Любители на кучета - тема 78

• 41 514
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
  • София
За Лиса 2 години подред взимам Форесто и съм много доволна Wink Досега пропуска не е имало при нея Wink

# 646
За Лиса 2 години подред взимам Форесто и съм много доволна Wink Досега пропуска не е имало при нея Wink
Водиш ли я на поляни и треви,където би могло да има кърлежи и издържа ли на мокрене? Благодаря!

# 647
  • София
Водиш ли я на поляни и треви,където би могло да има кърлежи и издържа ли на мокрене? Благодаря!

Моето диване рядко се движи по асфалт. По полянки в парка, между блоковете, като идем на планина. Завира се по храсти, въргаля се в тревата (много любимо й е) . Свалям й я само като я къпя, за да мога да натъркам с шампоан козината под каишката, но като вали, като се търка във влажната трева и такива подобни изпълнения, не съм я сваляла. Принципно се води водоустойчива. Засега аз лично не съм имала проблеми с нея. Даже вече стана време да й поръчаме новата.

# 648
  • У Диспансера ...♥♥♥
И аз съм поръчала Форесто тая година
Миналата бяхме на Адвантикс пипети и нямаше издънки .
Вчера му намерих един, който като го дръпнах и беше умрял ама се закачил иначе 😒
Бях го накапала с една по проста пипета, че викам то рано още за всеки случай
Добре, че съм го накапала де, гадините са плъзнали яко 😠
За дифрофилария кога почвате да давате хапчета ?
Утре ще ида до Вета за вътрешно обезпаразитяване да взема хапчета и да взема и другото
И при нас ги пускаме да си играят, ама аз не съм много сигурна в моя дивак да не запраши на някъде и избягвам 🙂
и един налудничав поглед 😄

# 649
  • Euskal Herria
Да си призная, нямам претенции нито към таблетки, нито към ваксини. Каквото даде ветеринарят, това е.
Тук всеки месец косят тревните площи и явно и пръскат, защото досега не е имал нищо накачено. Бълхи си донесохме от България. За пръв път кърлеж го полази на една бензиностанция в Хърватия, ама го видяхме навреме. Точно му пълзеше по бретона и го махнахме.
Но все пак - редовно го преглеждам след разходките.

Много примерен пациент е Макс - седи послушно да слагам капките (че са и три вида). Естествено, след това търчи и сяда пред хладилника, така де, трябва да се възнагради това старание Simple Smile.

# 650
И аз съм поръчала Форесто тая година...
За дифрофилария кога ...

И Джуди е с Форесто...а п/в дирофилария вече почнахме с превенцията. Избрахме варианта с таблетки.

# 651
  • В средата на времето
Здравейте,

Кучето ми, женски голдън, беше ухапано от друго куче преди няколко дни. В момента е на антибиотици, но при мястото на ухапването се е получил джоб, от който изтича кръв примесена с гной. Докторът каза да я водя всеки ден, за да дренира раната, но ми се налага да го правя и аз вкъщи, защото започва от самосебе си да тече...примерно докато пие вода или яде. Върху самата рана нищо не слага. Нещо съм се притеснила. Някой изпадал ли е в моята ситуация и колко време трябва на подобна рана,за да се затвори? Самата рана не е голяма, просто е място, където зъбите са пробили кожата.

# 652
Два пъти изпадам в подобни ситуации, изпуснат питбул и скъсало повода чау-чау. С питбула се сбориха, нищо не открих като нахапано, докато след седмица може би, както мм го галеше и почесваше около ушите, не видя на ръката си нещо мокро розовеещо. Оказа се, че така го е пробил питбула, че докторите мушкаха цяла спринцовка в раната, просто е загноясало, както не сме го видели навреме. Ходехме на промивки тогава, заздравя. Чауто пак го беше щрафосало, док каза да следим, ако започне да тече раната, било добре, иначе щели да го режат. Протече, аз почиствах с кислородна вода, не помня дали не мазах с нещо, но му мина. Запомнила съм, че е добре да изтича не знам какво........ кръв, гной може би, т.е. да се чисти раната. Но може би все пак зависи от раната, поговори с вашия доктор. Сега се сещам, че мм изпразваше в "джоба" по една спринцовка разтвор от вета, но и той не помни какво е било, не беше скоро. Изобщо моето лабче все си тегли, защото не знае да хапе, ами се бори, удря с лапи и лае. И, докато се прави на борец, другото е впило зъбки.
Izida, стискам палци да оздравява душицата по-бързо и без усложнения.

# 653
  • В средата на времето
Благодаря ти, labrex! Алис за втори път я напада един женски ротвайлер. Първият път нямаше поражения, но сега - да. Ще попитам утре доктора дали не трябва да правя промивки на раната с нещо. Аз се опасявам да не стане усложнение някакво, а и понеже ми е за първи път, та леко се панирам.

# 654
Izida няма страшно, ще мине раната. Макс е хапан по гърба като малък и пак така след седмица му се беше издула на цицина където бяха пробили зъбите. Моя вет каза да изчакам сама да се отвори раната и да изтече гнойта, а ако до няколко дена не се отвори сама да го водя да го пробиват. Съответно след ден сама си изби гнойта и промивай сама у дома с кислородна вода. Това бяха препоръките на моя ветеринар - без антибиотици и без промивки при тях. Зарастна си раната за няма и две седмици, а към днешна дата няма и следа че е имало нещо на мястото.

# 655
  • В средата на времето
Sivi, а промивките с кислородна вода как да ги правя -да обливам раната или с памуче напоено с кислородна вода да почиствам?
Алис вдигна Т и вероятно за това докторът я почна с антибиотика.

# 656
Аз сипвах отгоре върху раната и след това забърсвах с памучен тампон. И аз тогава бях шашната като теб, защото ни беше за първи път, но всичко минава и май понякога паниката ни е в повече.

И да се включа в житната серия:

# 657
  • У Диспансера ...♥♥♥
Не се ли шашката ей така като изскочи някакво куче, и захапе вашето
Мен ще ми се подкосят краката сигурно, вечер се оглеждам на хиляда да не изскочи някое. Не знам в паниката как ще реагирам изобщо, моята шпинга и тя не може да се бие и ще я нахапят като стой Та гледай 🤦🏻♀
Инстинктивно ще го взема на ръце сигурно, ама знам че това не е правилен подход 🤔

# 658
  • София
Не е, защото и ти можеш да пострадаш. Другото куче ще се опита да стигне твоето и ще нахапе каквото стигне - ръце, крака. В подобни ситуации ти си на първо място, после кучето. Ако ти не си жива и здрава, как ще го опазиш? Никакво взимане в ръце, ако има хвърчащи поводи - опитваш се да ги хванеш и да изтеглиш кучетата далече едно от друго. Ако няма поводи - внимавай как посягаш с ръцете, за да не те нахапят и теб. Те не мислят в този момент и каквото им попадне между зъбите, сериозно ще пострада.
Стискам палци пострадалото куче бързо да се оправя.

# 659
Аз се шашкам след като всичко утихне. Направо ми се разтреперват мартинките. Но в момента на битката съм се включила и аз. Питбула го пердаших със скъпия си чадър и го потроших, разбира се. Чадъра, не питбула. Simple Smile А на стопанина какво се случи, няма да разправям. Накрая ме пита може ли вече да си тръгва. Mr. Green Чауто направо го хванах за нашийника и почти го вдигнах от земята, стопанката му така си го взе от ръката ми. Но успя да сръфа Рекси. Не знам, хубаво е на кучетата да тичат пуснати, но не го разбирам това - пуснали ротвайлер, овчарка, два питбула има такива, и това в жилищен квартал, не по полето, да се разхождат като кокошки в селски двор. А дребосъците ги навързали, един не съм виждала пуснат. Всички си ги водят. И овчарката няколко пъти ни напада, даже детето се наплаши и отказа да идва известно време с нас на разходките. Но там изглежда и тя се бореше, а не хапеше или не знам, но нямаше кървави последици. Аз се бутам из кучетата да ги разтърва, стопанката на овчарката седи изтръпнала отстрани и само ахка и охка, идеше ми не знам какво да я направя. Изобщо мен ме е страх от домашните пуснати глезльовци, ни от команди разбират, ни от нищо. От уличните не ме е страх, едно замахване с ръка или лек вик и е търтило да бяга в обратна посока. Поне нашите из квартала са такива. Peace

Общи условия

Активация на акаунт