Любители на кучета - тема 78

• 41 973
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
  • sf
Тъкмо гледах във фейса как махат кърлеж с етерично масло от мента. Накапват върху кърлежа и той сам се пуска.

# 211
  • София - Рим и обратно
Да, и един дядо със сетер в нашата гора сподели, че махат по един кърлеж на 2-3 дни. Казах му да вземе Нексгард, при нас поне досега не е имало пробив. Не го беше чувал човекът.

# 212
Кое е по- удачно в този период - капки или противопаразитна каишка, и към кои марки да се насоча?

# 213
В нашия доста малък град има вече 3  смъртни случая от Януари до сега, вета ми каза  вчера, като я водих за вътрешното обезпаразитяване. За три дни си отиват душичките, отказва черния дроб, 40 градуса температура и кръв в урината. Много, ама много внимавайте!
Вета ме открехна, че заболяването(което масово се пренася сега) е опасно и за хората, така че преглеждайте и себе си, не само кучовете. Не мога да открия обаче в нета как се казва, нещо бабезиоза, базиоза, не запомних..

Ние също ползваме Нексгард, но само за външни, комбинирания и дразни много стомаха и после цял ден повръща стомашен сок..

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 09:49 от Хибискус

# 214
  • София
А вие започнахте ли да плетете мартеници?

# 215
  • София
 ooooh! ooooh! Егати в тоя студ как не им е студено на тия гадини ooooh! Ми тази година май ще е от по- рано с каишка куча newsm78

# 216
Над 6 градуса и се активират. Намерих на нашия още по Нова година - в Северна България го бяха налазили.

# 217
Бабезиоза е заболяването и е ужас! Преди 3 години едвам спасихме Бети, след почти 10 дена антиобиотично лечение с 2 антибиотка. Много беше зле момичето ми, добре че навреме се усетих че нещо не е наред. Времето на заразяване съвпадна с катрацията и всички ме убеждаваха, че е унила и твърде спокойна заради операцията. Накрая като се приберях само си лежеше и нямаше сили да стане от леглото да ме посрещне, нито се хранеше, нито вода пиеше. Добре че не ги слушах околколните и на втория ден я заведох на лекар. От болестта се разбиват червените кръвни телца и хемоглобина пада, после изключва и черния дроб.
Не всеки кърлеж е заразен, но след като има толкова много случаи явно е плъзнала зараза. Дано да напръскат от общината и да предотварят по-голяма епидемия.

# 218
  • София
Аз от заплес съм пропуснала един месец да ѝ дам Нексгард.
Още утре ще се поправя.

Днес на кифлата ѝ махаха зъбен камък без упойка. Сега има идеално бели зъбчета и не ми е сърдита твърде много.

# 219
  • Sofia
Аз давам Нексгард цяла година, просто през зимата на малко по-големи периоди. От март започвам всеки месец, така до ноември..

# 220
А да ви попитам доволни ли сте от Форесто?

# 221
Доволна съм от Форесто. Много добра каишка е. Не мирише, предпазва и то за дълъг период. Недостатък е, че против сърдечния червей/дирофилария ли беше? Grinning/ трябва допълнително да се третира, както и против вътрешни паразити, но за бълхи и кърлежи действа.
Затова съм в търсене на по-комплексна схема за това лято, която ще започнем от м.Март до м.Октомври вкл.
Някой да е правил профилактика против дирофилария при ветеринар? Колко струва и колко често се прави? Нещо като ваксина ли е?
До тук обмислям следните варианти:
форесто със сигурно действие 6 месеца + профилактика при вет за дирофилария+ ежемесечно против вътрешни
или
пипета, която да включва всичко - фронтлайн три-акт/адвокейт(тук обаче ми прави впечатление, че никъде не се споменава конкретно, че действа против кърлежи... ???)/нексгард спектра.
или
пипета против външни паразити като Адвантикс, която предпазва и от комари, което би трябвало да значи, че е ефективна против заразяване с дирофилария + ежемесечно против вътрешни.

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 12:26 от _Soul_

# 222
  • Sofia
А защо давате таблетки за външни паразити? Мисълта ми е, че след като има външни капки (не по-малко ефикасни), които не натоварват черния дроб, аз лично не виждам смисъл да се дават вътрешни препарати.  newsm78 Аз капя фронтлайн вече с трето куче и не съм имала никога проблем. Капя го целогодишно, защото бълхи има винаги.

# 223
  • София
Аз се отказах от капките за външно обезпаразитяване, защото кифлата е като обезумяла няколко часа след накапване. Обикаля като луда и явно не ѝ е добре.

Преди да започнем Нексгард спектра давах ежемесечно Ивермектин, ветеринарните лекари го дозираха строго според теглото ѝ. Струваше 3 лева, дава се през устата.

# 224
  • София
защото пипетите не предпазват от комари и дирофилария
аз давам нексгард спектра март до ноември и през три месеца Дронтал

има и някакви други схеми ама са твърде сложни за моя прост мозък май
не ползвам каишки, защото диването много обича да се боричка и непрекъснато и я свалят
като остарее някой ден и стане улегнала...

Общи условия

Активация на акаунт