Раждане в Майчин Дом - София (4 тема)

• 127 613
  • 1 071
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аптамил е млякото

# 76
  • София
Записвам се да следя.
28гс съм. Ходя при д-р Джеров, при него и ще раждам секцио в началото на юни. Обсъждахме вече настаняването. Първоначално се засилих за самостоятелна стая на 7ми етаж, ама като видях 120лв на вечер... и като калкулирах и избора на екип...и се оказа, че едва ли не ще ми излезе колкото в частна болница.  Неоправдани са ми тези пари за една нощувка в стая в болница..
Иначе ходих и на Ден на отворените врати, наистина е много модерно и хубаво родилното отделение

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 16:10 от Beba_bg

# 77
Beba_bg  извинявай за въпроса, който ще ти задам! Колко струва раждането при д-р Джеров и дали изражда по нормален път?
Питам защото още не съм решила къде и при кого да родя, а него ми го препоръча следящото ми АГ (и аз съм за началото на юни).

# 78
  • София
Изражда и нормално да. 900 е изборът на екип. За допълнителни пари не сме говорили поне за момента. Харесвам го защото е внимателен, всичко гледа и много обяснява, ама много. Можеш абсолютно всичко да го питаш и да коментираш, няма и следа от раздразнение някакво в него. Веднага си даде телефона, ако има нещо или имам въпроси да му звъня.

# 79
Благодаря!

# 80
Здравейте момичета,
записах се да следя темата, след като изчетох почти всичко изписано до тук. Аз съм в 28г.с. + 4 и обмислям раждане в МД. ЖК ми води др. Шикова в Св.Панталеймон, но изражда в МД. Препоръчаха ми я и до последната консултация съм била доволна от нея. За съжаление след като повдигнах темата за естествено/нормално раждане, тя някак не се съгласи - не е отказала директно също. Дали има някой, който е бил при нея или е чувал за мнение? Аз за момента имам нормална бременност и няма причина за секцио, затова нейният отговор/не отговор ме учуди много и се замислям дали да търся друг...
Благодаря предварително!
Родих нормално на 6 декември при д-р Шикова, тя ми следи и цялата бременност. С две ръце я препоръчвам. Тя беше е внимателна и отдадена на работата си. Нито една стотинка не ми е взела извън тези за избор на екип, които отиват за болницата.  До колкото знам, прави секцио единствено по медицински причини.т.е не реже току така. Успех!

Последна редакция: ср, 21 мар 2018, 11:38 от theEarth

# 81
Някой от скоро родилите в МД, спомня ли си с какво АМ дохранват бебетата?

Нан на нестле. Родих декември, тогава такова даваха

# 82
явно млякото се сменя, според спонсора на болницата, и трябва да се пита при раждането.

# 83
  • София
явно млякото се сменя, според спонсора на болницата, и трябва да се пита при раждането.

Явно да, ще трябва да питам като наближи. Мерси на всички отговорили все пак!

# 84
  • София
Млякото е НАН аз родих сега февруари и също питах.
Аз раждах при др. Джеров секцио по мед. причини.. Препоръчвам го с две ръце, внимателен е и много спокоен. Почти няма следа от белега вече, даже няма да си личи, че имам операция. Платих за избор на екип, това е нищо друго...

# 85
  • София, Младост
А някой знае ли в кой кабинет се правят запис на тонове,предварително ли се записва час, и от коя седмица трябва да се започне със записите?

# 86
Здравейте Simple Smile

Все по-активно вече мисля къде да раждам в София. Набелязала съм няколко държавни болници. Има неща, за които искам да попитам вас, вече разждалите в МД, колкото по-скоро, толкова по-добре.

Смятам да раждам вагинално и да НЕ плащам за избор на екип.

Необходимо ли е предварително да уведомя болницата, че искам да родя точно там (без избор на екип), за начина на раждане и т.н.? Как се случва това?

Кога посочвам избора си на стая, в която да бъда настанена - вип, стандартна и т.н.? (предполагам при самото раждано, но все пак да попитам)

Интересува ме как се случват нещата, когато има възможност бебето да е при майката или в неонатологията. Ако аз искам детето да си е при мен, но в стаята има друга майка, чието бебе не е при нея, вероятно ще възникне конфликт заради плача на малкото ... Съобразяват ли се подобни неща?

Има ли възможност да получа упойка без да съм платила избор на екип?

Има ли търпимост към дългото раждане, или не чакат много до окситоцина?

Слагат ли АБ на новородените, преди да са излезли изследванията им (за всеки случай)?

Знаете ли какво включва „индивидуалният акушерски пост”?

Предварително благодаря на отзовалите се Heart

# 87
Аз родих на 23 февруари и млякото беше Аптамил

# 88
  • София
Аз родих на 23 февруари и млякото беше Аптамил

Хм, а на кой етаж беше, да не би от там да идва разликата. Възможно ли е да ги хранят, когато с каквото има?

.◦♥Toche♥◦ ти на кой етаж беше?

# 89
  • София
Здравейте Simple Smile

Все по-активно вече мисля къде да раждам в София. Набелязала съм няколко държавни болници. Има неща, за които искам да попитам вас, вече разждалите в МД, колкото по-скоро, толкова по-добре.

Смятам да раждам вагинално и да НЕ плащам за избор на екип.

Необходимо ли е предварително да уведомя болницата, че искам да родя точно там (без избор на екип), за начина на раждане и т.н.? Как се случва това?

Кога посочвам избора си на стая, в която да бъда настанена - вип, стандартна и т.н.? (предполагам при самото раждано, но все пак да попитам)

Интересува ме как се случват нещата, когато има възможност бебето да е при майката или в неонатологията. Ако аз искам детето да си е при мен, но в стаята има друга майка, чието бебе не е при нея, вероятно ще възникне конфликт заради плача на малкото ... Съобразяват ли се подобни неща?

Има ли възможност да получа упойка без да съм платила избор на екип?

Има ли търпимост към дългото раждане, или не чакат много до окситоцина?

Слагат ли АБ на новородените, преди да са излезли изследванията им (за всеки случай)?

Знаете ли какво включва „индивидуалният акушерски пост”?

Предварително благодаря на отзовалите се Heart

Аз родих миналата седмица и все още съм в Майчин дом. Ще опитам да ти отговоря на въпросите доколкото мога.
Първо - не е нужно да ги уведомяваш предварително, просто като започнат контракции или изтекат води идваш и те приемат директно. Евентуално можеш ако искаш като наближи момента да дойдеш и без индикации за раждане, просто да чакаш в болницата ако ще ти е по-спокойно. Ако нямаш документ за медицински показания за секцио, то няма какво да ги уведомяваш. Ясно е че раждането ще си е нормално.
 На втория въпрос - етажа и стаята се избират след като родиш. За нормално след 2-та часа престой е родилна преди да те качат те питат на кой етаж искаш да си 12 или 7 (на 12 бебета са 24 часа при майката, а на 7 ги дават на всеки 3 часа) както и дали искаш вип или не. Това отговаря и на следващия въпрос - според избрания етаж или на всички в стаята бебетата са при майките, или на всички се дават на 3 часа.
Относно упойката - не е безплатна, мисля към 200-300 лв беше ако не греша.
Да имат търпимост към продължително раждане поне по мои наблюдения.
Не  бият на всички бебета антибиотик, освен на тези които са в неонатологията.
Относно акушеркия пост идея си нямам какво ще рече.

Общи условия

Активация на акаунт