Фигурно пързаляне - 8

• 83 472
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
ех, каква драма при дамите, много се радвам за  Кейтлин и японките, голяма късметлийка е канадката, така добре се наредиха нещата за нея, изкара късмет още със стартовия си номер, игра, без да знае, че е фаворитка и без напрежение, а после конкуренцията вкупом се препъна, а Загитова й направи направо подарък, признавам си, че леко злорадствах за провала й, но все пак златното медалче от О ще й е утеха, жалко и за другите две рускини, най-вероятно няма да помиришат повече голямо състезание през следващите години, Каролина направо ме досрамя да я гледам,  като уморен кон беше, айде дано се пенсионира вече и не се излага повече, всяко нещо си има край

Последна редакция: пт, 23 мар 2018, 23:43 от bur02

# 301
  • MJF
Гледах днес само дамите . Сега гледам пресконференцията. Сили за писне нямам. Толкоз емоции само в този старт , че  Crazy Crazy Rolling Eyes Crazy
https://www.youtube.com/watch?v=tJa5r70fQ_M
Черпя за любимката ми Уакаба Хигучи. Всички условности тепърва при коментара. Ясно че състезание по броене на грешки не е нещо което харесвам и хваля. Но искам или не медалите остават а не как са спечелени. Поне на края на сезона получих японки на пиедестала и то не една а две.
Нашата Venyan току що я видях и чух на пресконференцията . Няма как да не ни разкаже подробности от мястото  Naughty Wink Hug

Последна редакция: сб, 24 мар 2018, 00:30 от Шошулчо

# 302
  • София
Леле, какви драми при жените  #Crazy Embarassed
Е, такова чудо не знам дали някой е очаквал. Но пък страшно се радвам. Каква прекрасна тройка. Като фен на японското фигурно пързаляне съм много радостен, отделно и Кейтлин си харесвам. Озмънд си заслужи титлата и никой нищо не може да и каже. Simple Smile
Много съм разочарован от това което се случи със Станислава Константинова, която много ми импонира като стил. Ами харесвам я. Шошулчо какво по дяволите бе това??? Контузия, нервен срив, криза, шок или нещо друго? Абсолютно нереални неща, аз не знам просто такова нещо не съм виждал. Все едно правеше някаква нарочна демонстрация. Sad Уфф, дано това не е краят за нея, не знам просто дали ще има втори такъв шанс. Много съжалявам.
Като цяло една от най-слабите волни при жените за целия сезон. Ама това са нормални неща за СП след О. През годините сме ставали свидетели на какви ли не чудатости.
Възхитен съм от волната програма на Уакаба Хигучи. Simple Smile Японското женско фигурно пързаляне в момента е изключително силно и вариативно и при дамите и при девойките, за техен малшанс са в ерата на руската доминация, но както видяхме непобедими хора няма. Всички са от плът и кръв.
От топ 10 ми харесаха само Хигучи, Озмънд, Брейди Тенел и Льона.
Алина Загитова падна за първи път на волна през този сезон и след това се разпадна. Явно не издържа психологически и нямаше план Б. Така е когато се мислиш за недосегаем, приземяването е болезнено. Етери също бе шокирана и не знаеше какво се случва. Голям провал за Русия, в най-силната им дисциплина да нямат медал. Много съм разочарован от Костнер обаче. Имаше идеалната възможност за сбогуване със световна титла, защото съдиите бяха готови за десетките в компонентите. Каролина обаче бе като слон в стъкларски магазин, бе болезнено да я гледам как се мъчи. Надявам се, че повече няма да мъчи себе си, а и горкият Мишин.

# 303
  • MJF
Сега се зареждам да гледам мъжете. В паузите ще прочета пропуснатото.
Само да не направят нещо като дамите и те , че май вече сили нямам. Направо снощи бе покъртитетло. Особено последните 2 групи.  smile3544 smile3544
https://ok.ru/live/724579458579
http://telego9.com/match-arena.html

Последна редакция: сб, 24 мар 2018, 11:04 от Шошулчо

# 304
  • София
Още по-покъртително, Шоши Wink

Sick Confused Embarassed
тези три емотикони изобразяват как се чувствам след мъжката волна.
Не искам да злорадствам, но така е след олимпийски игри, в смисъл не е за първи, няма да е и за последен път. Въпросът бе дали някои фигуристи изобщо трябваше да участват вместо да се излагат.
А и спешно се нуждаем от ново точкуване. Тези четворни скокове изпоконтузиха една плеяда невероятни фигуристи. Всички се опитват да се надскачват с един/двама иноватори (Боян, който натресе масовите четворни и Нейтън след него, който пое щафетата и я изпрати в стратосферата), но не могат и не в това е силата им.
Първо браво на Чен, че се събра и направи втора поредна силна волна. В точково отношение още по-добра в сравнение с олимпиадата заради добавените 3 пункта за компонентите. Задачата му бе ''лесна''
общо взето, трябваше да скочи половината си четворни + тройната комбинация и тройния Аксел и щеше да е достатъчно след мега провалите преди него. Обикновено последния стартов номер е много лош жребий, но в неговия случай бе полезно, защото знаеше за провалите и колко му трябваше.
Това да скочиш 6 четворни на волна на ЗОИ и само месец по-късно да го повториш на СП е уникално и само респект и адмирации, въпреки че не го харесвам на черното-бяло не може да се каже.

Общо 15 падания/търкаляния (който както иска да го брои) на леда в последната четвърта група?!
Такова чудо не съм виждал, а гледам този спорт от толкова много години.
Не е добре за спорта фигурно пързаляне втория и третия на СП да взимат медали с подобни представяния, лоша реклама на спорта се прави.
Боли ме много за това което се случи с Боян. Кошмар, нямам друг коментар.
Поне това с маската на Дарт Вейдър накрая разведри тягостната атмосфера, а и режисьора пусна музиката на Дарт Вейдър и се получи много яко. Хубавото е, че Боян прие този провал с усмивка и смях, какво друго да се направи... Другия мега скачач Винсънт Жоу също с тотален крах. Жоу трябва да намери нещо различно, а не да копира Нейтън Чен, просто защото е много далеч от Нейтън и няма да постигне нищо значимо ако продължава по този път.
Коляда имаше златен шанс за нещо голямо и за пореден път се провали. Бронза е престижно нещо, но едва ли ще е доволен от него, защото знае, че е трети само заради провалите на останалите. Защо за бога отново настоя с този четворен лудз, защо??? Някой да ми отговори на този въпрос.
Шома Уно все пак направи своята си класическа волна, значи явно контузията не е чак толкова сериозна, но дали заради нея или нещо друго отново не се справи, но отново доказа, че е голям боец. На куц крак както се казва сребърен медал. Обаче Шома започна да колекционира твърде много сребра, а други са амбициите там.
От топ 10 ми харесаха само: Чен, Биченко, Денис, Алиев и Касуки Томоно, който направи волната на живота си и едва ли и в най-смелите си сънища е очаквал да се класира пети на СП.

# 305
Добре, че завършихме с танците, за да си оправим вкуса след цялата спартакиада по паданията при жените и мъжете. Гледах с удоволствие без да се интересувам особено от подредбата, защото тя си беше почти ясна. Въпросът беше ще издържат ли Мади и Зак на напрежението, че им е малко ахилесова пета. Много ще се радвам да ги видя като първа двойка на Щатите догодина. Харесват ми доста повече от Шибутани.  На Кейтлин и Ендрю това ми е любимата програма. Испанците също ми харесаха много днес, макар че още съжалявам, че се разпадна двойката Диас/Хуртадо, бяха истински испански огън. Шампионите няма, какво да ги коментирам. Интересно ми е да ги видя догодина, как ще изглеждат. Много искам да излязат най-после от тази тяхна комфортна зона, но не се надявам особено. Сега да започват шоутуровете, че да им са насладим на всички без напрежението на състезанията.

# 306
  • София
Габи/Гийом  Party Heart Eyes
Догодина може и да пропуснат ако искат.

Браво на Мади и Зак, този път удържаха. Догодина ще водят люта битка с Шибутани за двойка номер 2 в света. Кейтлин и Ендрю със заслужен бронз след тази прекрасна волна за сезона.
Жалко малко за Ана и Лука, че не се сбогуваха с медал, но това им бе максимума, даже им дадоха повече.
Радвам се на петото място едни от любимците ми, Медисън Чоук и Ивън Бейтс. Лош сезон за тях, най-лошия, но леки нотки на оптимизъм в краят му.
Нямам сили за повече, много фигурно ми се насъбра за няколко дена. Simple Smile

За съжаление всичко свърши и идва досадната пролет и лято без любимия спорт.  Sad

# 307
  • MJF
Видях сега състава на галата . Ще гледам след 15 минути. Ммм не съм доволна изцяло от състава. Особено предвид че всички знаем кой виждаме за последно.
https://ok.ru/live/726063783443

# 308
  • Пловдив
Здравейте и от мен!  Да си кажа, че съм доста доволна от медалистите във всички дисциплини, може би ме разочароваха танците, но не като съдийство, а тъй като би ми се искало Анна/Лука да вземат медал, но и Кейтлин/ Андрю заслужиха това, труден избор беше, но нека карам по ред:
1. Спортните двойки - чудесни Альона/Бруно, цял сезон ме радва тяхната програма, още при първото гледане подозирах, че при отлично изиграване ще бъде шампионска. На фона на доста експлоатираните музикални съпроводи, тяхната музика ми достави истинско удоволствие, както естествено и програмата. Лично за мен, без да натрапвам мнението си, това е истинско изкуство. Радвам се, че изпълниха чисто всичко и не рискуваха с четворни скокове или други акробатики. По-добре чиста програма, отколкото падане, а истината е че понякога заради много трудните елементи програмите на фигуристите губят от своя чар. Искам да гледам тази двойка още малко поради факта, че и двамата истински харесват това което правят, а не мога да не се възхитя на упоритостта на Альона. Останалите двойки - искам още поне два-три сезона с участието на Ондрей/Валентина, страхотни артисти на леда, забавляват се при всяко изпълнение. Без значение е дали се получават скоковете  или не чак дотам.  И аз като Шошулчо съжалявам, че не се събраха по-рано тези двама сладури. Ванеса/Морган се справиха този път, тъй като Disturbed са една от любимите ми групи, а парчето е великолепно, няма как да не се радвам на всяко едно тяхно изпълнение. Едно браво на Ванеса заради това, че след зверското падане успя да изпълни всичко до края. Руснаците, амииии, не е тяхната тази волна програма, прилича ми на изпълнение за гала, вярно музиката е оригинална, неизползвана, но някак не им се получи. Това е така от началото на сезона, не знам дали и вие го усещате така,  но миналата година сякаш съчетанията им бяха по-добри.
2. Танците - очаквана победа, надути оценки и хубаво изпълнение. Французите бяха чудесни, не си спестиха нищо, а програмата им е красива. Като един фен на Теса/Скот ми липсваха, но в крайна сметка и французите предложиха чудесно изпълнение на волния танц. Но не можах да издържа коментарите на Найден и неговата спътничка по Евроспорт, обясняваха как французите ще бъдат притежатели на най-много медали ако издържат целия олимпийски цикъл и т.н., и т.н., много хвалби, много чудо. Ясно е, че явно ги харесват, аз също харесвам двойката, но мисля че е хубаво да имат достойна конкуренция, а не всичко да е предначертано, скучно и предвидимо. Да не говорим, че има доста талантливи двойки, които заслужават похвали. Прекрасни Медисън/Захари, както споменах тяхната волна ми е една от любимите през сезона, прекрасна музика и изпълнение, надявам се следващия сезон да са достойна конкуренция на французите. Бронзът ако можех бил го разделила на две двойки - Анна/Лука и Кейтлин/Андрю, чудесни изпълнения ни предложиха двете двойки и мисля, че която и да беше спечила, щеше да е чудесно.  Съжалявам, че Пол/Пайпър останаха едва 6-ти, мисля че заслужаваха да са преди американците Чок/Бейтс. Този път изпълнението им ми хареса повече и от Олимпиадата, нямам търпение да видя какво ще подготвят следващия сезон.
3. Мъже - ееех, какво падане се получи на волната. Нямам думи, направо ми се зави свят, но пък беше интересно. Радвам се за десетото място на Михал Брезина и за четвъртото място (дано не бъркам) на Алексей Биченко. Хави вече ми липсва, но се надявам да се появи свежа кръв, която да ни радва.
4. Жените - отново съм доволна от класирането. Алина не успя да издържи на очакванията за медал. Едно е да си пълен дебютант и да не си натоварен с очаквания и да завоюваш три от три медала, но друго е сама, без конкуренцията на невероятната Медведева да успееш. Така си мисля аз, отделно поради това, че Алина е малка не успя да се събере след първото падане. Нищо, безгрешни няма, трябва да има падания, за да има и развитие.  Кейтлин бе чудесна и се възползва от ситуацията, много й отива тази музика, личи си, че на самата нея й допада. Каролина не успя да хване момента, а честно казано тежко вървеше самата програма през цялото време. Нищо, важното е че успя да се класира доста напред, а и друго е да играеш пред родна публика. Много съм доволна за двете японки, прекрасни съчетания и грабнаха медалите. Много нежни, талантливи момичета, които се надявам да прогресират.
Покрай всички изгледани съчетания се замислих при тази свобода на музика, факта че е ползволен вокал колко малко различни музики срещнах - Muse задължително поне два пъти, Лебедово езеро и музиката от "Черния лебед", Кармен, Турандот и т.н., малко са състезателите които избират нещо различно, или избирайки нещо познато го правят уникално. Много искам да видя нещо ново, нещо с нов аранжимент, програма която да е различна. Понякога твърде много идват лиричните музики, та дори и на гала-спектакъла. Това малко отклонение, но когато изгледаш всички волни на всички дисциплини няма как да не изпаднеш в такива размисли. Надявам се да се появят млади състезатели - без значение дали са индивидуални или двойки, които да ни изненадат.
От  мен лека вечер и хубава неделя!

# 309
  • София
Хубав коментар. Simple Smile
А за музиките, ама това беше защото бяхме в олимпийски сезон, а съдиите на О обичат класически произведения. Wink Догодина ще има доста нови неща и по-разчупени парчета, сигурен съм.
Отделно тайничко стискам палци моите хори да покажат нещо по-игриво и нестандартно и да докажат на всички, че не умеят само едно амплоа, както се шири едно такова масово мислене по форуми и медии.

Шошулчо явно си много разочарована от волните при дамите и мъжете, а дяволчето чака ли си чака коментарите ти.  Embarassed Интересно ми е какво е видяла от мястото на събитието и Venyan, защото на живо се оценява по-различно отколкото на тв екрана.  Simple Smile

# 310
  • MJF
Аз не че нямам коментар по всяка дисциплина, имах си аз  Blush Laughing. Но след О и рахата -една дисциплина на ден, този път стандартните 2 на ден ми дойдоха много  Crazy, то кога да си напиша впечатленията , като докато се натуткам и седна хоп е време за следващата  Whistling ooooh!. Обвиних пролетната умора , нищо че отвън сняг  Wink Mr. Green. Но за сметка на това в паузите пък прочетох вашите впечатления внимателно и на спокойствие. Истината е че просто с в повече емоции гледах този път  а и нещо си позволих прекалено много да виждам оценките , което ми разваля гледането/ ме уморява.
Сега за галата да речем само ще напиша, че най-прясно и най-кратко  Simple Smile. Като видях състава си чаках изпълненията на Анна-Лука, Джи, Коляда и Альона -Бруно. Финала на финала въобще не ми хареса  Rolling Eyes, еле пък един като взе да грачи с микрофона. И колко жалко че изпълненията на Анна -Лука и Альона -Бруно бяха много лошо заснети  Tired. Някой реши да ми се подмаже на финала на този сезон , чакам Ванеса-Морган с този номер на галите седващия сезон. Да я изтренират и усъвършенстват сега на гала-периода  Naughty и есента с нея ги чакам на гран -при гала. Така де , лебед не видях ама поне Майкъл чух. Wink Simple Smile.

Diavolo, вярно че точно така ми се получи с волните дами и мъже  Embarassed. Поне при мъжете всичко вървеше по мед и масло до Месинг, докато при дамите драмата почна още по -рано. Направо ме  Whistling ooooh! Crossing Arms Whistling ooooh! Tired тез хубусници финално. Дори нещо което не ми се бе случвало отдавна - на волната на Бо - преди да почне напуснах стаята с идеята от там нататък да не ги гледам директно , та само и само да не се повторят дамите . Е да ама не. Извикахаме да се върна още преди Бо да свърши. То това какво беше ?! И нататък вече един филм гледах , то и Нейтън на целия фон ми се стори направо че падна няколко пъти  Rolling Eyes. Направо ме нокаутираха тези хубусници финално.
Вече ми мина де . И идните дни подробно ще се изкажа. Въобще никой няма да пропусна.
Мда , Venyan ще изчакаме и тя да се реанимира и да стигне до нас да ни разкаже.
Не че тя е част от темата го казвам , но на пресконференциите Venyan бе от малкото глъдки въздух- хора които задават адекватни въпроси на фигуристите а не .......и съответно фигуристите да кажат наистина нещо а не "бла-бла - бла -ча -ча -ча". Peace

Последна редакция: нд, 25 мар 2018, 22:01 от Шошулчо

# 311
  • Юпитер- Сатурн
Не съм фен на японското фигурно пързаляне, поради една причина - играят основно на класика. Но Уакаба си я харесах, любов от пръв поглед. Радвам се за нея. Все се чудех какво харесват на Сатоко- разбрах, нежна ефирна, носеща се над леда, скоковете не са взрив, но чисто изпълнени. Ще запомня Уакаба, Сатоко и Льона /всъщност името и не се ли произнасяше Луна/

Танците какво да кажа, за бога искам нещо ново. Омръзна ми да гледам едно и също. Имам чувството, че се намирам във викторианските времена и бала е един и същ. Като Габи и Гийо са богове, покажете нещо различно, туй всички знаем, че го можете. Оценки няма да коментирам. Няма смисъл.

Спортните Евгения и Виктор, май всички сме на едно мнение- това не е тяхната програма.

Жените- Цитирам по памет Боричев " Не може да си надскачал всички, и от всякъде да говорят, че друг е трябвало да стане шампион ..." Истина е. Фигурното пързаляне е И пързаляне. И балона се спука.
До като я гледах се сетих за едно изпълнение на волна на Кейтлин Озмънд в началото на кариерата и, падна на всички скокове. Накрая ме болеше да гледам. А, сега Кейтлин е световна шампионка. Дано и Загитова се съвземе и докаже , че е шампион. Каролина няма да я коментирам. Никога не съм и била фен, заради нея редица мои любимки са си го отнасяли в годините, ще бъда груба, а не искам. Все пак е велик спортист.

На миналото СП след О имаше свеж полъх, сега .....

# 312
  • MJF
Азарея , да Хендрикс е Луна правилно.
Мда, малко дамите и мъжете с това как се получиха финалните групи на волните "омазаха" туй иначе обичайно забавно СП след О. Ама сега като ми мина , бих казала че просто сме отвикнали, малко сме позабравили при тях такива баш състезания  последните няколко и то поредни  години. Дето се казва явно ни разглезиха този цикъл. И сега на финала сме  Sick Confused Embarassed както го обобщи Diavolo
Еми не ни е лесно и на нас зрителите пък!  Simple Smile
За волните мъже, крайното и ако ми стигнат силите и за сезона общо при тях, че даже и за болната ни тема - общата картина на която бяхме подложени вече 3 сезона плътно в засилващата се и трайна, крайно уморителна и предимно неприятна ни тенденция. "Мухата" за промени явно медиите я раздруха и прочие но аз нещо им се чудя на кой "шумят", като промени не се правят от днес за утре и току така. А и промените за следващия цикъл ги приеха миналия и по-миналия м/усезон и те бяха и ще са крайно недостатъчни, въобще не адекватни и фарс- за мен да речем минаването от -3 до +3 на от -5 до +5 е точно това и нищо повече  Tired
Постфактум волните мъже ми остават на 2 половини - преди и след последната група- 2 различни състезания  Simple Smile. Така като ги разделя на две по-лесно ги преглътнах  Laughing. И така първото волно мъжко състезания започна направо чудесно и с голямо настроение благодарение на Julian Zhi Jie YE и Браун и пак да кажа,  че e YEE липсваше на галата  Naughty. След това прескачам директно в края на първата група , въпреки че от прескочените Славик да речем направи PB общо за състезанието. И така Донован Карило и как тази скица се представи и на волната си програма , хем първа такава при големите и знаем разликите в параметрите, с треньора му добавили и  поразместили, Донован на воля , кураж и желание с пълни сили успя не само да стигне до края на волната ами и да я изпълни без падане, какво повече да искам от Карило към момента?! Хем и артистично и към публиката.Браво.  Желая му здраве, все така да работят с треньора му и да не бърза прекалено, за да не се потроши.
Наш Макс е бонус на това състезание както и на 4К. Само му се радвах. Получи му се относително добър старт. Гледах го като за последно и ....Понсар след чудесната кратка не е да съм се надявала силно на чиста волна , така че без изненади и запомням този му старт предимно с кратката а и бих казала че на фона на целия му сезон и въобще , реално волната му се получи относително добре. За следващия състезател на леда дойде момента когато ми се иска да попиша повече. Дмитрий Алиев с първи сезон "при батковците". Не само първи но : плътен- http://www.isuresults.com/bios/isufs00014956.htm  ; целия сезон го изкара с тлеещи здравословни свързани с пързалянето проблеми; постигнатите резултати за справка  в линка; изключително голям опит натрупа със случките му по състезанията- като се почне от тръгване на тренировка без кънките  Wink, ....., та  до казуса на кратката на СП. Аз му желая само да е здрав и здрав, за останалото съм сигурна , че той и сие ще направят анализи и ще планират. И да не забравя че освен здраве му пожелавам на него и треньора трезва глава и да не се поддават на преса от .......знаем кои. "Втори Ковтун" не ми се гледа нито от Коляда нито от Алиев, още повече че и двамата са изначално много добри компонентно. В тази връзка и добри хореографии и на двамата желая- тук също имат проблеми с екипите  Peace а не би трябвало да си  позволяват околните  такова нещо при такъв наличен талант  Close. След него на леда Михал Бржина и финал на неговата кариера на състезателния лед с тази за мен станала химн направо за целия сезон с припева песен. Какво да кажа за чешкия ни Миша?! Мисля да не го правя сега. Изцяло ме усмихна с началната комбинация и т.н.  Simple Smile.  Аплодирах го финално на крака , свидетели имам. Гледам сега крайното класиране и виждам че Бржина е на почитното 10-о място, във волната е на кратно на 4  Wink Simple Smile.

Venyan, добре завърнала се  Hug. Добре се виждахте на пресконференциите. Само да се освободя  малко и ще атакувам и снимките.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 11:55 от Шошулчо

# 313
  • София
Нека първо вметна нещо по повод мнението на Alice за Muse. При танците в поредполсендата група ги слушахме 2 пъти – Шарлин/Марко и Загорски/Гереро. (Ако Пени и Никлас бяха на Световното имаха реалния шанс и те да са в тази група). Пошегувах се с българската двойка като избират музика за новия сезон да пропуснат Exogenesis.

И като ги споменах тя, не ги гледах, но се запознахме (с Теди сме се запонавали преди), тя погледа известно време с нас, после и със Симон се видях, много приятни и амбициозни. Млади, добри, възпитани, малко срамежливи. Ще четете интервю някога, вероятно другата седмица.

Шоши, благодаря за хубавите думи. Много ми беше кеф, когато Кейтлин и после Нейтън и Шома отговаряха защото усещах че отговарят с желание, на Кейтлин очите й блестяха като гледаше в мен. Много мразя тъпи въпроси, и вина ги гледам да питам нещо интересно и различно.

След малко и разказ

# 314
  • София
Не знам откъде да започна. Стигнах за пресконференцята след танците, следователно гледах волните на жени, мъже и танци.
В Италия съм била в три зали вече – сега в Милано, в Пезаро за художествената гимнастика, и в Болоня за концерт. Изводът е един – трите зали са извън ърбан зоната, следователно не се случва това, на което сме свидетели в София при събития. Има магистрала, уреден транспорт, никакви задръствания, достатъчно входове и хората влизат и излизат много бързо. Сега в Милано конкретно до залата стига метро, като от централната им гара са около 20 минути. Залата е доста стара и грозна на вид отвън, но вътре е добе с червените седалки.
Разпиляните италианци за мен са отлични организатори, всичко беше мног уредено, достатъчно охрана, стюарди и доброволци, които те насочват.   

В акредатиционния център имаше 6-7 човека, говорят различни езици. В прес центъра (за късмет нямаше ужаса от Острава, в който ни караха да включваме всички електронни устройства на проверката) ни посреща маса с доброволци, които съдействат за всичко.
За журналисти на по-удобно място не съм била. От прес центъра има врата и след 10 стъпала сме на прес местата на трибуните, има и директен достъп до залата за пресконференции и жребии. Постоянни имаше сладки и соленки, кафе, сок, вода. На обяд имаше и топла кухня, изобщо почувствахме се като бели хора. Страшно много журналисти, още повече фотографи. Доста и от Италия, но очаквах повече. Аз вече имам някои познати, с други се запознах сега. Като цяло не са много близки помежду си, всеки си гледа работата и задачите, а то реално работата е много. Ако следите Jackie Wong (видях го на живо) знаете, че имаше проблем с интернета на трибуните а аз гледах оттам. Но долу в прес центъра работеше без проблем.
На прес банките има монитори, на които следим в реално време оценките (това което дават на екрана ТЕС, но е по-подробно). Ние гледахме оттам.

Трудно ми е да говоря за изпълнение, оценки,ще трябва да гледам на запис, защото в залата си потопен в емоцията и има много разсейващи фактори. Страхотна публика са италианците, подкрепяха всеки,оосбено когато някой паднеше. Пълна зала, много топла атмодфера.

Сега ще карам по ред.

Значи влязох на жребия на танците. И бях на първата пресконференция. Хюбел е много красива на живо, Закари също. Кейтлин и Андрю изглеждат много мили. Габи и Гийом бяха в доста добро настроение. Успях да говоря с Мари-Франс и екипа й, доста мило се държаха когато ги питах за нашия отбор. Особено Паскал Дени (който предимно работи с Теди и Симон)  много се зарадва, беше чел статии и така.

После бързичко за дамите. Публиката направо избухна на Елизабета Лекарди, която направи супер дебют. Много пъти съм го писала, но от телевизора не се усеща толкова. Реакцията на публиката на позната музика, всички пяха и пляскаха с „Брилянтин“-а на Лорин. Аз нея мога да я гледам цял ден на леда. Няма да ви преразказвам състезанието, гледахте го. Загитова беше шок за всички. Имам чувството, че още докато играеше се разплака. Сега два цитата от статия на Вайцеховска (и тя беше там, но я видях само веднъж, тя повече седи в пресцентъра): „Как раз за завтраком известный тренер Татьяна Тарасова сказала, что в тренировках, в которых Алина по обыкновению очень много прыгала, у спортсменки, на ее взгляд, наметился некий дисбаланс, достаточно характерный для периода, когда девочки начинают расти, а их тело меняться. Алина и сама сказала после короткой программы, что выросла на три сантиметра“. И по-интересното от статията мнение на Арутюнян: „Это мы, тренеры, работающие в фигурном катании много лет, знаем: чуть выросло тело – страдает лутц. Начала появляться грудь – возникли проблемы с риттбергером…"
Много, много тъжно беше. И като чета всичко това се чуя как така порастна с 3 сантиметра за 3 седмици точно след Олимпиадата и все повече вярвам в слуховете, че при Тутберидзе нещо не е наред. 

После Каролина беше последна. И направо се усещаше надеждата, макар че всеки който гледа кънки знаеше, че ще й е много трудно да догони Кейтлин и японките. Тя сама се провали, като че ли се уплаши от шанса (което не е логично), отказа много скокове.

На пресконференцията Сатоко ме изненада много приятно с това че говореше на английски. По принцип очаквах повече активност от страна на върпосите, но нямаше, за да се накожи аз да питам.

Следва придължение...

Общи условия

Активация на акаунт