Фигурно пързаляне - 8

• 83 425
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • MJF
Евроспорт преди години стана владение на северноамериканци и настана "пълна промяна". Едни спортове се замениха с други. "Изцяло с оглед на европейския вкус" - дървосекачи, едни топки по пода, дори бейзбол. Разгеле сега последните няколко години поне това май не съм забелязвала в програмата им. Има по 24 часа тенис, колоездене, футбол и билиярд, чат пат кончета, лятото се прокрадне едва едва малко атлетика ,  плуване, гребане или още нещо и толкоз и то тези не са в праймтайма  Peace. В него са бетонно първите 3-4.
За фигурното и повторенията и какво дават по евроспорт е пълна пародия. Миналия петък вечерта и по 2 -та им канала до + безкрайност вървеше церемонията откриване и първия ден на отборното ама от 17ч някъде до 01 ч  нон стоп , хем аз това засякох а може да са зациклили още преди това. И в повторението на церемонията дето уж седнах да гледам с тях се оказа че не е пълна , разбира се и българската делегация не влезе в записа. Като видях че парада на нациите е орязан повече от 50% , приключих набързо тв гледането и минах на пълен запис онлайн. Ей така и във все по -редките ми случки да гледам тв те ме пъдят от тях. А хем само спорта остана, друго въобще няма и за гледане за мен по тв от години- ни култура, ни ентътеймънт на ниво.

This and That: 2018 Olympic Games Pairs Recap with Meagan Duhamel  Мегън е опасна  Simple Smile

U.S. dancers jockey for position in PyeongChang

Последна редакция: нд, 18 фев 2018, 22:04 от Шошулчо

# 106
  • София
Уфф, ще бъда кратък, че от толкова много румба ми се замая главата и отивам за кратък сън  Rolling Eyes
Силна кратка програма, доволен съм. По принцип имам слабост към танците и не се вглеждам горе в ляво, обикновено като свърши танца тогава поглеждам и виждам дали съм бил близко, колко бих дал аз. Ами имахме малки разминавания да си призная, което е добре, а и няма как да няма, този спорт особено пък танците ще си остане винаги повече или по-малко субективен. За мен танците са най-близко до същината този спорт, а да и няма четворни скокове, благодаря за което. bowuu

Теса и Скот ме ИЗУМИХА. Какъв хъс, каква отдаденост и винаги търсят надграждането. Знаят, че съдиите предпочитат французите, но отговориха по възможно най-добрия начин с перфектния танц. Румбата е доста сложничка тема за доста от двойките, а те с изпълнението си накараха другите двойки да се червят още повече. Браво! Simple Smile Нов световен рекорд, подобряване с близо 1 точка на старият им рекорд, което не се вижда всеки ден.
Габи и Гийом определено се притесниха от това изпълнение, а и стана беля с рокличката на Габи, ама замаскираха конфузната ситуация, добре че не стана по-голяма беля да бе паднало нещо на леда или да се види нещо, ужас. Абе тия хора по-внимателно да си подбират тоалетите.  Confused Сгрешиха при туизлите, а веднага след това и при патерна допуснаха груба грешка. Съдиите веднага оцветиха с омразния ми жълт цвят и изведнъж точките им паднаха с близо 1.5 накрая, което означава, че най-вероятно са им намалили нивото на трудност, което вече си е обидно. Нямам идея дали е така ама няма какво друго да е. Уфф, как може значи, как може. И това с роклята и всичко останало, точно на най-важното ти изпълнение.
Но сега поне стана много интересно, защото чисто психологически Теса и Скот вече имат сериозно предимство, вижда се, че французите се поддават на напрежението. Но преднината им на волна е голяма. Не знам какво трябва да направят канадците. Дори да си подобрят собствения рекорд за волна с точка повече (примерно) няма да е достатъчно ако Г/Г не допуснат грешка. Просто такива са тенденциите през сезона. Знаете, че съм фен на Г/Г, но съм фен преди всичко на спорта и честното оценяване. Иска ми се много да дам два златни медала ама няма как да стане. Някой ще е втори.
Тръпна да видя стартовия ордер за волната. Много важно е коя двойка ще е първа, защото ще има леко предимство според мен. Поне на олимпийски игри си е така. Това състезание не е като никое друго. То е апотеоза на цял един четиригодишен цикъл.

Битката за бронза ще е свирепа, както и предполагахме. Разликата между третите и осмите е само 3.42 точки, ще е касапница както обичам да казвам.  Laughing
Голямата новина е, че руснаците отлетяха от финалната група, което както знаем има значение. Сами са си виновни, допуснаха доста грешчици.
Ако аз бях съдия Шибутани нямаше да са там където са в класирането. Много слаба румба, неубедителни като представяне на програмата, поне за мен, съдиите със сигурност разбират повече от мен.
За сметка на това пак порязаха лекинко Чок и Бейтс. Тъжно е когато се бориш с триглав змей, каквото и да правиш ако другите не паднат на леда нямаш шанс.
Толкоз от мен.
А да, браво и на Пенни Кумс и Николас Бакленд. Simple Smile

# 107
Гледах току що изпълнението на Теса и Скот. Много надъхващи и пълни с енергия. На снимката от награждаването с малките медали физиономиите на Габи и Гийом са неповторими Laughing Laughing За мен Теса и Скот ще са новите олимпийски шампиони след един цикъл прекъсване Embarassed Embarassed А французите са младички, ще почакат до следващите.... Ще ставам вече днес да гледам развръзката. Само ако някой може да каже кога се пада да играе последната група, че и без това едвам ставам за работа, камо ли по-рано Blush Laughing bouquet
http://www.isuresults.com/results/season1718/owg2018/SEG008.HTM
 Това е жребия за днес..... Мисля, че Олимпийските шампиони ще закрият танците. baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 108
  • София
Цитат
В почивния ни ден малко четива. Жалко че не виждам преводи на англ. на италианския блог от началото на сезона от двамата коментатори  Thinking. Там имаше интересни анализи и гледни точки по наболялите ни хронични теми към момента.
Шоши, кой е този блог. Мога да опитам да преведа нещо, че сега уча италиански (покрай малкото ми ангажименти)

Уау, Теса и Скот направиха седмицата ми по-хубава. Утре поне за последната група ще бъда надявам се пред телевизора. Жалко за Габи, Кърт Браунинг е казал, че се случва за втори път тази седмица.

Това ми беше интересно сутринта в метрото, мисля, че не е споделяно
Five Michigan ice dancers grew up together, now competing for medals

И клюка от ФБ: Have heard now from both Russian and Canadian sources that Russian Skating Federation is ‘furious’ ‘livid’ over Duhamel/Radford medaling in pairs over Tarasova/Morozov. Walking around Olympics speaking of ‘hell to pay’ for Canada in dance event.

# 109
  • MJF
Arwen88,  като гледам последната група почва в наше 5,40 ч . Но провери си и ти математиката , че мога и да бъркам +/- час  Blush

Venyan, не го намерих във FSU  вчера , а от там го забелязах и набелязах в началото на сезона. Пусках и тук първите 5-6 статии. Мислех че съм го запазила в папаката фигурно но и там не го видях. Ще го намеря със сигурност като ми дойде сериозната търсеща  муза  Blush. Единия е и коментатор по итал. евроспорт доколкото помня. Имаха свежи анализи, По системата,  а сега това ще ми е най-интересно  Blush. Големите форуми винаги подбуждат пак да си дойдем на думата с наболелите теми за този спорт.

This and That: 2018 Olympic Games Men's Recap with Doug Haw Изградила съм си филтри за Дейв и сие и успявам често да ги изслушам  Mr. Green. Вчера Мегън имаше някои интересни неща "от кухнята". Но си признавам че трябва предварителен настрой за TheSkatingLesson  Mr. Green Wink Mr. Green

Тепърва ще гледам латино-галата. Вчера забелязах три деспасито май в третата група  Laughing.

Diavolo,  friendship ето това е направо сентенция "танците са най-близко до същината този спорт" . От мен добавям "ако по друг начин се ставаше съдия".  Simple Smile
  Joy значи "любимите" ми ресни предадоха фронта. Така е като ме мъчат цял сезон Габи и Кавита  Tired, а хем уж се натренирах при юньорите на гран-при предварително  ooooh! Whistling  Wink. Аз обаче съм песимист утре за златото на Теса-Скот утре въпреки жребия. Нека спечели по-добрия утре а не ........
След малко ще седна да видя какви ги е надробила моята ""приятелка"" SELBY Hilary- http://www.isuresults.com/results/season1718/owg2018/SEG007OF.HTM

Последна редакция: пн, 19 фев 2018, 10:11 от Шошулчо

# 110
  • София
Някой не е ли намерил записи?

# 111
  • MJF
Голям фен съм на тези таблици http://s3.uploads.ru/BUFLv.png и от кога се дразня на протоколите на ISU , че няма знаменца в протокола  им. В 21 век живеем да му се невиди.

Записи на обичайното място:
По ред на излизане -  http://fsnews.ru/page-al-og2018_sd.html
По класиране - http://fsnews.ru/

Цитатите : 1  2   3

Откакто смениха  сайта на ISU забелязах, че определено се смени стила на писане на статиите за фигурното. Не пише и автора  Tired. Само интервютата които са си на Фладе са си отбелязани и те са ок. Останалото е анонимно и определено с паднало ниво в сравнение с преди. Много лошо впечатление ми остава.

Javier Fernandez
Тарасова-Морозов

Последна редакция: пн, 19 фев 2018, 11:36 от Шошулчо

# 112
  • София
Хах голяма излагация са съдиите, нали ужким клетва даваха и трябва да са обективни и безпристрастни.
Сега разглеждам кой какво е давал и на петата минута се отказах, защото е срамота.
Не разбирам как може да сложиш французите на 1 място при грешките им и при такава кратка програма на Теса и Скот? Недоумявам. И това френския и американския съдия. Просто чудесно.
А при мъжете цирк. Китайския съдия писал Боян Дзин първи на кратката?! Испанския писал Хави първи (айде поне Хави бе близко), добре че руския все пак пак не е писал Коляда...  Laughing ooooh!

# 113
Мале, мале. Сега гледах Габи и Гийом и е меко казано излагация. Тя даже май не се усети, че играе леко разголена #Crazy #Crazy Добре, че не са й големи гърдите, иначе щеше да е страшно. Това им се явява като наказание задето не участваха в отборната надпревара... И са надменни. Шегувам се, разбира се! Но няма нищо случайно. Точно на Олимпийските игри да ти се разкопчае костюма.... Пак добре, че се случи накрая на танца, че иначе щеше да трябва да играе по зърно. Laughing Laughing Laughing

# 114
  • MJF
Съдиите- три неща според мен трябва да се направят за да се променят нещата, евентуално. Но лошото е , че първото е нереално особоне в днешно време.
1. Да се промения начина по който се става съдия.
2. Да се промени начина по който се наказва съдия.
3. Да се публикуват винаги протоколите не с J1, J2 ..... а с име и знаме/държава от самата ISU. Сега по техния протокол , трябва още един прозорец с кой съдия кой ред е за да видиш каквото те интересува  Tired.

Аз изгледах първия танц -Мансур-Чешка но от толкова жълто а и музиката не ми допадна та се разсеях, после ще продължа.
 Laughing ама ще ме накарате да прескоча реда и да ги видя тез френски ресни.
Брей  Thinking, току що изгледах Назарова-Никитин и техните ресни. Сигурна съм че последната минута от изпълнението бе само от една камера  Crazy изненадаха ме. Почвам да гледам . От 24 дуета все 20 трябва да останат но ....за тях и за Wang-Liu съм изненадана. Това ме подсети за Мегън. Вчера като я слушах най ме впечатли как го каза направо, даже върнах записа повторно да го чуя , че така или иначе все някой от 22 спортни трябваше да отпадне и съдиите ......мнооого грозно с Александровска -Хърли. Днес тех-панела е същия като на отборното и ме  Mr. Green как си плюят на работата от "онзи ден".  Tired

Последна редакция: пн, 19 фев 2018, 12:21 от Шошулчо

# 115
  • София
Мале, мале. Сега гледах Габи и Гийом и е меко казано излагация. Тя даже май не се усети, че играе леко разголена #Crazy #Crazy Добре, че не са й големи гърдите, иначе щеше да е страшно. Това им се явява като наказание задето не участваха в отборната надпревара... И са надменни. Шегувам се, разбира се! Но няма нищо случайно. Точно на Олимпийските игри да ти се разкопчае костюма.... Пак добре, че се случи накрая на танца, че иначе щеше да трябва да играе по зърно. Laughing Laughing Laughing

Той проблема започна малко преди туизлите, Габи направи един съвсем кратък жест и погледна Гиойм, мисля че му каза нещо. А и Габи се пипна леко отзад, ама нищо повече не можеше да се направи, че щеше да пострада оценката...

# 116
  • MJF
 bowuu първите 2 групи  видях. Най ме зарадваха Сара-Кирил и Лорио- Ле Гак или както там се изписват тез пусти френски имена на български Blush. Кумс-Бъкланд се стараха но аз пак без окото ми да мигне ги слагам зад Сара-Кирил и днес. Проверих им специално протокола, този път наглостта на Селби и сие  е с мярка и не са  дала пак  4 на трите секции стъпки  Whistling. Кавита-Йоти също като за себе си се стараха.
Не чух май нито едно sb до тук.
Определено има промяна в снимането. Човека на който се дължи това го поздравявам лично, макар и виртуално.
Crazy ред е на деспасито-групата.
В третата група нейсе дадоха sb съдиите. На Масливечкова-Ксоли а аз се  Thinking тя с тази ли рокля бе на ЕП. От трите деспасито най ми харесва като версия и като танц тази на Калишек-Сподириев а и те са стараха днес, добро изпълние като за тях. Куриоза е че днес Wang-Liu аз им давам sb в презентация,  Stop съвсем сериозно. Wang без поне половината "неосъзнати" ръкомахания и най- вече мимики е къде , къде по- добра гладка днес в този танц. Да се готвят за СП. Кана-Крис с типично изпълнение, ударници бяха на 4К,  според съдиите, тук и допълнителен старт......Юра големи емоции с домашната О. На отборното роклята поддаде и Гамелин галантно помагаше накрая, днес галантно я поддържа в емоциите. Хайде домакините утре да се готвят за изпълнението на Ариранг и каквато добре пееща нация са, предлагам да поставят микрофони в публиката.

Последна редакция: пн, 19 фев 2018, 14:34 от Шошулчо

# 117
  • MJF
 Rolling Eyes хм, напразно похвалих снимачите. Внезапно се върнаха "кадрите от покрива" по време на изпълнение  Tired, край на гледането . Особено от изпълнението на Шибутани почти нищо не видях  Rolling Eyes. В четвърта група не чух sb и май с право . А на фона на това което ни поднесоха Пайпър-Пол и Кейтлин -Ендрю до тук в сезона , според мен са близо до този си резултат. Особено П-П. Харесаха ми новите тоалети в тази група.
Теса-Скот 3 пъти ги гледам , първите 2 реципрочно ту на единия, ту на другия в танца и третия път как са носят по леда двамата. Иначе изпускам нещо от всички детайли в цялата динамика, даже не забелязах гледах ли от покрива по някое време  ooooh!. Ай, какъв куриоз с Габи, но ако не знаех предварително май до към края нямаше да забележа, че нали ме дразнят ресни и гледам предимно в кънките. То Габи герой, кофти е кройката при такава ситуация, голяма борба водеше милата през цялото време като пуснах втори път изпълнението. Брей такъв куриоз отдавна не сме имали. Миналия сезон Савченко с ципа на роклята дето се отвори- но той отстрани. По миналия сезон Елизабет Парадиз но те спряха и се закопчаха с патрньора ѝ, иначе щеше да се получи нещо като днес - и там на врата бе сублимното място на тоалета. Извода- рокли дето са със странично закопчаване някъде на ниво на кръста. Меди -Зак днес много добре ,  Laughing ме, обичам ги такива в удар, днес дружим с туизлите  а и имаме в топ три на кратката така 2 дуета в които 4 - ма са много добри фигуристи , много добри ss  Peace, от което аз няма как да не съм доволна, при цялото блато в танците в момента  Peace. Катя-Дима добре за себе си. Но колко трудно се гледа този танц след първите 3 . Жулин  Tired. Сетих се даже за Навка в Торино в такъв стил, гледайки Катя ...... Tired ooooh! Анна-Лука- гледам в Лука, понеже Анна такава изправена като пушка ме напряга. Сили трябва да им стигнат и за СП.
И така днес подиума е на една треньорска школа.

# 118
При така изиграните програми, оценката на Габи и Гийом си беше доста понадута, но това не е неочаквано. Не знам, как ще изгледам утрешния танц, със сигурност ще си изплача очите. На Теса и Скот им желая само последното им изпълнение на състезателния лед да бъде, такова, за каквото са мечтали, останалото е в ръцете на съдбата и съвестта на няколко съдии.

# 119
  • София
Голяма драма в танците, достойна за холивудски филм. Simple Smile
Златния медаl се реши от някакви си 0.79 точки.  #Crazy Шошулчо да каже дали това не е рекорд в историята.

И така кратичко от мен
Ако някой не е гледал да не чете и после да се ядосва.

Пайпър Гилис/Пол Порие
Прекрасни. Заслужен SB.

Пенни Кумс /Николас Баклънд
В краткия танц ми харесаха повече. Туизлите не ми харесаха, пируета никакъв го нямаше, някак си нямаха и достатъчно скорост, абе чисто визуално не ми подействаха.

Кейтлин Уивър/Андрю Поже
Ръцете горе. За пореден път ме разчустваха. Прекрасна двойка, мноого любима. Имаше леки неточности в техническите елементи, но някак си всичко това избледнява.
Заслужено 1 място до тук.

Мадисън Чок/Ивън Бейтс
Лелеле. Излезнаха като агнета на заколение. Нямаше живец, нямаше нищо, за беля и паднаха и то двамата, нещо което се вижда веднъж на високосна. Ужас направо. Прегръщам ги.

Екатерина Боброва/Дмитрий Соловьов
Ну, молодци! Най-доброто изпълнение до тук. Ръцете високо горе. Никакви забележки нямам този път.

Ана Капелини/Лука Ланоте
Ех, слабост са ми. Невероятни артисти на леда, но нещо нямаха настроение тук, нямаше живец. Объркаха и туизлите, общо взето съм леко разочарован от тях.
Най-вероятно и те ще ни напускат след СП в Милано.

Мая и Алекс Шибутани
Гледах ги под лупа, за да се заям за нещо ама не мога. Браво, страхотно изпълнение и заслужено застават временно на върха на класирането. Свръхскоростни туизли!

Габриела Пападакис/Гийом Сисерон
Вълшебство на леда. Няма какво да добавя повече. Най-добрата интерпретация на програмата до тук. Без никакви забележки. Нов чудовищен световен рекорд на волна програма и за общ сбор!
Ами това е положението. Теса и Скот трябва да надминат себе си. И двете двойки са уникални, просто няма как да са на върха и двамата. Това е спорта.

Мадисън Хъбъл/Закари Донахю
Ами ето го ефектът да излезнеш след някой мастодонт поставил рекорд и вдигнал публиката на крака. Това е стар ефект и го има при мъжете, при жените, спортни и танцовите двойки. Ужасен жребий за Мади и Закари.
Ледът още бе горещ след фамозното изпълнение на Габи и Гийом и американците направиха доста грешчици. Много силна кратка програма и разочароваща волна.

Теса Върчу/Скот Мойер
Какви биволски нерви трябва да имаш и какво огромно шампионско сърце, за да изиграеш този танц след като французите бяха вдигнали невъзможно високо летвата.
Канадците подобриха в пъти най-добрата си волна програма, как става това точно на олимпиадата не знам само съдиите знаят, но като се тегли чертата веднага излиза наяве разликата в кратката програма след грешки на французите при туизлите и патерна. Силите и лагерите между двете топ двойки са адски изравнени и не можеш да си позволиш и най-малката грешчица. Много ще се коментира и проблема с ресната на роклята на Габи и т.н. но всичко това вече е минало.
Теса и Скот се обезсмъртиха и можем да ги провъзгласим за най-великата двойка на всички времена. Резултатите го потвърждават.
Теса и Скот спечелиха трети златен медал от ЗОИ, с което се изравняват с Ирина Роднина от СССР и общо 5 медал от ЗОИ за тях, което е абсолютен рекорд в цялата история на този спорт.
Специално при танците на лед изравниха руснаците Оксана Гришчук и Евгени Платов с по 2 златни медала от ЗОИ.

Няма как обаче да подмина съдиите. Искам да попитам как така Теса и Скот подобриха личния си рекорд за волна с 4 точки точно когато трябваше за златния медал. Това не е скок да го скочиш или 100 м. да ги пробягаш. Някои граници в този спорт просто не се преминават освен ако не сме живели в двугодишна конспирация и замъгление нарочно да не ги оценяват с толкова, за да избухнат после на олимпиадата и да изненадат французите. Аз лично съм виждал и по-добра волна от Теса и Скот, както и да е.
Цялостно погледнато може би си заслужиха златния медал, но може би... Не съм убеден напълно обаче след волната на французите, която бе лично според мен доста по-добрата от тази на канадците и като скорост и като пързаляне и като презентация.

Честито на многобройните им фенове, сигурно са много щастливи и с право. Историята на тези ЗОИ за пореден път бе пренаписана.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт