Любители на кучета - тема 78

• 42 009
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
  • София
не са намалели кучетата
предполагам излизаш рано
а и повечето собственици си водят четирикраките за малко, около блока и вързани
айде да не са повечето, ама доста
в нашия блок има 3 лабрадора и един голдън
Рея е единия лабрадор и е еднствена от четиримата, която излиза за по-дълго и я  пускам да играе
не пред блока, разбира се, там не е подходящо
но редовно засичам другите в градинката пред блока, на къс повод и за малко
има и една ротвайлерка, и тя е нарежим и само пред блока

има и един мастиф, ама той не харесва други мъжки и пак го разхождат дълго и напоително и като се засечем го пускат да си играе с моето диване
и два бигъла, разхождани дълго оставяни да се наираят

всичкото друго кучета са дребосък и им се полага петнайсетминутна разходка вързани в най-близката градинка

тоест от всички кучета в нашия блок, половината излизат за малко и само вързани

# 376
  • Sofia
Ужас! Как може лабрадор да гледаш на каишка?  ooooh! Моето дето е йорки и половината ги гледат като котки и не ги извеждат даже, гледам да й осигуря поне 1 час навън и поне 30 мин пусната и да тича. Ходя чак в съседния квартал, че там има заградена кучешка площадка, за да мога да я пускам. Един ден като не я изведа дълго и свободно (само ако много вали) пощръклява, представям си, ако беше лабрадор...  ooooh!
Много ми е интересно такива хора за какво си вземат куче като не им се разхожда?  Що не са си взели котка?  newsm78

# 377
  • Русе
Понякога се налага и Макс да разхождаме на каишка. Ако има в заграждението кучета с които не се понася, обикаляме само навън с флексито. Абсурд е да бъде пуснат извън него без каишка Sad

# 378
  • Sofia
Е, понякога на всеки се налага. Ама постоянно да го водиш само на каишка е друго.

# 379
  • София
e много ясно, че понякога се налага на каишка
аз затова и казах за мастифа, той е огромен и лош с другите мъжки
ама пак намират хората начин да го разходят, да му изразходват енергията, а на кучешката полянка, като се засечем сами, без други кучета наоколо, даже да го и пуснат
ама има кучета, дето не ги пускат и за секунда, и са на къс повод, не на флекси

най-добото другарче на Рея е един женски лабрадор, много сладък
водиха я на училище, че преди това не слушаше и беше голямо викане по нея
ама за нея отговаря един младеж, учещ в езикова гимназия
през цялата седмица няма време за дълга разходка сутрин и за дълга вечер
пак се стараят хората де

обаче познавам една камара хора, които казват - нямам време и с това се приключва всичко
трябва да оправят детето за училище, мъжа се пибирал късно уморен, жената трябвало да сготви....
кучето не слушало и затова не могат да го пуснат от каишката, защото после по половин час не могат да го приберат...

аз, за себе си, когато взимах Рея, знаех какво трябва да правя и какво ще правя
съответно, пренареждам ангажиментите и заетоста по кучето
тя да е разходена, нахранена, каквото там трябва и след това моите ангажименти за удаволствие или по задължение
затова и винаги отговарям, че не ми тежи да се грижа за толкова голямо и изискващо движение куче
не ми тежи, защото не съм си представяла нещата да стоят по различен начин, че да трябва да се пренастройвам
и съвсем не съм от хората, дето влачат кучето навсякъде със себе си, де
освен на гости на мама, на вила, на разходка  и  тн, хаха

ама смятам, че изхвърлянето на боклука или отиването до магазина си е добър повод да раздвижиш и кучето, дори да е излизане за 15 мин разходка, в крайна сметка

оф, нещо много се разпрострях и разфилософствах, дано не засегна някой
казвам си как стоят нещата за мен и според мен
изключения винаги има и ще има

ето Котето не може да разхожда Лили пусната, че ще изпояде всички
ама, бас ловя,че намират начин да и изразходват енергията

# 380
  • Sofia
В нашето заградено през поне 70% от времето няма никого. Тогава спокойно могат да се пускат там и най-лошите кучета. Сами, но поне ще могат да потичат. Искам да кажа, че като има желание винаги се намира начин.

# 381
  • sf
В Южния парк има ли кучешка площадка?

# 382
  • Sofia
Има. Даже две една до друга. Отляво на входа откъм Нишава. Даже имат някакви забавления вътре - катерушки, препятствия...

# 383
  • София
Половинът ме е отменил засега в разходките на Злодеида и си киснат навън поне по час-час и половина на разходка. Това включва тичане с песунгера, хвърляне на всякакви неща, дето ще я заинтересуват - шишета, (снежни) топки, пръчки, а сега и стандартното за зимата упражнение подскачане в преспите. Голям кеф е. Снощи се прибраха замръзнали буквално. Муцуната на Лили беше замръзнала отвсякъде - мустаци, отгоре на носа, отдолу на устата - всичко беше в тънък лед. Обожава да рие със зурла в снега.

# 384
И с Рекс киснем три пъти на ден по час, час и нещо навън, не ще и не ще да се прибира вкъщи. Лошото е, че в момента сме ограничени от снеговалежа, има поразчистено само на пътя, ама там само ние липсваме, колите едва се разминават, тротоарите са непроходими, на поляната не става, мъкнем се, къде по чистото, къде в сняг до над колене на повод, малко само го пуснах на място, където няма коли или много рядко минават, та се повъргаля магарето в снега свободно. Като заоре с муцуна, не е ясно куче ли е, прАсе ли е............ Simple Smile

# 385
  • София
Преди да вземем нашата принцеса, мител шнауцер, си мислех и аз как дори ходенето до магазина си е разходка. Е да ама като я забелязаха и отбелязаха няколко ромски другари каква била черна и красива, дори породата и знаеха, спираха ме два три пъти, и ги метнах още поне толкова отдалеч. Смея ли да я вържа пред магазин, убедена съм че биха я откраднали, страх ме е.

# 386
  • София
В Южния парк има ли кучешка площадка?

Има две големи. Едната е до входа Нишава, другата е малко по-надолу, след скейтърската рампа.  Тя беше много разбита, но се случи някакво чудо и са я оправили, разградили.

# 387
  • София
В Младост 1А (май така се води) до спирката на метрото има някаква мижава кучешка полянка, заградена, мен ще ме е страх да пусна Лили там. Без засилка ще прескочи оградата. А каква кал беше, когато валеше, нещо страшно. Няма ни тревичка, ни нищо, само една лекпава гнусна кал.

# 388
  • София
Аз тия дни ще снимам да покажа как са я направили старата кучешка. Останах много приятно изненадана. Сума време беше само имитация на градинка Laughing Laughing Laughing

# 389
  • Sofia
Нашата също, когато няма сняг тъне в кал. Отвратително е. Кучето не се цапа много, че нали е 2 кг, не я лови гравитацията и не потъва в калта. Но аз ставам на прасе. Писах уж на общината и снимки им пратих, ама да видим...

Общи условия

Активация на акаунт