Любители на кучета - тема 78

• 41 497
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Току що попаднаха на информация във фейсбук, че за последния месец цели 10 от кучетата, които са попаднали в Анимал Рескю, са с дирофилариоза.

# 706
  • София
Благодаря на всички! Явно ще е Брит. Ще помисля още малко за точния вид.
Нашата ветеринарка твърди, че зърнените са проблем само за кучетата с алергия към тях, което се среща много рядко. Моята няма със сигурност. Аз наблюдавам следното: първо беше на Еукануба (със зърнени) и акаше много твърдо и малко, сега е на Тейст (без зърнени) и ака повече и по-меко. Та и аз не знам вече кое е по-добре.
А опита ли да намалиш дажбата? При прехранване се получава по-мек изходен материал, дори разстройство.
Ако не е това причината - просто на твоето куче не му понася конкретната храна. Бащата на Лили е алергия конкретно към Роял Канин. Лили я ядеше с кеф (спечелих преди години 10кг чувал) и без никакви проблеми.

# 707
Току що попаднаха на информация във фейсбук, че за последния месец цели 10 от кучетата, които са попаднали в Анимал Рескю, са с дирофилариоза.

Това е ужасно! Преди една седмица на нашата красавица и слагаха годишната ваксина и помолих за кръвни изследвания, защото никога досега не сме правили. Освен това от взетата кръв направихме и тест за дирофилария, защото давах последно Нексгард спектра през септември и от октомври до сега беше само с каишка Скалибор. Нарочно прекъснах спектрата, за да не натоварвам черния дроб през зимните месеци и слава Богу, тестът беше отрицателен. Според моят ветеринар е много опасно без тест да се започва с Нексгард спектра, защото ако е заразено кучето може да има фатален край, имайте го предвид.
Имаме и запазен час за кастрация на 26 март, от сега ми се свива сърцето като знам какво и предстои. Вашите женски кучета за колко време се възстановиха след кастрацията, приемам всякакви съвети и насоки?

Последна редакция: ср, 21 мар 2018, 08:21 от Анонимен

# 708
  • Sofia
Ама прекрасна е, наистина!  Heart Eyes

И от нас дете и куче, голямата любов Simple Smile

# 709
  • София
...........
И от мен батко и куче. След малко ще го махна, за да нямам ядове.

И гълъбчета са добре, ще ги оставят в клиниката за доотглеждане.

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 19:49 от змия

# 710
Според нашия ветеринар,на когото имам доверие ,храненето с висок процент протеин,какъвто е Акана,Ориджин и др. е неуместно и вредно за порастнало куче-над 1,5 г.Освен това залитането по беззърннените храни е повече мода и не е полезно .
Аз така или иначе не давам хляб,но варя макарони с пилешки воденички. Гранули давам висок клас ( безглутен и без пиле. Хем съм с тия,хем с ония  Joy

# 711
  • София

Имаме и запазен час за кастрация на 26 март, от сега ми се свива сърцето като знам какво и предстои. Вашите женски кучета за колко време се възстановиха след кастрацията, приемам всякакви съвети и насоки?
След кастрацията трябва да я пазите да не скача, да не хуква веднага (не че ще е в състояние, поне първия ден), за да не разпори шевовете. Трябваше да се следи дали ще се изака (ако не се лъжа), но това и вет ще ви го каже. При Бела възстановяването трая 2 дни точно. Първия ден (след кастрацията деня) беше една мудна, нямаше желание и настроение за нищо, единствено тогава съм я извеждала без повод. Вървеше след мен с наведена муцуна, тромаво едно, не поглеждаше встрани. На втория ден живна, почна да подтичква и на третия ден ме теглеше както обикновено.
Преди кастрацията кучето не трябва да яде. По-щадяща е инхалационната анестезия, но е и доста по-скъпа. Ако ви позволят да останете при кучето, когато го приспиват - ужасно е, недейте. Започва едно залитане, опитва се да стои право, но лапите не го държат, пада, опитва се да става - като пияно е... Когато излизат от упойка са объркани, уплашени дори, почват веднага с опитите да се изправят, но не успяват, ако си взимате кучето веднага след операцията - опитайте се да я задържите легнала. Хубаво е да остане в клиниката поне няколко часа след операцията - има опасност от белодробна емболия, а там ще е под наблюдение и ще могат да реагират веднага.

# 712
  • София
аз съм държала Рея, докато заспиваше, ама не беше тежка упойка, за снимка само беше
а още по смешна беше, като се събуди
чаках си я в чакалнята и тя врата на ренгена се вижда
снимаха я, били са и антидота и оставиха вратата открехната и излязоха
и докато си чакам аз резултатите, пристига моята, залитайки и пързаляйки се по плочките, тръгнала да си ходи
после нещеше да стои права, аз я подпра уж да и помогна, а тя се отпусне цялата да я държа аз
казаха, че е лигла

вече съм решила, че ще е с инхалационна упойка кастрацията, то за какво не съм дала пари, та от това да спестявам
планирам за началото на юни

# 713
  • София
И ние като ходим за ваксината на Лисугера ще питаме за кастрация. Решили сме да е при нашия доктор. Усещам, че ще търтя един рев и ако не седя да пазя вратата на кабинета пък на #Crazy

Пристигната пробните пакети от Wolf Of Wilderness. Чудовището не я яде тази храна, тя я всмуква Crazy Laughing

# 714
Аз съм бясна на съседа. Кифлата му е бременна, слава Богу, че Джина не е. Кастрацията й ми седи като камък на шията и съм си обещала, че с бъдещета първа заплата това ще направя. Но съседа има възможност!
Бях ви казала, че онзи разбойник с хубавите очи е бил прескочил в двора. После съседа обезопаси, обаче то ... Белята станала. Какво ще ги правя малките не знам, ако на него оставя.... Не знам къде ще се озоват накрая и дали ще са живи.
Идеи приемам.

# 715
  • София - Рим и обратно
Чувала съм, че махат бебетата и едновременно кастрират, но не знам до какъв момент може да стане. Един стопанин на женски лабрадор ми разказа за тяхното злополучно първо разгонване и как се обърнал да си извади ключовете и за тая една минута бездомния общ любимец на блока свършил работата. Веднага я завел в клиниката, казали му да изчака 10 дни и да я доведе пак. Установили бременността, оперирали я, извадили 10 бебета и я кастрирали. Слава богу, всичко минало добре и в момента си е прекрасно здраво куче на 3 години.

# 716
Супер тъпо ми е! (И да, сигурно звуча като тинейджърка), обаче кифлата я взех от приют, с най-добри намерения, с мъничкото усещане, че съм направила нещо добро за бездомно животно, че ще спомогна макар и с мъничко да се разреши този проблем. А то какво стана тя... Колко пъти му казвах, че и за нея самата е добре. Той е стар кучкар, кучета винаги е имал, грижи се за кучетата си, предишното като почина от старост се поболя човека, но си е чалнат... допускам всичко, дори да ги умъртви.
Кафенце, мисля че за тази процедура вече е късно. Аз не я бих виждала седмица покрай лошото време, когато я видях ми се стори напълняла (тя си е едричка, Сиви я е виждала), наведох се и видях, че и гърдите й са почнали вече да се наливат...
Ей да му се невиди. Ще им търся дом, няма начин.

# 717
  • София
От приютите не ги ли дават кастрирани?
Дано са малко бебета. Веднага, щом се родят, почвай да пускаш обяви и да действаш по намирането на дом. Разбира се, няма да ги дадете веднага, а поне на месец, дори 45-60 дни. Дано всичко е наред с кифлата и бебетата. Ще трябва да й се вземе хубава храна - най-добре бебешката. Тя обикновено е за кърмещи кучета и бебоци. Може да попиташ в АРСофия дали е възможно нещо да се направи, ако евентуално останат бебета, дали може да ги кастрират и ваксини и т.н., пък да са при вас, вместо в приюта... Такива неща ми хрумват на първо време, но е рано още за всичко това.
Кога се очаква събитието?

# 718
Коте, не, не я дадоха кастрирана. Пернишкия приют се поддържа от доброволци, почти деца, успяват да им осигурят основно храна.
Никаква идея нямам, кога се очакват. В последните седмици го виждаш какво е времето, Джина си седи при мен, слизаме само за разходка и я прибирам. И кифлата не бях виждала, а и да съм я виждала - тя си е едричка, нищо не съм разбрала. Онзи ден ги събрах да поиграят малко в къщата на съседа, отидох да си я прибера и той вика "Рени е бременна".

# 719
  • София
Кога е прескочил "селския хубавец"? Броиш 2 месеца от деня и имаш приблизителна дата... На Лили й пролича в последните 2 седмици, че е бременна, иначе я водихме на ехограф, за да видим има ли, няма ли бебоци...
Дано са малко бебета...

Общи условия

Активация на акаунт