Любители на кучета - тема 78

• 42 002
  • 765
  •   1
Отговори
# 405
  • Русе
Прекрасна Аря.  Heart Eyes

И Макс доскоро беше така  #Cussing out Отнемаше ми поне половин час да го хвана. Нарочно го правеше маймуната. Сега вече като му кажа "Хайде" и тръгва.

Честита Баба Марта на всички космати и не толкова  Mr. Green Heart Eyes

# 406
Не се знае точно, но е младо куче, съдейки по чистите и бели зъбки.
Миналата година, когато я взех казаха, че е между 2-3 годишна, сега е на 3-4 години.

Духче, щом не иска да се прибира значи и е добре. Не се карай на момичето, то така се кефи на снега, след няколко дни като се стопи и няма да може да се рее в преспите Wink
Бети е почти на 6 и като види сняг пощурява! Играе като луда и не иска да се прибира въобще...

# 407
Дунди, тя много се кефи, действително. Особено с другарчето по цял ден са на вън и тичат. Станала е мускул и разкош. Козината й е лъскава и прекрасна, едно че е чисто от снега, второ от хубавите гранули. Но аз се притеснявам по 10-12 часа на вън, да не вземе да настине нещо. Съседът понякога ги прибира да ги забърше с кърпа и пак на вън да играят. Вярно, че е има хъски в жилката си... сигурно се тревожа прекалено много. Пускам я към 8-9 на вън и я прибирам към 4-5-6. После едно последно пиш преди лягане  - виж там обикновено ме слуша, като е тъмно и е сама Grinning

Сави, Джина мина пубертета да, дори е мама на две дивачета. Дано са добре и те. Поне не се заразиха от нея - какво нещо е природата, тя болна с гана ги е родила и износила, кърмила, те се гушеха в нея постоянно - тя болна, те здрави.

# 408
Момичета, вета няма да го има до понеделник, а аз имам лек проблем. При нужда мога да отида при друг, но в нашия град са си двама вета и втория въпросен изписва инжекции и антибиотици при едното кихане, та ми се ще да го пропусна..
Тара има течение, не е бяло, ами като водичка, не се напишква със сигурност. Забелязах го вчера, че като поседя на едно място на леглото и след нея остана малко мокро кръгче, сложих и едни гащи за разгонени и намокри превръзката за час време. Това се случва за втори път, Октомври мина за 3 дни, като мислехме, че се е разгонила, защото всички мъжки я душеха много..
Може ли да е настинка? Или нещо сериозно, не знам търпи ли отлагане до понеделник.. Иначе си е същото куче, скача, играе, лакомее, не се чеше, вулвата не е набъбнала, не знам.. моля за съвет?

# 409
  • София
ако не ти се ходи на лекар, промивки със смрадлика
отвара, прецеждаш и с една спринцовка промиваш и отвътре
и следиш кучето
ако се влошава, знаеш....

# 410
  • София - Рим и обратно
През лятото Кира изкара един вагинит. Точно течение, прозрачно възбяло и с неприятна металическа миризма. Взеха й секрет, след 3 дни излезе резултат с антибиограма и пи антибиотик към 20 дни. Упорита гад беше, но ми обясниха, че не е опасно.

# 411
тук няма никаква миризма, а течността е прозрачна, ще опитам с промивки, ако не, ща, не ща - ще я водя. Вагинита не е ли съпроводен със сърбеж?

# 412
  • У Диспансера ...♥♥♥
Ужас не ужас, ама предпочитам да не рева после ако хукне на някъде, особено някоя разгонена ако надуши . Като го кастрирам ще видя дали ще идва.
До скоро като викна и клекна, веднага идваше, стана два пъти вече ме изправя на тръни и предпочитам да не рискувам

# 413
И аз не извеждам кучето без повод.  Имам десетки причини да постъпвам така и  изобщо не разбирам наглостта на стопаните да си разхождат песовете пуснати, защото  "То не хапе ".

# 414
И аз не извеждам кучето без повод.  Имам десетки причини да постъпвам така и  изобщо не разбирам наглостта на стопаните да си разхождат песовете пуснати, защото  "То не хапе ".
Сигурно нямаш ловна порода куче,иначе би разбрала подобна "наглост".

Т... Естествено, че ще им е трудно да го приберат после, искат си свободата. И колкото повече и за по-дълго се пускат, толкова повече слушат....

Не е така,послушанието зависи от възпитанието . На първо място от собственика.

# 415
  • София - Рим и обратно
Моята песка я пускам в гората, там търчи поне 60 мин свободна, защото: 1.тя има жизнена нужда от това движение; 2. идва щом я повикам (наградите също са й важни Grinning ); 3. наистина не хапе, възможно най-неагресивното същество е.
Нарцисче, пробвай да го научиш с награди. Да стане нещо като игра - застани на едно място, повикай го, идва - браво, награда, която много обича (ако трябва свари някакво месце, накъсай го на късчета, абе нещо вкусно да е) и това на всяка разходка поне по 10 пъти да го повтаряте. Да свикне, че не го викаш само, за да го вържеш, а просто да му дадеш нещо вкусно.

# 416
Щото някой като ми каже на кучето, че е пес ми става едно хубаво на душата Simple Smile
не всички могат да се изморят на повод, някои имат нужда от движение, аз гледам да е на места и време, в което няма хора или поне са малко.
Аз не разбирам как някой който има куче, не разбира потребността от движение на някои породи.

# 417
Щото някой като ми каже на кучето, че е пес ми става едно хубаво на душата Simple Smile
Помияр също не е зле. Laughing

# 418
Сигурно нямаш ловна порода куче,иначе би разбрала подобна "наглост".

Т... Естествено, че ще им е трудно да го приберат после, искат си свободата. И колкото повече и за по-дълго се пускат, толкова повече слушат....

Не е така,послушанието зависи от възпитанието . На първо място от собственика.

О, да, определено е така за възпитанието. Може би не можах да се изразя достатъчно ясно или пълно... ПРимерно, че по-редовното пускане донякъде може да помогне на някои собственици при възпитанието.
Как беше лафът: най-добрият приятел на кучето е добре обученият собственик!

А за повода: разбира се, че има ситуации, в които е задължителен и наложителен.
Но пък си представям колко е тъжно едно куче, на което при никакви обстоятелства, никога, не му се позволява да се натича и надивее.

# 419
На мен ми е непонятно как родители насаждат страхове от кучета у децата си съвсем съзнателно. И мен ме е било страх от куче,овчарка на повод е скачала върху детето ми ,но никога не съм си позволявала да им предавам страх от кучета. Не че няма такива,от които все още ме е страх,но да  оставя дете да пищи и бяга не е от полза никому.

Не разрешавам на кучето ми да обръща внимание на непознати. То е дружелюбно,но хората-не винаги.

Това с възпитанието ако ми беше казал някой,че ще е толкова трудно,нямаше да повярвам.Специално за подхода и познанията,не толкова за усилията.

Общи условия

Активация на акаунт