Частни училища - информативна тема 19

• 93 030
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Цитат на: BgRose link=topic=1017783.msg36284719#msg36284719
[/quote
На него никой не е предлагал наркотици досега, както и на големия, който е в 11 клас. Не чувствам заплаха за децата си в колежа за момента.

Извън контекста на АК, но в периода от 8-ми до 11-ти клас нашите никога не знаеха кой, какво, къде и как ми е предлагал, още по-малко какво съм опитвала. 😉

# 196
Мда, и аз не си представям тийн да си признае кой какво му е предлагал или какво е опитвал. Спомени от моите ученически години в езиковата и предупреждение към Ежко да си има едно наум.

# 197
Цитат на: BgRose link=topic=1017783.msg36284719#msg36284719
[/quote
На него никой не е предлагал наркотици досега, както и на големия, който е в 11 клас. Не чувствам заплаха за децата си в колежа за момента.

Извън контекста на АК, но в периода от 8-ми до 11-ти клас нашите никога не знаеха кой, какво, къде и как ми е предлагал, още по-малко какво съм опитвала. 😉

Извън твоя контекст, но синовете ми са научени да отговарят "няма да ти кажа" вместо да лъжат, когато не искат да отговарят на някой въпрос. И получават уважение на личното им пространство и доверие, което засега заслужават напълно. Ако казват "не ми е предлагано" значи не им е предлагано.
И за да преваря логичния въпрос, първо бяха попитани дали искат да споделят информацията​, която имат по темата, а не "предлагани ли са ви наркотици".

# 198
  • София
Arwen, поздравления! Наистина ли СС са отговорили за няма и три работни дни?? За нас този срок се очертава критичен, понеже е предпочитано училище, но вероятно от другото ще искат да потвърдим, преди да е изтекъл. Доколкото знам официалният на СС е 5-10 работни дни, приятелско семейство се “явяваха” преди повече от седмица и още чакат. Има ли и други, на които са отговорили така бързо?

# 199
  • София
Честито! За да се обадят толкова бързо, значи наистина са били много впечатлени от детето.  Сега голямото мислене Wink

Всеки има тайни и лъжи, аз съъщо не вярвам, че един пубер ще сподели всичко. Да, може да каже за другите, но за себе си ще отрича, защото естествено иска да е добър в очите на родителите си. Всички сме минали по този път и децата ни може да са по-добри от нас, но пак минават през такива неща. Ман много ме е страх от дрогирането, независимо дали с улична дрога или лекарства, защото е много опасно в краткосрочен и дългосрочен план.

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 08:18 от Andariel

# 200
Има ли и други, на които са отговорили така бързо?

Да, детенцето на наши приятели се яви миналия вторник и в четвъртък им се обадиха, че е е прието. Друго дете чака отговор вече трета седмица. Обаждали са се и са им казали, че още нямат резултат. Миналата година забелязахме, че се случва същото. Явно тези, които със сигурност са приети или неприети получават обаждане до седмица, а другите може би се водят резерви!

# 201
  • София
Уф, тези работи хич не ги харесвам, защото накрая се разчита на субективното усещане на оценяващия, и то съвсем слаби следи от него, защото човек запомня ярките деца и съответно ги одобрява веднага, обаче остане ли дете в никаквото положение, то вече никой не може да се сети дори как изглежда, съответно шансовете са никакви. Просто психологът колкото и бележки да си е водил, колкото и да има резултатите от протокола, не се ли обадят за категоричен прием или категорично отхвърляне, то бих я писала умряла работа нататък. То е като да сложат документи в най-долното чекмедже - не ги изхвърлят, но никога не ги изваждат.

# 202
Здравейте! От доста време следя темата и най-после имам повод да пиша. Детето ми кандидаства в СС, приемният й ден беше на 13.02 и на следващия ден (вчера) ни се обадиха, че е приета, което страшно ме изненада. Някой дали има информация колко са кандидатстващите ориентироващо тази година? Благодаря

# 203
  • София
Уф, тези работи хич не ги харесвам, защото накрая се разчита на субективното усещане на оценяващия, и то съвсем слаби следи от него, защото човек запомня ярките деца и съответно ги одобрява веднага, обаче остане ли дете в никаквото положение, то вече никой не може да се сети дори как изглежда, съответно шансовете са никакви. Просто психологът колкото и бележки да си е водил, колкото и да има резултатите от протокола, не се ли обадят за категоричен прием или категорично отхвърляне, то бих я писала умряла работа нататък. То е като да сложат документи в най-долното чекмедже - не ги изхвърлят, но никога не ги изваждат.

Това просто не е вярно. И не е честно спрямо родители и децата, които чакат да правите такива неинформирани изказвания! Да, има деца, на които се обаждат след 1-2 дни, но има и деца, на които се обаждат след 2-3 седмици и пак са приети. Приятелче се яви преди грипната ваканция, а едва миналата седмица получи обаждане, че е прието! Явно някои децата са много убедителни, а за други - трябва да премислят, но това не означава, че е "умряла работа" (много грозно изказване е това!).
На чакащите родители бих казала - това, че не са ви са обадили веднага нищо не значи !

В крайна сметка това как Вие бихте подходили в някаква ситуация, не бива да води до обобщения как постъпват всички !

# 204
  • София
Четохте ли това, имате ли идея за къде говорят?
http://mamaninja.bg/%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0/%D0%BE%D0%B1%D1%80% … -dano,-ama-nadali

# 205
# 206
Питали са вече и Мария Пеева във ФБ:
Maria Peeva Не става, майките имат клауза в договора.

Съвсем си е истина значи ...  Rolling Eyes

# 207
Дано някой разпознае това училище и го назове.

# 208
Не знам дали съм права... но вижте последното изречение на текста:
"...... или да сменят училището на "цветната улица" в престижен столичен квартал...."
Ако това е жокер, аз лично мисля, че би могло да се касае за "Откривател", което е на ул. Глухарче в Драгалевци, или пък ЕСПА, което е на ул. Градина в кв. Киноцентъра.... Не знам просто другите училища къде се намират... А може и с това изречение да ни "мятат в гъбите", за да не можем да се сетим Simple Smile
Но това е на прима виста и не бих искала да набеждавам никого. Най-добре е, ако някой знае нещо конкретно и достоверно да пише.

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 11:00 от Анонимен

# 209
Имам предположение. Гугъл - "директор на частно училище + психолог" = първият резултат.

Не е ЕСПА. Директорката не е психолог.

Общи условия

Активация на акаунт