Любители на кучета - тема 78

• 42 019
  • 765
  •   1
Отговори
# 330
Мелина, сигурна съм, че всички тук те разбираме в този момент. От каквото и да е починало кучето, все тая е, когато го няма. Подкрепям те в този труден момент. Техният живот е по-кратък от нашия - хубаво е да го приемем и така е редно да бъде. Нека останат само хубавите спомени от дните, прекарани заедно.

Да се оплачем, нашата рана от кастрацията ни притеснява. В сряда бяхме на вет, казаха, че тялото отхвърля конците, но на мен не ми харесва положението - сълзи, гнои, отиваме на лекар още днес. Отделно лапичките й между пръстите стоят зачервени, ближе ги, дори по снега имаше кръв...предполагам, че е пододерматит, пф...само проблеми. Ще докладвам.

# 331
Мелина, късно снощи те прочетох и си признавам, че не можах нищо да напиша, седях и гледах като ударена по главата. Четириногото ми приятелче направи 13 годинки, все гоня разни лоши мисли от главата си, а като прочета нещо подобно, направо изтръпвам. Неизбежно е и пак е трудно за приемане. Но пък е хубаво, че 15 години си имала такова същество до себе си. Много пъти съм си мислила, че съм късметлийка или пък съм направила нещо добро в живота си, та господ ли, съдба ли, не знам кой, ми прати тая душица Рекс. Винаги съм казвала, че са невероятни същества. Искрено съжалявам за загубата ти и...наистина не знам какво се казва в такива случаи, за да се успокои човек, ако изобщо е възможно. Hug

Чудни снимки сте сложили, момичета, радват и окото, и душата, и сърцето! Heart Eyes bouquet

# 332
  • София
Благодаря ви, момичета!
Да са ви живи и здрави сладурчовците и много да ви радват.
Аз за сега не мисля да си взимам друго куче, защото ми е трудно да заменя моето сладурче с друго куче.
Не мога да се въздържа, ще пусна нейна снимка, въпреки, че вече я няма.
Още веднъж ви благодаря за съчувствието.

# 333
Мелина, загубих моето другарче на 1ви юни миналата година... Още ми е много мъчно и го сънувам редовно. Гледам наши снимки, поплаквам си и...никога няма да спре да ми липсва и да го обичам. С времето приемаш реалността и пак си готов и искаш да се грижиш за такова приятелче. Дръж се!

# 334
Melina разплаках се. Съжалявам много, моите съболезнования. Надявам се болката ти да затихне поне мъничко скоро, защото сигурно никога няма да изчезне напълно.

# 335
  • под тепетата
Мелина , съчувствам ти и те прегръщам! Моят Макс си отиде на 14 януари. Влизам тук, чета и се радвам на другите душички, но душата ми плаче още, а сега подсмърчам над компютъра. Няма да остана без друг приятел, но  все ги сравнявам с Макс  Sad
 Винаги ще я обичаш твоята красавица, тя го заслужава! Но и съм сигурна, че ще намериш друга сродна душа, която да те посреща и изпраща!

# 336
  • Пловдив
Моите съболезнования 😟 Много е тежка загубата. Аз загубих котката си, тя беше на 14 години. Ужасно много ми липсва, но не исках котка, защото никоя няма да е като нея. Сега си имаме бебчо и тя много ни радва. Ужасно самотно е без тях 😣
Пускам малко да разведря. Голям кеф падна тази сутрин с този първи сняг, който вижда 😁

# 337
  • sf
Не искам да мисля за края Sad
Наскоро моя клиентка ми сподели, че приспали кученцето си на 19г, доплака ми се.
А сега по-ведро: ей го моя лигльо, излязохме уж да играе, на 5тата минута почна да трепери и скимти, хем беше с яке и айде обратно. Сега е така, и аз си отложих работата за днес, та се гушкаме.

# 338
Anyyyone нашата Тара се изпускаше в съня си ха в нейното, пък понякога и в нашето легло (беше настинала). Но мога поне да ти препоръчам начин да изчистиш бързо и лесно - обезмаслител. Аз се родих! При нас беше локва на матрака, процедирах така - първо пръскаш яко с вода и попиваш с кърпа, за да извадиш напишканото, после пръскаш обилно с обезмаслител, отиваш да пушиш една цигара, за да не полудееш, после пак попиваш с кърпа, пак вода,кърпа и край. Остава само лека миризма на  обезмаслител, изпитано!
Аз да кажа, че днес за първи път е затворена в клетката докато съм на работа.. до обяд де, ама пак ми се е свил стомаха. Тя не протестира, дадох и едно кокалче и 2 любими играчки и докато излязох не издаде звук. Е, това не е гаранция, че после не е попяла на съседите Simple Smile

# 339
Ще опитам и това ако се случи пак,благодаря. Вчера я извеждах през час и половина-два,само веднъж не свърши нищо,иначе веднага пишка. Е,вечерта до като готвих и хапнахме пак свърши работа под масата,ама имаме напредък. 😃 Днес продължаваме. Ще свикне,те са умничета кучетата. 😊
Райна Иванова,много ми се иска да намачкам такава плюшена играчка. 😍 Прекрасна е. И нашата алабайка е пухкава,но вашата ми изглежда направо разкош!

# 340
Като свърши работа навън и казвай "браво, пиш" и наградка, Тара се научи за по-малко от седмица. Ако направи инцидент вкъщи казваш строго "не" и я извеждаш навън, слагаш ръце в джобовете и чакаш докато не пишне пак, ако не стане се прибираш и пак така. Наистина трябва постоянство, сега като и кажа "отивай да пишкаш"  и търчи с 300 до другия край на двора, където и е тоалетната Grinning Естествено после чака награда, защото знае, че е изпълнила пиш по команда, но това се преживява.

# 341
Да,така правя. 😃 Ще видим колко ще отнеме при нас. Дано не е много.

# 342
  • Sofia
Мелина, ужасно съжалявам!  Sad Дано душата е на хубаво място и ви пази отгоре...
Моето първо кученце си отиде на 14 години и повече от 10 години по-късно още я сънувам и ужасно ми липсва...

Преживей си мъката, а когато е време, новото другарче ще те намери  Hug

# 343
  • У Диспансера ...♥♥♥
Да ви покажа две манекенчета 😄

От пръв поглед се вижда кой е шефа 😺

# 344
  • DE
Дзак!
Да ви питам какви таблетки давате за вътрешно обезпаразитяване?
Мисля да поръчам от интернетните аптеки, че излиза по-евтино-при вета едно хапче ми го дават за 15€

Общи условия

Активация на акаунт