Любители на кучета - тема 78

• 42 343
  • 765
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Аз давам Нексгард, за да може да се мокри. С капките не е препоръчително, отмива се препарата, колкото и да се пази.. Така с едно хапче покривам повече от половината неща, за другите червеи давам Дронтал на 2-3 месеца..

# 226
  • Sofia
Фронтлайна не се мокри два дни, после може. А Дронтала и изобщо вътрешното обезпаразитяване според нашия ветеринар трябва да е мсеки месец. На мен ми се вижда много често, но тя много държи на това.  newsm78

# 227
Направо настръхнах, като прочетох за тая бабезиоза /пироплазмоза/. И Рекс едва го отърваха, точно така отпадна и нали са му повечко годинките, всеки казва, ами той е стар. Да, ама мен нещо ме ядеше отвътре, толкова жизнен и изведнъж отпадна, та да не може да стане от лежанката, грабнах го и при вета. Като направиха кръвни проби и биохимия стана ясно. Една седмица всяка вечер по 5-6 инжекции, така и не разбрах какво му слагаха, и системи всеки ден. Съвзе се милото, пи карсил три месеца и, да чукам на дърво, до днес е наред. Като се сетя как само ме гледаше с едни тъжни очи и не можеше да се вдигна, като дойде време за разходка. А сега не мога да закъснея дори, идва при мен и ме бута с муцунка да излизаме, като наближи времето. Нашият вет каза, че при негово куче с Адвантикс и каишка пак имало пробив, защото аз се чудех как се е получило, на 28 дни слагам адвантикс. Просто са много кърлежите у нас, рядко пръскат и е ужасно. И от мен имам свалени три бройки, като видях първия забит, умрях от ужас, реших, че си отивам Simple Smile, следващите сама си ги вадих гадините му с гадини. И аз гледам уж по-щадящо да е, да не е вътрешно, но......пазете ги, кой както е намерил за добре. Peace

# 228
Лятото една седмица след накапан фронтлайн и намерихме 2, като единия беше забит кажи-речи там, където съм капала. Та за това, да ми е мирна главата - Нексгард.  Обмислям за това лято комбинирано с каишка на Форесто, но на какъв принцип е, да не се забиват ли? Не съм ползвала до сега и нямам идея...

# 229
Обмислям за това лято комбинирано с каишка на Форесто, но на какъв принцип е, да не се забиват ли? Не съм ползвала до сега и нямам идея...
Убива бълхите и отблъсква кърлежите.

# 230
Змия, от Нексгард и Джина беше така, но дори на мен ми сълзяха очите от него. Сега капя с Адвантикс, много добре й понася, никакви проблеми няма. И да, 2-3 дни не се мокри, освен лапичките.

# 231
Против дирофилария според мен течен Ивермектин в устата е един от най-подходящите варианти. Шишенцето струва няколко лева, дават се само по няколко капки и стига за цяла вечност. Особено при повече от едно едри кучета.

# 232
  • У Диспансера ...♥♥♥
А несгард на колко време се дава
Ние бяхме на Адвантикс, и един път сме имали пропуск само .
Нещо моя е отпаднал от вчера, и след малко сме на лекар . Храни се ама в устата му давам, че аз като спре да яде и аз се разболявам с него .
Сега ме уплашихте с тази бабезиоза, аз зимата само вътрешно го обезпаразитявам ама сега ще му взема несгарда
И с тая отрова ми настръхва косата вече 🙈

Последна редакция: ср, 21 фев 2018, 08:43 от Нарцисчева

# 233
  • София
    Защита от бълхи и кърлежи. Започва да убива бълхите в рамките на 2 часа от третирането, като всички бълхи са елиминирани до 6 часа. Постоянен ефект срещу бълхи за период от 5 седмици. Убива кърлежите до 12 часа след третирането и постоянен ефект до 24 час от опаразитяватето за период от 4 седмици.
    Контрол на ключовите вътрешни паразити (глисти, анкилостоми и камшичести червеи).
    Защита от дирофилариоза. За България се препоръчва профилактика веднъж на 30 дни, от април до ноември. Преди началото на профилактичния сезон е задължително кучето да бъде изследвано за наличие на дирофиларии.

https://petsandyou.bg/shop/nexgard-spectra

# 234
  • Sofia
А как се понася Нексгард? Има ли някой, който има дразнене и странични ефекти?  newsm78 Че на нас Дронтала много зле ни се отразява - повръща много от него.

# 235
  • София
баш
аз заради превенцията и на част от вътрешните с нексгард спектра, не давам и дронтал или нещо друго за вътрешни паразити
като спра ноември нексгарда давам декември дронтал, февруари пак и началото нааприл ще почна с нексгарда
лятото пак ще и дам дронтал веднъж и това е

Савина, докато не пробваш, няма да знаеш
при всяко куче е различно, явно

# 236
Разбира се,  всяко куче е различно. Всеки трябва да открие вярната формула за кучето си. Покойното ми куче правеше много странна за ветеринарите реакция от ваксина - кръв в урината, но след като открихме коя марка му понася не сме имали проблеми.

# 237
  • София
Моята последните два или три пъти също повръща от Дронтал, затова следващия път ще сменя с Цестал.
Нексгард Спектра го приема като наградка и няма никакви проблеми след това.

# 238
  • Sofia
Ще пробваме сигурно. Това е много удобно, че е едновременно за външни и вътрешни. Между другото нашата ветеринарка твърди, че и външното обезпаразитяване трябва да е целогодишно, защото бълхи има цяла зима. \а като се случи по-топла зима като тази например, няма гаранция че някой кърлеж като го напече няма да се активизира, нищо че е зима по календар.

# 239
  • София
Аз преди няколко дни убих комар в колата си. Затова не спирам Нексгарда изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт