Безжична вертикална прахосмукачка

• 146 134
  • 806
  •   1
Отговори
# 165
Опитвам се да намеря спецификации на двата модела и няма. Доста постна информация са пуснали от Xiaomi.  В максимален режим и дават 1100 литра въздух в минута, което е поне два пъти по-слабо от нормална прахосмукачка.

# 166
Third,
Неангажиращо: Това е уред, който трябва и да върши работа, и да е удобен.
Имам 3 дайсъна ( не броя този на дъщеря ми), но си ги купувах, когато нямаха аналог. Особено за батерията , а и всмукателната им мощност.
В момента сигурно са все още най- добрите на пазара, но не с такава разлика в съотношение цена- качество.

# 167
А кое им е аналог?

# 168
Опитвам се да намеря спецификации на двата модела и няма. Доста постна информация са пуснали от Xiaomi.  В максимален режим и дават 1100 литра въздух в минута, което е поне два пъти по-слабо от нормална прахосмукачка.
Да няма много технически данни.Аз гледах този  тест между двете.Според мен ако Ксиаомито е толкова добро при цена под 300 лв  си заслужава.
https://www.youtube.com/watch?v=vUhihlEGPmc

# 169
То е добро докато му е чист филтъра. Тези тестове ги правят при чисти филтри. Силата на Дайсън е че филтрите се запазват чисти дълго време за разлика от останалите. Това важи и при нормалните прахосмукачки, но при безжичните важи с по-голяма сила. Безжичните поначало смучат слабо, а като им се запуши филтърът спират да смучат съвсем.

# 170
Цитат на: The_Third link=topicБезжичните поначало смучат слабо, а като им се запуши филтърът спират да смучат съвсем.
[/quote

Не ми се задълбава на темата, че Дайсън се отказаха да правят други прахосмукачки , освен безжични, точно защото са постигнали необходимото качество на почистване.

Този Дайсън по- долу, който не помня кой модел е , е отдавна прибран, защото безжичните , които ползвам, вършат чудесна работа.

Скрит текст:

Доскоро чистех 150 м2 с 1 килим , с дайсън 6 и роботче. Не мисля, че е трябвало да правя компромиси.
В това жилище ще се чисти вече с Роборока ( на дайсън 6 му умря батерията).
Втори ден се забавлявам с новата придобивка и съм супер доволна.
Филтърът се вади и може да се почисти, ако е нужно.

Бях заклет привърженик на Дайсън, но мисля, че добре са ги изкопирали. Важен ми е крайния ефект

# 171
Не са се отказали да правят други освен безжични. Произвеждат си и вертикални и с маркуч. Спряха да разработват нови модели. За такава голяма компания е необходимо да имат големи продажби и след като си продал няколкостотин милиона прахосмукачки трябва да измислиш нещо ново за да продадеш още няколкостотин милиона. На този Дайсън дето му е умряла батерията защо просто не я смени?

# 172
То е добро докато му е чист филтъра. Тези тестове ги правят при чисти филтри.

Филтрите мисля че са миещи.Ако издържат едно чистене на апартамента мен ме устройва така или иначе контейнера не е голям и ще са налага да  се чисти след всяко ползване.

# 173
На този Дайсън дето му е умряла батерията защо просто не я смени?

Dyson V6 дори и като нов не му издържа батерията колкото на този Роборок. Все пак има излязли няколко модела след него.
Ако роборока се издъни, ще сменя батерията Simple Smile

А и твърдението е, че този роборок се зарежда за 20 мин. ( Изпуснах да му засека време:)

# 174
  • с трима мъже :)
Добре, помогнете ми Simple Smile
Препоръчайте ми някаква прахосмукача (нека е Дайсън, понеже тя се зарежда на стената) , но да НЕ е по-скъпа от 850 лв
Аз гледах тук https://www.pazaruvaj.com/prahosmukachki-uredi-za-pochistvane-c3170/dyson/ няколко вариации на Дайсън, без скъпите (не искам толкова скъпа, не ми се дават 1000 лв за прахосмукачка, която дори НЕ е за основно почистване) . Нещо от рода на около 600 лв ми се иска, макс. 850.

Иначе ето тази гледах днес в Техномаркет, на живо, но не и беше заредена батерията и не разбрах как смуче и как бучи Sad

https://omni.bg/product/169449/philips-fc6823-01-vacuum-cleaner- … speedpro-max.html

# 175
  • Sofia
Защо да не е за основно почистване?

# 176
Ами аз си мисля, че е за санитарните помещения , за бързо почистване, да не се разнасят трохи. Не стана за килими, според мен. За такова основно почистване си е тежката, голяма прахосмукачка - мощна и с кабела Simple Smile

Дайте идеи сега за мен, че съм новак, а вие разбирате и можете поне да ме ориентирате Simple Smile

# 177
  • Sofia
Аз ползвам Дайсън 11 за основно почистване. За ежедневно си имам робот.Батерията ми издържа около 40мин. на доста добра мощност.Не мисля, че с тежка кабелна прахосмукачка чистите повече време за деня

# 178
На максимална мощност става за килими. Но зависи колко килими трябва да чистиш.

# 179
Аз ползвам Дайсън 11 за основно почистване. За ежедневно си имам робот.Батерията ми издържа около 40мин. на доста добра мощност.Не мисля, че с тежка кабелна прахосмукачка чистите повече време за деня

Апартамента ни е с 4 стаи. За 15 мин сме го минали целия с прахосмукачката, барабар с килимите.
Зор ми е да я вадя, че е тежка, писах вече.

Да се върнем пак на моето питане Simple Smile
Аз пак да кажа, че искам вертикална предимно за кухнята и трапезарията, а като се замислих сега ... и за антрето Simple Smile

Вероятно и по стаите ще вляза с нея, ако е мощна и ми върши работа. Каквото дойде, такова.
Въпросът е каква да си избера от линка, дето пратих.
Тия Дайсън са си цена. Филписа дали е хубав? За парите на Филипс има и Дайсън, но явно са по-старите модели. Затова се обърнах към вас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт