Любители на кучета - тема 78

• 42 001
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
Честита Баба Марта, момичета и косматковци! Да сте весели и засмени!

Аз също не го пускам Страхо много-много... Като цяло слуша, но мен ме е страх от пуснатите питбули и други грамадни кучета, които ще го схрускат докато кажа "А!" . Страшно се дразня на подобни собственици, които в квартала, по улиците си водят големите песове пуснати, разбирам нуждата от движение, но си има паркове, поляни и горички за тая цел, тротоарите не са за това и дори аз си гледам през рамо, хем не ме е страх от кучета изобщо. А като съм с детето да не говоря, той иска да ги погали, говори им, радва им се, а не се знае какво ще им щракне....
Говоря си го спокойно тук това, защото знам, че никоя от нас не се отнася безотговорно в това отношение и уважава околните  Peace Да не говорим, че има хора, които изпитват панически ужас дори от най-малкото куче и няма значение хапе-не хапе, малко-голямо....
Извинете, че подпалих, но сутринта се разправях със собственика на едно такова "много добричко", около 50 кила..... #Cussing out

# 421
Мен са ме нападали кучета и от едри, и от дребни породи.  Всички от тия, които са добре възпитани да се връщат при повик от стопанина си. Моето куче не се бие и не отвръща. Но той е вързаният и винаги това го поставя в ролята на жертвата. Съответно, след като преживях няколко такива кошмара , се обзаведох със спрей и се налага да пръскам и срещу песове, чиито стопани безучастно наблюдават от известна дистанция как кучетата им се засилват към мен.
Допускам, че вашите кучета и вие като стопани не се припознавате в тези характеристики,  но  наглите и безпардонни стопани са в пъти повече от  тези на  които им пука за останалите хора и кучета.

# 422
cutesmallcat, как се разхождате със Страхо в тоя студ. Моята кифла след 100м по леда, застава на два крака и ме гледа жално да я вдигна. Голяма мъка ни е тоя студ.

# 423
Някой има ли идея как да науча Джуди да не гони котки... Види ли котка, оглушава и е много опасно от гледна точка на вглъбяването й в целта и това, че не знае да се пази от коли. Това е някакъв вроден инстинкт при нея. Котките са единствения и най-силен дразнител - във всички други ситуации съм доволна от послушанието й.
Как да се справя с котките?

# 424
  • У Диспансера ...♥♥♥
Аз съм пробвала с наградки, изобщо не ми обръща внимание, даже и храната спира да го интересува когато го пусна. Ама сега аз да не се разбира, че не го пускам изобщо, винаги ходя като знам, че няма да има хора . Вета като го водих каза, че бил много разгонен, та явно за това хуква като обезумял (преди не се отдалечаваше от мен и като тръгна, веднага идваше до мен).  Сега вижда ме да тръгвам и изобщо не му дреме 🙄

# 425
Аз идвам само да се включа с едно снежно фото на прасето. По повод на дискусията - съвсем скоро пак беше на дневен ред и там вече изказах мнението си и няма защо да се повтарям.

# 426
  • София
далеч съм от мисълта, че куче трябва да ходи свободно
между хората
не трябва да му се позволява и да се вре да ги души, проверява и да им се радва
както моята много държи да прави
много и се карам, ама на, изпуснала съм работата и остава вече само да внимавам

за котките, единственото, което измислих, е да се оглеждам и да ги виждам преди нея и да и отвличам вниманието илинаправо да я връзвам, преди да види и тя
принципно знам, къде има котки и внимавам

позволявам и да ходи придребни кучета, вързана и контролирана от мен, само когато явно си личи, че и кучето и стопанина нямат нищо против
вярвайте ми, личи си
а на моята и стига да ги подуши и и стават безинтересни, понякога те я преследват, а тя се прави, че не ги вижда

на Макс му отива снега, а на Страхо мартеничката

# 427
  • София - Рим и обратно
Моята директно се прави, че не вижда малките, защото знае, че са кресливички, а тя хич не обича да й викат.

# 428
  • София
овчарката ми беше така, малките кучета все едно не съществуваха за нея
ама Рея държи да провери всяко куче

# 429
  • У Диспансера ...♥♥♥
А да ви питам, с какво мажете лапките сега в снега ?
Аз с кокосово масло, ама много мазни петна оставя по диваните 🤔

# 430
миналата година мазах с вазелин преди разходките. Докато се приберем,вече няма и следа.

# 431
  • София - Рим и обратно
Аз й ги намазах със зехтин и веднага си ги изблиза. Глад мори добитъка Joy  Представям си ако й ги намажа с кокосово масло, ще ги сдъвче и глътне сигурно.

# 432
И аз мажа преди излизане с кокосово, добре, че е глупендер, ближе ми ръцете, а не се сеща, че и на лапите има Simple Smile

# 433
  • София
с нищо не мажа
да са грубички, да не се нараняват лесно

# 434
В големите минуса миналата година и аз мазах с вазелин защото иначе на Макс му замръзва на и залепваха лапите и той искаше да го взимам и да го нося. Ама тия тогава 35 кила не се носят лесно. Даже един път на прибиране от парка аз клякай, а той скачаше върху мен и стоеше в скута ми докато ми се отпуснат лапите, после пак малко ходене, аз кляках, пак малко в скута ми.. голяма картинка бяхме. Joy
А за котките.. веднъж не бях видяла, ме има котката и като ме дръпна ми хвръкна и чантата и термо чашата с кафе.. а как ме заболя ръката няма да ви казвам (тези от вас с магарета знаете). Оглеждам се преди него и просто скъсявам повода и чакам точния момент за команда.
possessed а Рея не се ли е научила, че щом я връзваш и има някой дразнител наоколо. Макс знае, че щом го връзвам или скъсявам повода значи има нещо и само му обострянето вниманието и той започва трескаво да се озърта за да види къде е проблема. Joy

Общи условия

Активация на акаунт