената, от 2 дни ровя за самолетни билети, и както и да ги въртя пак около 1000 евро на човек идва билета. Като гледам повечето директни полети са от Франция.

Ако предположим, че от Щатите тръгват масово повечето круизи - дали не добре да се преориентирам и да разгледам от там, дали ще са по-добри цените?
Още съм на доста ранен етап наистина, ще съм благодарна на всякакви идеи.

Последна редакция: пн, 13 авг 2018, 14:18 от танита

# 604
Круиза е хубав, това са всъщност обединени 2 круиза от по 7 нощи... За това цената е малко по-висока и някои пристанища може да се повтарят. Тръгва се от Мартеник, бивша френска колония. Там се ходи с директен полет от Франция най-лесно и евтино. Виж XL airways France, мисля че летят до там от Париж. Ние летяхме с тях, 8-9 часа беше полета...

Последна редакция: пн, 13 авг 2018, 14:06 от lunna pateka

# 605
Как ви се видяха XL като компания? Мисля че видях също полети и с air Caraibes.
Много изкушаващо на мен ми се видя с полета от Франкфурт, защото до там може да стигнем евтино с уиз, но пак е въпрос на сметки.  Някои от полетите от Франция май тръгват от Орли, и ще са допълнително транспорт и размотаване във Фрнация. Големи сметки предстоят очевидно Thinking

Понеже досега съм резервила круиз само през бг агенция, може ли да препоръчате някой сайт, където също да разцъкам конкретни дати и цени. Sea scanner ми е много удобен, но като цени май са си стандартни. Гледах на първа страница има една педя сайтове. Има ли 2-3 от които да сте по-доволни, хем с прилични цени, хем да се вижда в реално време какво има налично.

благодаря предварително:kissing_smiling_eyes:

# 606
Върнах се от круиз с Symphony of the seas. Фантазия!!!!! Нещо невероятно, ново поколение круизен кораб. Преди това съм била с MSC и по-стар на Royal. Няма сравнение. На всеки пожелавам да види този кораб.

# 607
Ужас! Пародия! Пазарувам круизи от една бг агенция, уж най-добрата, първа на пазара в бг, вече 20 години. Имам някакво клубно ниво и ползвам 3 % отстъпка и ДНЕС не само, че ме идувиха но и ме отказаха да купувам вече от тях.  Представете си САМО,  казаха ми най- отговорно, че круиза е под 1000 евро и трябва да го заплатя на 100%. Колеги, круиза е за м. април 2019??? Защо да им плащам 100% като условията на круизната компания са повече от ЯСНИ - 30 % предплата, останалите 60 дни преди датата на отплаване.

# 608
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Можете ли да споделите  името на агенцията?

# 609
Можете ли да споделите  името на агенцията?
Няма значение

# 610
  • Ловеч
Хм, наистина странно. До сега сме работили с две агенции и при двете нямаше изискване да се заплати 100% круиза. Втората дори беше съвсем нова, когато се свързахме с нея, но също получихме много коректно отношение и занапред ще се възползваме отново ,защото консултантът им беше много любезен и наши приятели също останаха много доволни от обслужването.

# 611
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Добре,не искате да споделите,тогава аз ще кажа -доволна съм от Usit colour и cruise.bg  с които имам по един круиз.Недоволна ,въпреки че имам два круиза с тях съм от Канотранс,от които май и вие сте разочарован.И не мисля да ги ползвам ,въпреки че нямам забележки по документите.Не ми хареса отношението на собственичката-круизи под 1000 евро нямало смисъл да продава,не можела да дава разяснения по тях,ама капарото беше платено вече...та ме изгубиха като клиент.

# 612
domino, защо ползваш агенция? Няма ли го круиза на сайта на круизната компания директно? Предполагам са нашите приятели или греша?!?

# 613
  • Пловдив
Хм, и аз ползвах Контитранс преди, но откак им дадох задача да ми търсят круиз за Австралия и те никакви не се обадиха, ги отсвирих. От българските ползвам блу сийс, от чуждите вива вояж.Аз съм консервативна и не сменям много агенции. Крусит не ги харесвам, продават много скъпо. Но са намерили ниша, за който не му се занимава с полети и екскурзии, е супер лесно да вземе от тях. Загледах ги само по един мечтан от мен маршрут, за който ми е адски трудно да сглобя полети и на място читава програма, може би, ако спечеля от тотото, ще си взема. Домино, кажи кои са, нещо много са се ояли. По принцип в чуждите агенции понякога има промоции, капарото да е само 50 паунда, да речем, понякога пък цената е много изпилена и наистина искат цялата сума, но това трябва да ти се каже. Да не са закъсали за пари, та да се тръшкат отсега. Хм. Много е неприятно с агенции, но цените през тях са по-добри, отколкото направо на компаниите обикновено и за това човек ще не ще, се занимава. Домино, сменя ги, купувай от друг. В Бг всички продават на една цена.

# 614
Хм, и аз ползвах Контитранс преди, но откак им дадох задача да ми търсят круиз за Австралия и те никакви не се обадиха, ги отсвирих. От българските ползвам блу сийс, от чуждите вива вояж.Аз съм консервативна и не сменям много агенции. Крусит не ги харесвам, продават много скъпо. Но са намерили ниша, за който не му се занимава с полети и екскурзии, е супер лесно да вземе от тях. Загледах ги само по един мечтан от мен маршрут, за който ми е адски трудно да сглобя полети и на място читава програма, може би, ако спечеля от тотото, ще си взема. Домино, кажи кои са, нещо много са се ояли. По принцип в чуждите агенции понякога има промоции, капарото да е само 50 паунда, да речем, понякога пък цената е много изпилена и наистина искат цялата сума, но това трябва да ти се каже. Да не са закъсали за пари, та да се тръшкат отсега. Хм. Много е неприятно с агенции, но цените през тях са по-добри, отколкото направо на компаниите обикновено и за това човек ще не ще, се занимава. Домино, сменя ги, купувай от друг. В Бг всички продават на една цена.
познахте от първи път кои са. проблема е че аз търсех нещо евтино точно за Великден догодина и открих това на цена 389 за вътрешна седим дни с тръгване от Неапол по класически маршрут с МСЦ Фантазия. Знаете, че МСЦ не може да се купуват от нас българите директно от сайта затова ползвах агенция. На тези направо ме изумиха. Да искаш за пазаруваш от някой търговец стока за 1 500лв и той да ти каже, че няма да ти я продаде защото нямал печалба е направо смешно. Така ги потитах преди време защо не продават круизи на коста, те ми отвърнаха, че тази круиз линия не става. Което не е съвсем така. пътувам с Коста често и купувам директо от сайта на компанията, вдигам си клубното ниво, правят ми хората безплатни ъпгрейди и подаръчета, но нищо не откривам в момента за около 350 евро за Великден догодина от тях.

Общи условия

Активация на акаунт