Любители на кучета - тема 78

• 41 981
  • 765
  •   2
Отговори
# 435
# 436
Здравейте! Имам следното питане - някой от вас ставал ли е приемен дом на куче от организация? Много искам да помогна, но не съм сигурна как ще реагира моето куче /малко особена е като характер и не обича особено други кучета/, а и не знам доколко ще се привържа към новото куче и после раздялата как ще ми се отрази? Много ще се радвам някой с опит да сподели...

# 437
  • Sofia
cutesmallcat, как се разхождате със Страхо в тоя студ. Моята кифла след 100м по леда, застава на два крака и ме гледа жално да я вдигна. Голяма мъка ни е тоя студ.

Ами, разхождаме се бързо  Mr. Green Mr. Green Излиза, веднагически се втурва да пишка и ака, без никакво размотаване и като му замръзнат лапичките, вдига се на задните крачета и чака да го гушна. Така се прибираме, нося си го, а той се гуши  Heart Eyes

# 438
При нас пак заваля снежец, нощната ни разходка продължи от 22.15 до 23.50, много приятно беше.

Телефонни снимки

# 439
  • Sofia
Здравейте! Имам следното питане - някой от вас ставал ли е приемен дом на куче от организация? Много искам да помогна, но не съм сигурна как ще реагира моето куче /малко особена е като характер и не обича особено други кучета/, а и не знам доколко ще се привържа към новото куче и после раздялата как ще ми се отрази? Много ще се радвам някой с опит да сподели...
Ние навремето гледахме една ретривърка от "Очи на четири лапи". Много беше добричка и умна. Но нямахме друго куче тогава. И да, после беше тежко да се разделим, но това че отива да помага на някого в нужда е някаква утеха все пак. А и току що бях родила и това като че ли ми помогна да преодолея раздялата. Но си е трудно, спор няма.

# 440
  • София
мислила съм да съм приемен дом, ама животните искат много внимание, а аз не мога да дамтолкова, трябва някой постоянно да си е вкъщи, ако е болно животното
а и си знам, че ще се привържа и дотам бяхме

досега, което четирикрако е влязло вкъщи, там си е останало

Сиви, аз я връзвам и заради улици и други неща и тя не свързва непременно каишката с проблем
понякога си и давам команда До мен,  ей така, да поддържам навика, че има тенденция към заплесване и разсейване, като я повикаш....

обмислям осиновяването на още едно куче
обаче имам и две порастнали котки
и не знам как ще реагират, като им заведа голямо куче, непознато
знам де, няма да се зарадват
варианта е да взема малко, ама нещо не искам малко куче, предпочитам да взема вече пораснало
и мисля и мисля
а и с Рея трябва да се харесат

# 441
  • Sofia
Ох, и аз искам другарче за Страхо, но още няма как, трябва да довърша глупавия ремонт... Определено ще взема от приют, както си бях решила преди страхотията да се появи от нищото в живота ни Simple Smile Ще трябва да е мъничко, обаче, доста ни е малко жилището и по-голямо куче вероятно няма да се чувства комфортно.

# 442
  • София
Страхотни снимки Simple Smile
Аз да разкажа една случка от миналата седмица. Та разхождам си аз Злодеида (а.к.а. Лили) и в далечината съзирам куче. Както обикновено, когато наближим, се дърпам встрани от тротоара, влизам в полянката, за да не създаваме проблеми на кучето и човека. А кучето от тези булските породи (все бъркам породите с 'бул' в името Simple Smile ). Човекът ме видя, че влизам в калта и вика: ама не се бойте, той е добричък, иска да си играе, още е бебе! Помислил, че съм се уплашила, че кучето е бойно Grinning Аз му казах, че Лили е злобарка и не й пука, че е бебе кучето, ще го изяде, ако може. Разминахме се по живо по здраво, но ми стана много смешно Simple Smile Човекът какво си помислил, пък то какво се оказва  Mr. Green

# 443
Чудя се ако се засечем някъде как ще отговориш на тъпия въпрос, който задавам всеки път "Добричко ли е?" хаха.
Още не мога да измисля нещо по-подходящо, за да питам непознати хора с куче, дали може да играят малко заедно или не е препоръчително. И като го кажа и се замислям, моето куче ако не харесва други, пак ще ми е гадно да отговоря "не, не е добра"..

# 444
  • У Диспансера ...♥♥♥
Аз отговарям, че е на моменти 😄
И аз като Котето, влизам в калта за да избегна сблъсъци 🙂
Моя не иска да ги яде, ами почва да лае и да дърпа към кучето и скимти.
А деца как лае и не давам да го пипат, ма токова е страхливо, а лае все едно е някой звяр. Като бебе толкова го социализирах, защо е такова не мога да го разбера 🤔
Иначе пускам го в загражденията, никога няма проблеми от негова страна, играе си с всички.
И гости като идват в къщи лае, лае, па се нареди до тях да проси храна 😄
И като си тръгват пак ги залайва за изпроводяк 🐕
Никога не се спуска да хапе, ма врявата е голяма 🤦🏻♀

# 445
Моята като беше малка я обградиха десет хлапета в една градинка да я мачкат и от тогавааа децата са табу. Види ли дете да се насочва към нея се дърпа назад, та ще се удуши!
Алармата е ясна Simple Smile

# 446
Коте стопаните на породи с “бул” вече толкова са привикнали да бягат от тях, че все си мислят че проблема е в тяхното куче. Наскоро минавам по улицата и майка и дете се спират и детето леко истерично започва да крещи “кучеее, кучеее” а на деа метра от тях минава един страхотен стафордширски териер ( те са едва различими от питбулите). И майката казва на детето си, ама спокойно де не викай и то няма да те закача, а детето отвръща “ааа не, ама то това е питбул, страшно си е”. Човека с досада и леко сопнато каза, че не е питбул, а стаф, ама представям си колко пъти е чувал писъци и крясъци покрай него. А кучето освен, че беше страхотен представител на породата, беше адски кротко и дори не реагира на виковете около него, а освен това човека го водеше на къс повод така че да не пречи на околните.
labrex ех, че е красив този Рекс. Сега в снега поне черното изпъква Grinning
Хайде пак малко сняг и много Макс Joy

А ето така е спал снощи.. под одеалото са моите крака

# 447
Аз днес ще работя от вкъщи и има една доволна девойка от стечението на обстоятелствата..

# 448
  • София
начиии, възмутена съм
у нас нито котки, нито кучета искат да се гушкат, а да спим така пък съвсем
Рея, като се настаня и аз на дивана, по някое време става и си се мести на нейното легло, да се опъва там
за завиване и дума не може да става, все и е жега

иначе да се гали ида я гушкам веднага е първа
ама така да смеси легналии - не

ей затова ще си взема още едно куче
и ще е гушкаво

# 449
Няма добри и лоши кучета. Те са или добре социализирани, или не. Това зависи от първите сблъсъци на палето със света и как са му поднесени нещата от живота. Общуването при тях е енергия. Ако вашето куче е зло, нещо сте пропуснали в обучението и социализацията, което вероятно е поправимо и си заслужава да се инвестира в тази насока.
Моето куче е добро, поне за мен. От първия ден при нас сме се опитали да я запознаем по приятен за всички начин със заобикалящия я свят. Добронамерена и социална е. Но е куче, и като такова, не мога да съм 100% сигурна в реакциите й. Ако изпита заплаха, разбира се, че ще се защити, но никога няма да нападне първа, защото не е агресивна. По-скоро ще отстъпи на доминантното куче срещу нея и ще потърси помощ от нас, нейната глутница.

Общи условия

Активация на акаунт