Раждане в Майчин Дом - София (4 тема)

• 127 639
  • 1 071
  •   1
Отговори
# 975
От колко часа работи кабинет 210? Благодаря предварително !

От понеделник до петък 8:30-13:30

# 976
  • София
Здравейте,предстои ми да ме приемат на 5ет. ,за да се определи дата за секцио. Интересува ме какво се случва с багажа,с който ще постъпя по време на операцията, след това в реанимация и как достига до мен на 7 или 12 етаж,след като отида там?                                                Благодаря!

# 977
  • София
Здравейте,предстои ми да ме приемат на 5ет. ,за да се определи дата за секцио. Интересува ме какво се случва с багажа,с който ще постъпя по време на операцията, след това в реанимация и как достига до мен на 7 или 12 етаж,след като отида там?                                                Благодаря!
Ще ти обяснят.... Но и аз ще ти кажа. Бях на 5ти етаж и за 3ти етаж, за родилното ще ти трябват 5 малки шишета минерална вода, памперси те на бебето, мокри кърпи за теб и мокри кърпи за бебето, телефон и зарядно. Останалия багаж, с който си постъпила на 5тия етаж остава, приготвя си го само да е готов и твоите близки като родиш ще отидат и ще ти го вземат и в зависимост на кой етаж си ще ти го донесат. Като родиш и след прекарана вечер в интензивното на сутринта те питат на кой етаж искаш 7 или 12. Ти на кой искаш по принцип?

# 978
  • София
Мисля,че искам повече на 12 ет., но не знам след секциото дали ще съм в достатъчно добро състояние да се грижа за бебчето сам

# 979
Някой от близките ти го взима преди секциото. С теб взимаш вода 1.5 л., (но за удобство си купи от малките бутилки, които са за спортуване (с "биберон"), зарядно, телефон, нощница. (Вземи си и един чифт бельо и малко превръзки, колкото да имаш, ако те качат вечерта в следродилно.) За реанимацията друго не ти трябва. Ако се наложи нещо допълнително, ще пуснат близък човек за пет минути в реанимацията. После, когато те качат на 7 или 12 етаж, пак някой от вашите ще ти донесе основния багаж, който ще ти е нужен за престоя.
Не забравяй да си вземеш две дишащи лепенки 20-25 см. - сменят ги на 3 и 5 ден (може и една водоустойчива) и обезболяващи свещички Профенид.

# 980
  • София
Аз избрах на 7ми етаж и съм доволна. Взимахме бебетата в 7, 10,13,16,19,22. Уж три часа, но са си два, защото като ги вземем стоят 1 час при нас. Тоест от 7 до 8 са при нас и в 10 пак ги взимаме. Цигански на етажа имаше точно 2 и ги слагат в дъното на коридора. До колкото разбрах сега повечето циганки са на 12 етаж. 7мият етаж е ремонтиран, супер. Наложи се да се кача до 12 етаж да пробвам помпата за кърмене и едва до чаках момента да си тръгна..... Дори като звъннах на вратата на отделението, след второто позвъняване ми отвори циганка и каза, те тука са така..... Правят се че не чуват, че някой звъни. Лично моето мнение, с цел да бъда нахокана, 3,4 дни нека си починат и майката и детето, после вкъщи ще си се гушкате. Дори една майка сподели че била на 12 етаж и се прибрали и тя и бебето като парцали.

# 981
Аз също бях на 7 етаж и го препоръчвам.
🍀

# 982
С първото си раждане навремето и аз мислех, че е добре да си починем и т.н. Но сега съм на обратното мнение. Бебето и без това спи повечето време и е 100 пъти по-добре да си е при майката. Аз бях с много тежко секцио, но пак исках да си е при мен. Освен това е добре, за да засуче, да се пробва постоянно на гърдата. Споделям само лично мнение Simple Smile Всеки ще реши за себе си Simple Smile

# 983
  • София
Извинявайте, но какво означава новородено бебе да е “като парцал”?  Майката- да, на който и етаж да е, както и да е родила, ще се чувства хайде не като парцал, но изцедена. Лично мнение - за душичка на 2 дни, която има нужда от мама постоянно няма по-добро от това да са заедно възможно най-много. И кърменето на поискване още от първите часове е изключително важно условие за успешно кърмене и нататък.

# 984
Родих на 23 януари, тази година в Майчин дом. Секцио.
1. Абсолютно целия багаж се дава на близките докато трае секциото и докато си в реанимаця. За реанимацията ти трябва единствено вода. И телефон със зарядно, които ти се дават от таткото след секциото. (Пускат го за 5 мин. да те види.) Първите 24 часа няма никакви превръзки. Слагат суматия хартия и те мият сестрите 2 пъти в леглого с един парцал. Телефона не можеш да използваш постоянно (смущавал апаратите). Следва раздвижване. Най-ужасната част от всичко. После сядаш в количката и  те качват или на 7мия или на 12тия етаж. Горещо препоръчвам 12тия етаж.
2. Препоръчвам 12тия етаж защото след едно секцио хич не трябва да се залежаваш и да си почиваш. Напротив. Колкото по-активна си, толкова по-бързо ще си влезеш в ролята. Бебето, че спи така е, но почва да те мъчи кърмене ли да е, да не е ли, гладно ли заспа, да не направих нещо на пъпа като смених памперса. Още 1500 въпроса, с които ще притесняваш персонала там.  И ще ти се връзват около 3/4 часа сън на денонощие. Което е нищо пред това, което те чака вкъщи ако те тръшне една депресия като моята. На 6тия ден си бях вкъщи и дори измих банята. Благодарение на 12тия етаж.
Аз проблем с циганките нямам. Имам проблем с нахалните българки, които ми хрупат сухари над главата на спящото ми дете.
3. Помпата за кърма е ужасна, но е автоматична и става много бързо. Трудно си намираш чисти приставки. И сестрите са ужасни.

# 985
Все по-напрегнато ми става като ви чета... много недостатъци посочвате всички- сестрите, мизерията на 12. етаж... какво ли не... няма ли някой доволен, бре хора?! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 986
Все по-напрегнато ми става като ви чета... много недостатъци посочвате всички- сестрите, мизерията на 12. етаж... какво ли не... няма ли някой доволен, бре хора?! Stuck Out Tongue Winking Eye
Незнам какво да кажа точно по този въпрос по скоро доволна .Първото ми раждане беше 2013 г. Тогава на 7 етаж беше пълна мизерия (хлебарки, мръсно , неудобно ), но въпреки това изтърпях и всичко беше ок , второто ми раждане беше 2018 г. След ремонта на 7 етаж всичко е супер там , чисто,удобно,приятно,педиатрите и неонатолозите, акушерките всички бяха много усмихнати и мили бях точно до входа от където се взимат бебчовците и стената откъм стаята беше пълна с плачкащи бебоци , но това не беше страшно , остах много доволна , доколкото за раздвижване и т.н. това си е до това как се чувстваш независимо как си родила,аз намирам голяма разлика след две естествени раждания , първия път бях много зле с много ниско кръвно и не можах да си взема бебчето на сутринта , при положение , че цяла нощ бях спала.Втория път малкия го родих след полонощ , вообще никаква почивка , качиха ме на 7 етаж след 3:30ч. Заспала съм някъде към 5:00 ч. И в 7:00 ч. Вече исках да си взема бебчо , за да засуче пак , а те казаха да чакам първо прегледа от неонатолога и тогава ми го дадоха.Когато родиш и се пребереш жива и здрава със живо и здраво бебе всичко друго буквално губи смисъл .Най-важното според мен е ние самите да сме положително настроени и всичко друго минава и заминава.Сега ноември месец ми предстои раждане за трети път , отново съм избрала Мд , надявам се всичко да е наред. Simple Smile .Мисля този път да бъде с избор на екип - има време , ще видим . Simple Smile

# 987
  • София

Писала съм и преди - въпрос какво търсиш и какво искаш. МД не е луксозна частна болница, условията са стандартни за държавно учреждение. Родилните зали са като тези от филмите - всичко ново, последен модел, широко и спокойно. Аз лично хлебарки и тн не съм видяла на 12ти етаж. Семпла и позахабена мебелировка, чистят стаите всяка сутрин, ако си им симпатичен може и вечер да мине някоя санитарка. Акушерки има светсни има и една-две сърдити, но мисля че това е на всякъде така. Не съм имала и за миг притеснение за себе си или за детето /лека бременност, но кошмарно раждане/. Всички съветват - ако нямаш проблеми, отиди в частна - като хотел са. Да, ама аз реших да се презастраховам и не сбърках. Проблемите се появиха по време на раждането, за щастие всичко мина добре, но ако бях някъде другаде най-вероятно щяха по спешност да ме извозват с някоя линейка към МД... За бебето важи същото - най-добрата неонатология в страната е тази на МД, ако имаше проблем с него, пак щяха да ни прехвърлят /имам две приятелки с такъв опит/. Знам, че 7ми етаж е реновиран, приличал на Родилните зали, но аз исках бебето да си е с мен. Основната причина беше, че точно защото са огромна болница, а както е нормално в България да не достига персонал, не исках детето да стои само, да се къса от рев и никой да не му обръща внимание или да реват 10 и да се чудят кое по-напред да успокояват. След моето "раждане от ада", както съм си го кръстила, лекарите ме молиха да си избера 7ми етаж, но аз категорично отказах. Лошо ми беше, виеше ми се свят, спеше ми се - ама нямаш избор като е при теб и трябва да си го гледаш. Много добра подготовка за вкъщи. Научих много от бебешките акушерки - кое как се прави. От акушерките на родилките научих много за кърма и кърмене. Да, малко трудно получаваш инфо от неонатолога и от лекар на смяна, но правилото е, че ако всичко е наред никой няма време да ти говори общи приказки. Това е от мен, надявам се да не съм изплашила някого! Леко раждане!

# 988
Най-накрая да пиша и аз. Бях на 12 етаж с близнаци. Беше ми много трудно сама с двете бебета, но и за миг не съжалявам, че си бяха през цялото време при мен и се грижех за тях. Таткото идваше постоянно и ми помагаши.
За няколко дни никой няма да се наспи и почине предвид това, което ни чака, но да бъдеш с децата си от първия ден е незаменимо.Наложи се да останем 7 дни и едва издържах. За 70 лв. на нощ, битовите условия са мизерни - стара, опушена, захабена стая. Предимство беше банята, сравнително добре. Бях в единичен , ВИП, ама кое му беше ВИП-а...
Акушерките на родилките са добре, но детските акушерки са като от филм на ужасите!!! Разплаквали са ме от грубост. Каквото и да ги питаш или молиш ( с 1-2 изключения) ти се сопат и се държат ужасно. Трябваше с всичко да се оправям сама. С облекчение напуснах това ужасно място и вкъщи ми беше много по -лесно, тъй като знаех какво да очаква м и правя с бебетата.

# 989
Както съм казвала и преди, каквото почукало, това се обадило. Вече мога да изкажа мнение след второ раждане там. Вчера ни изписаха. Нямам високи изисквания за обстановка, защото знам къде отивам и имам приоритети. Искам да знам, че с мен и детето ми всичко ще е наред и ще бъдем в добри ръце. Пък каква е заобикалящата среда - преживява се. Друг вариант е да ми е много хубаво и луксозно (срещу 2500-3000лв) и да не е ясно дали пак няма да се озова в МД. И двата пъти бях на 12ет. За този път исках самостоятелна стая, но за съжаление нямаше свободна. И двата пъти раждам юли. Жегата на 12 ет е неописуема просто, стаите са ок като за държавна болница, в която ражда безплатно все пак и плащаш за двойна стая 43лв..... Самостоятелна баня за мен е невероятен лукс, защото доколкото знам на 7ет са общи. Това вече няма как да го понеса. Миналия път се намираше по някоя сърдита, но поне грижите за нас и бебета си бяха на ниво. Налага се да се правиш, че не чуваш понякога. То и на тях не им е много лесно, пък и аз не се вживявях, че трябва да ми правят челни стойки. Общо взето като работиш за 700лв и се грижиш за толкова бебета и родилки, примадоните ти идват малко в повече. Нормално е. Този път пък съвсем нямам никакви забележки към персонала. Бях доста по-свежа и позитивно настроена, отвръщаха със същото. Даже се посмяхме доста добре и със съквартирантката и с персонала. Храната принципно не става, но на мен ми носеха. Има си хладилник в стаята.
Със свижданията си е свободно положението. И преди беше. Официално се правят във фоайето и никой няма да ти каже, че близките ти могат да влизат. Но и не е редно да обикалят по отделението. Аз бях сама в началото. Влизаха тихо, слагаха калцуни, съобразяваха се, влизат в стаята и не се пречи на никого. И не е редно да има делегации, разбира се. Така общо взето.

Общи условия

Активация на акаунт