Любители на кучета - тема 78

• 41 555
  • 765
  •   2
Отговори
# 495
  • София
Малко снимки от нас с Мъри
Скрит текст:

Храня с Хилс , редувам за чувствителен стомах и агнешко. Много е злояд.
За момента имам най- голяма успеваемост с тази храна, но пак е под препоръчителното дневно количество и не винаги иска да яде сутрин.

# 496
  • sf

Нейо и гаргата 🙃

# 497
Днес наистина разкошно време беше. Сутринта при нас беше лед навсякъде и Макс даже не потъваше в снега Joy Едвам се крепеше на лапите си и за това обиколихме само около блока. Целия ден го проспахме заедно, че аз бях след нощна смяна и следобяд вече на слънчево и омекнало време ходихме в полето за игра с Джинка, а и също да и занеса хапване. После минахме при малките муцуни също за да ги нахраня и да им изчистя мизерийките. Милите много са изплашени още и не се доверяват.
Ей туй кафявото дяволче ме нахапа вчера Joy

А Макс си намести одеалата си полегна до мен след двучасовата разходки извън града:

# 498
Labrex какво му готвиш?
The Joykiller и Киви и разбойника са много готини (напомня ми хайманата от Леди и Скитника).
Торин как е?
Посс, ти кога ще покажеш Рея, м?

Цветовете са малко кофти, така си спим в дъждовното време

Скрит текст:

"Моя си и да се знае, за по-сигурно ще ти се пльосна върху краката"

Скрит текст:

на втората снимка се виждат предните мускули Simple Smile
Храним с Еквалибрио.

# 499
Май само Джу не обича снега. Голямо треперене падна тези дни. Сковават му се лапичките чак. Все иска да стои на топло, завит, разбира се.
Сиви, много ме радваш!

# 500
Labrex какво му готвиш?
Скрит текст:
The Joykiller и Киви и разбойника са много готини (напомня ми хайманата от Леди и Скитника).
Торин как е?
Посс, ти кога ще покажеш Рея, м?

Цветовете са малко кофти, така си спим в дъждовното време

Скрит текст:

"Моя си и да се знае, за по-сигурно ще ти се пльосна върху краката"

Скрит текст:

на втората снимка се виждат предните мускули Simple Smile
Храним с Еквалибрио.

Госпожица Дух, най-често пилешко - шийки, бутчета, фенери, като му ги избирам, има едни с повече месце по тях, шкембе, риба, свински сърца, дроб, по-рядко телешко, агнешко.....май това е. Слагам зеленчуци, лук, моркови, тиквички. Умира си за баница душицата, все се каня една тава само за него да спретна. Варени яйца обича, а, и саламести всякакви обича, кашкавал, но това не му е основна храна, а така, колкото да не му изтекат очите. Simple Smile Кисело мляко хапва, но на моменти, понякога омита цяла кофичка, понякога не иска да опита. Изобщо лакомийка ми е той, нали е лабче, като вземе да се назлъндисва на храна и ми изкарва акълите, почвам да се чудя какво му е и дали не се е поболял.  Simple Smile Peace

Sivibouquet за мъничетата! При нас някой (явно от службите) беше оставил кастрирано мъниче до самата врата на входа. Кученцето не е от нашия квартал. Даже една жена каза, че нарочно така правели, не ги връщали в познатия район, а където им падне, за да изгиват по-лесно. Отидох да го видя, то трепери милото, като посегнах да го погаля опита да ме захапе, но просто сили нямаше. Чудих се дали изобщо упойката му е минала, дали изобщо са му сложили, много изтощено беше, само се напишка, както лежеше на цимента. Като слязох да му занеса за хапване, го нямаше вече. И добре се е махнало, че имаме едни, дето с шут ще го изхвърлят. Намерило си местенце под една купчина клони от сечени дърва до блока, изкопало под тях дупка или пък е имало такава и там се крие. С още две жени му носим храна, няколко дена не искаше да идва, стои надалече и лае, като си тръгне човек, тогава отива да яде. Сега вече върти опаше, идва по-близо, но пак не смее да вземе от ръка, стои на разстояние, личи, че се радва, но не идва, вече повече от седмица мина. Какво ли му е понесла душицата.......Намериха му уж приемен дом, но само за седмица две, три, което не решава проблема. Едната жена, която го храни, иска да го закара при свекърва си, тя живее в къща. Не била много очарована, понеже има пинчер, но момичето се надява да я убеди да го вземе, тя ще му носи храна, поне да е в двора и да е сигурно, че няма да го претрепе някой. Не мога да определя колко е голямо, но ми се струва малко, под годинка. Засега само му треперим да оцелее. И това долното ще го скрия, който не понася жестокости, да не чете:

Скрит текст:
На дървото до камарата клони, под които се скри кученцето, имаше глава и опашка на коте. Някой идиот го е разфасовал, заковани ли бяха, вързани ли, сложил ги е там, или пък цялото е било и това беше останало не знам, само малко погледнах и не издържах. Добре че го махнаха, не знам кой се престраши, че не смеех да погледна, като минавам покрай дървото. Големи изроди има на тоя свят......

Снимките на кучовците са разкошни. По-често ги показвайте! Heart Eyes bouquet

# 501
  • DE
Погледнах сега линка за гранулите който е пуснала Лабрекс
Ми те цените като тук в немско бе...баси
Аз давам само "Бош" ако е гранула и съм доволна от изходния материал.
Сиви, ах, как ми се иска да има само добри човеци, но за жалост и новото поколение расте озлобено и извратено
Пиши как се развиват малките
Макс е щастливец да има теб!
-------
Тук взе, че се затоплии последните дни и ходим все по едни чукари на разходка
Набиваме двенките по 10-12км по кърища и горски пътеки, обаче да не си мислите, че и двете сме изморени-тцъ...само едната
Хубави поляни, широко и просторно, но не смея да я пусна
Носът и все в земята забит и търси ли търси следи
Едвам успях да я измъкна от една купчина оборска тор-зарина се като прасе и така хубаво се увъргаля-баси лайнарското куче. Добре, че на полето няма кой да ме чуе как крещя
Поръчах и снощи един 20 метров повод за да може поне малко да търчи, че ми писна да ме дърпоти

# 502
Препоръчайте ми,моля,дълъг повод-около 15 м. но не флекси,а свободен,от който сте доволни.За обучение . Благодаря!

# 503
  • София - Рим и обратно
Обяснете ми, с тези дълги поводи за обучение не се ли заплитат кучетата в дървета, стълбове...?

# 504
Обяснете ми, с тези дълги поводи за обучение не се ли заплитат кучетата в дървета, стълбове...?

Вероятно на обширни пространства трябва да се ползва. На мен и с флексито сега ми се налага да обикалям около дъвета и храсти Simple Smile

# 505
  • София

Не и ако си научиш кучето да се връща.

# 506
  • София - Рим и обратно
То си се връща така или иначе, научена е отдавна, мерси. Но нали идеята е да има някаква свобода (уж), като в същото време е под контрол. А тя си обикаля между дърветата примерно, или минава зад някоя кола. Как се връща по същия път, за да не се оплете? Понеже съм я виждала наживо тая картинка, интересно ми е как се оправяте. Дамата, която водеше едно куче на такъв повод просто го пусна да се оправя и милото съвсем се заплете с това въже.

# 507
  • София
Не казвам вие да го научите, а по принцип. Моето като почне да минава между дърветата или покрай коли, затягам повода и извиквам " Лисандра, върни се" и обикновено тя си следва повода по обратния път  Whistling Но това занятие си го играхме още в началото, когато я извеждах - врътне ли се около дърво или нещо подобно, затягах поведа и подвиквах докато не се усети да се върне. Тогава награди, похвали и тя свикна. Сега си се връща и си избира да мине от някое друго място на препятствието, за да й е свободно и да си тича Wink

# 508
То си се връща така или иначе, научена е отдавна, мерси. ...
Значи нямаш нужда от такъв повод.Ако идва безприкословно и при всички обстоятелства право при теб,когато я повикаш,не ти трябва. Това е  за обучение.

# 509
  • DE
Аз четох, четох и накрая се спрях на този повод
15 метрови са тези...само ориентировъчно като цена ги показвам

Ако кучето е послушно и идва винаги на повикване не е необходимо да се ползва дълъг повод
За в града по улици, край храсталаци и дървета не виждам смисъла
Опасно е много и край главни улици
Обаче и това контролируемо движение с такава дълга лента трябва да се се научи първо, че то е отпускане и намотаване

Аз поръчах и ще го ползвам главно на поляните за да може поне малко да търчи-не знам ако е пусната дали ще офейка, но не искам да експериментирам щото съм я гонила по сокаците
Нашата поляна кърска е по краищата строхотно осрана и няма да ползвам там.
Само като си представя 20 метра докато ги набера, колко бомби ще помета и всичко после по ръцете ми...ааа мерсаж! Ще си ходи с флексито когато не я пускам

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 23:13 от matze

Общи условия

Активация на акаунт