Раждане в Майчин Дом - София (4 тема)

• 127 654
  • 1 071
  •   1
Отговори
# 945
Момичета запидах си час за проф. Николов за 18.07. Избрала съм го да ми води раждането живот и здраве. За пръв път ще се видя с него в 33 седмица съм и ми каза първо да мина за тонове и след това да отида при него. Трябва ли да се запазва час за тоновете или просто отивам на трети етаж предродилна и казвам че съм за тонове?
Той казал ли ти е преди прегледа да ходиш на тонове? Ако не, отиваш на преглед, когато е уговорката ти. Ако да, отиваш преди прегледа поне час на 3 етаж пред родилното и казваш, че проф. Николов те праща за тонове и ще те вкарат.

Момичета аз имам питане за тези, които са били планово секцио и са им казали в същия ден за изследвания да се дойде от 7 часа. Как се процедира ?? Документи, регистрация, кръвни,манипулации ??? Кога са ви вкарали вече в родилна ? Кога сте плащали избора на екип и ако сте искали вип стая, кога сте я заявили? Също така, има даден списък с принадлежности, ама много относителен ми се вижда. До колкото разбрах нещо делиш багажа, останалото роднините ти го носят в стаята. Как точно сте разпределяли нещата ?

# 946
Момичета запидах си час за проф. Николов за 18.07. Избрала съм го да ми води раждането живот и здраве. За пръв път ще се видя с него в 33 седмица съм и ми каза първо да мина за тонове и след това да отида при него. Трябва ли да се запазва час за тоновете или просто отивам на трети етаж предродилна и казвам че съм за тонове?
Той казал ли ти е преди прегледа да ходиш на тонове? Ако не, отиваш на преглед, когато е уговорката ти. Ако да, отиваш преди прегледа поне час на 3 етаж пред родилното и казваш, че проф. Николов те праща за тонове и ще те вкарат.

Момичета аз имам питане за тези, които са били планово секцио и са им казали в същия ден за изследвания да се дойде от 7 часа. Как се процедира ?? Документи, регистрация, кръвни,манипулации ??? Кога са ви вкарали вече в родилна ? Кога сте плащали избора на екип и ако сте искали вип стая, кога сте я заявили? Също така, има даден списък с принадлежности, ама много относителен ми се вижда. До колкото разбрах нещо делиш багажа, останалото роднините ти го носят в стаята. Как точно сте разпределяли нещата ?

Henessy, както Enjoylife ти е казала, отиваш поне час преди уговорения час за преглед на 3 етаж, Родилна зала. Звъниш на вратата, те ще ти отоворят и казваш, че си за тонове. Понякога имат много работа и трябва да си по-настоятелна със звъненето. Ако все пак никой не отвори, звънни на професора и той ще те вкара. След това, отиваш с тоновете на преглед и ги плащаш на него - 20 лв.

Enjoylife, аз днес бях на преглед и най-вероятно секциото ще ми бъде насрочено за другата седмица. Ще го решим, след прегледа другия вторник. Говорихме с проф. Николов, че ще ме приемат в деня на операцията. Там ще ми направят кръвни изследвания. Не сме говорили за час. Предполагам знаеш, че при планово секцио е хубаво предния ден да вечеряш нещо леко, не по-късно от 20 ч. и да спреш да пиеш вода след 22 ч. Т.е. изследванията, когато и да отидеш ще са на гладно и жадно. Simple Smile Каза, да си нося направление No 7. Питах и за другите - Wass и HbSAg, понеже на мен са ми от февруари и съм на ръба на 6-те месеца давност, но той каза, че за тях не е фатално. Ще си нося и обменната карта от ЖК.
Относно багажа - една приятелка ражда преди месец там и ми каза, че за операционна зала са и трябвали само чехли, нощница, вода около 1-1.5 л. (за предпочитане със спортен накрайник, защото ще ти бъде трудно да се надигаш, за да пиеш), телефон, зарядно и евентуално гащи и превръзка като те качат на 7 или 12 етаж. Тя каза, че на нея са и казали да си вземе и обезболяващи свещички Profenid, които не са и подействали, но ще взема и аз. Simple Smile За памперсите и мокрите кърпи за бебето, не зная кога се дават. Може би и тях трябва да носим?

Ако някой знае повече подробности, ще се радвам да сподели. Simple Smile

# 947

Henessy, както Enjoylife ти е казала, отиваш поне час преди уговорения час за преглед на 3 етаж, Родилна зала. Звъниш на вратата, те ще ти отоворят и казваш, че си за тонове. Понякога имат много работа и трябва да си по-настоятелна със звъненето. Ако все пак никой не отвори, звънни на професора и той ще те вкара. След това, отиваш с тоновете на преглед и ги плащаш на него - 20 лв.

Enjoylife, аз днес бях на преглед и най-вероятно секциото ще ми бъде насрочено за другата седмица. Ще го решим, след прегледа другия вторник. Говорихме с проф. Николов, че ще ме приемат в деня на операцията. Там ще ми направят кръвни изследвания. Не сме говорили за час. Предполагам знаеш, че при планово секцио е хубаво предния ден да вечеряш нещо леко, не по-късно от 20 ч. и да спреш да пиеш вода след 22 ч. Т.е. изследванията, когато и да отидеш ще са на гладно и жадно. Simple Smile Каза, да си нося направление No 7. Питах и за другите - Wass и HbSAg, понеже на мен са ми от февруари и съм на ръба на 6-те месеца давност, но той каза, че за тях не е фатално. Ще си нося и обменната карта от ЖК.
Относно багажа - една приятелка ражда преди месец там и ми каза, че за операционна зала са и трябвали само чехли, нощница, вода около 1-1.5 л. (за предпочитане със спортен накрайник, защото ще ти бъде трудно да се надигаш, за да пиеш), телефон, зарядно и евентуално гащи и превръзка като те качат на 7 или 12 етаж. Тя каза, че на нея са и казали да си вземе и обезболяващи свещички Profenid, които не са и подействали, но ще взема и аз. Simple Smile За памперсите и мокрите кърпи за бебето, не зная кога се дават. Може би и тях трябва да носим?

Ако някой знае повече подробности, ще се радвам да сподели. Simple Smile

И аз съм за другата седмица. Каза ми само да му звънна понеделник и да ме извика за последни тонове. Иначе всички документи имам.Освен една малка чантичка с една нощница, гащи, да си измъкна малко превръзки, за всеки случай две тампончета за лактацията ако се излъже да тръгне, кърпа, водата, ще отчупя няколко свещички Профенид; Чудя се за тоалетните принадлежности, тоалетна хартия тн кога ли ти махат катетъра ??? И кога могат да ти донесат останалия багаж? В същия ден ли или на другия ? Вече за детето ще нося една торба с памперсите и кърпите ако я вземат вземат. Аз исках и да си заявя предварително един сет за секциото- еднократни чаршафи, за теб , за детето, операционни престилки и тн нт. Мъжът ми пък го интересува и кога да приготви парите Grinning

# 948
Плаща се в деня на изписването.
За специални комплекти чаршафи за опелацията не съм чувала да може, звъннете да питате. Иначе ако си занесете сами в стаята и си ги смените - може и да има вариант, но наистина не виждам смисъл. Ако бебето е на 7-ми етаж е с техни дрешки/чашафчета, за 12- ти не знам.

# 949
  • София
Здравейте!
Искам да попитам някой знае ли как става пршемането в Майчин дом за раждане секцио. Казаха ми че трябва да отида с документите в 210 стая и да ме приемат и след като вляза в болница да ми назначат дата за операцията. Въпроса ми е дали някой знае колко дни след приема ще ми е операцията, понеже нямам избор на екип и не знам да не ме бавят много?
Същото е и при мен, в понеделник трябва да отида, но забравих да питам в колко часа, а на теб казаха ли ти в колко часа трябва да отидеш в 210? И аз се питам същите въпроси??? За това и започнах да се замислям за избор на лекар, което е 500лв.

Как си? Да не мина секциото?

Аз трябва да отида другия понеделник т.е на 15ти не са ми казали конкретен час. Аз също имам много въпроси. Предполагам че към 9 сутринта ще е добре.

# 950
Момичета,за самото раждане приготвяте в малък сак/чанта с телефона,зарядно, вода-бутилка със спортен накрайник,гащи и превръзки.Всичко друго може да ви донесат след настаняването в стая.За бебето памперси и мокри кърпи може на другия ден.На мен свещичките профенид ми помогнаха много.
На всички,които ви предстои-леко и бързо раждане и здрави бебчета!

# 951
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Моята лекарка ми препоръча свещички Волтарен от 500 мг. Тогава не съм ги ползвала, защото грам нищо не ме болеше. В последствие ли се наложи 1-2 пъти да прибегна до тях и свършиха чудна работа.
Успех, момичета!

# 952
Здравейте!
Искам да попитам някой знае ли как става пршемането в Майчин дом за раждане секцио. Казаха ми че трябва да отида с документите в 210 стая и да ме приемат и след като вляза в болница да ми назначат дата за операцията. Въпроса ми е дали някой знае колко дни след приема ще ми е операцията, понеже нямам избор на екип и не знам да не ме бавят много?
Същото е и при мен, в понеделник трябва да отида, но забравих да питам в колко часа, а на теб казаха ли ти в колко часа трябва да отидеш в 210? И аз се питам същите въпроси??? За това и започнах да се замислям за избор на лекар, което е 500лв.

Как си? Да не мина секциото?

Аз трябва да отида другия понеделник т.е на 15ти не са ми казали конкретен час. Аз също имам много въпроси. Предполагам че към 9 сутринта ще е добре.

Не раждах нормално в Окръжна

# 953
  • София
Здравейте, интересува ме в каква последователност се случват нещата при прием за нормално раждане. Първо се минава през регистратура с документите...после сигурно следва преглед и клизма ,но къде се случват тези неща и изобщо как се случва всичко? Освен това искам да попитам кой присъства в родилна зала освен избрания лекар ?

# 954
Аз раждах преди 2 г, с избор на лекар(екип) . Разговорът с лекаря беше в 36 седмица. Отидох на термин в спешното, извиках за прегледа съответния лекар, имах 3-4см разкритие и каза по-добре да не преносваш . Там става клизмата, а през това време мъжа ми с лична карта ме е регистрирал, те му казаха къде. И оттам в родилна. В самата родилна влизаше акушерката от екипа - при приема се появиха още 1-2 (повече не влязоха) и анестизиолога. Приеха ме сутринта в 8-9, родих в 19 почти, за деня се бяха родили 19 бебета и всички тичаха нагоре-надолу, само влизаха или лекарката, или акушерката, или анестезиоложката през определено време да питат как съм. Веднъж влезе и друга предполагам лекарка, но като цяло си седях цял ден сама. Когато дойде моментът за самото раждане бяха анестезиоложката, акушерката, лекарката и 2 жени, които седяха настрани и поеха бебето за преглед. След това си лежах 2-3 часа -пак сама. Голяма скука, въпреки адреналина Simple Smile Сигурно зависи и от натовареността на екипите, и от самото раждане колко ще се навъртат край тебе.

# 955
  • София
Здравейте, някоя от вас дали знае графика на каб. 210, т.е. в кой ден кой лекар приема. Интересувам се при секцио без избор на екип лекарят, който ви приема, той ли прави операцията дори да не е на смяна в следващите дни?

# 956
  • София
Здравейте, някоя от вас дали знае графика на каб. 210, т.е. в кой ден кой лекар приема. Интересувам се при секцио без избор на екип лекарят, който ви приема, той ли прави операцията дори да не е на смяна в следващите дни?
В 210 няма приема лекар, има една дето пише документите и един, който не знам лекар ли е какъв е, който ти мери тоновете, пулса. И те качват в отделението, май всички на 5тия етаж. И вече там, може който е на смяна ти поема секциото. Не знам дали този който те приема или който е просто на смяна прави операцията.

# 957
Преди на 210ти кабинет имаше написан график, кой лекар, в кой ден от седмицата е на смяна.

# 958
Мили дами днес ходих до МД защото вчера ми беше термина и реално преносвам и бях посрещната от едни много"мили" женици наистина със скандално държание (все едно съм им отишла в тях) които ми казаха утре да отида в 210 кабинет. Въпроса ми е следният - имам направление за преносване, но ако водите ми са наред, тонове на бебето и абсолютно всичко мога ли да откажа да лежа а да ходя само на тонове всеки ден. Също така в този кабинет гледат ли за разкритие, състояние на плацента и т.н Защото с това тяхно държание нямам намерение да лежа за без нищо за да си пълнят те свободните легла и да взимат пари от касата.

# 959
  • София
Мили дами днес ходих до МД защото вчера ми беше термина и реално преносвам и бях посрещната от едни много"мили" женици наистина със скандално държание (все едно съм им отишла в тях) които ми казаха утре да отида в 210 кабинет. Въпроса ми е следният - имам направление за преносване, но ако водите ми са наред, тонове на бебето и абсолютно всичко мога ли да откажа да лежа а да ходя само на тонове всеки ден. Също така в този кабинет гледат ли за разкритие, състояние на плацента и т.н Защото с това тяхно държание нямам намерение да лежа за без нищо за да си пълнят те свободните легла и да взимат пари от касата.
Според мен, ако нямате признак за родова дейност, не могат да Ви накарат да влезете в болница и ако всичко е наред с бебето и вас. Обикновено се чака около седмица - десет дни преносването.
Бихте ли погледнали за график на лекарите утре пред 210ти кабинет Simple Smile ще съм много благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт