Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 9

• 80 588
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
Аз преди време бях много заблудена, че мога да направя един двустаен за 10 000 лв. Е, оказа се напълно невъзможно. Виж, 20 000 е по-реалистична сума.

# 286
Бих посъветвала питащата да прочете темата Обзавеждането на един маломерен апартамент стъпка по стъпка. Там има и съвети и таблица с разходите за ремонта на сходно по размери жилище за отдаване под наем.
Ето и КСС любезно предоставена от Мишелин
Беше споделила, че е можела да спести от пердетата, които бяха по поръчка и други неща откъм довършителната част - обзавеждане и декорация.
Сами си бяха боядисвали по спомен и ключовете и контактите сами са слагали. Също и кухненските шкафове са си ги сглобили те.
Вече зависи на дамата има ли кой да ѝ помага и ще инвестира ли от собственото си време.

# 287
Един глас от мен за написаното от Google76 и krasimilo, като бих допълнила, че в банята има и неща, за които човек може да не се сеща на първо четене, но като се натрупат, съвсем не са дребна сума - грунд, теракол, фугираща смес, материали за хидроизолация, кранчета за връзване на водата за мивката, моноблока и бойлера, лира/конвекторен радиатор, сифони, вентилатор, лайстни, капак и рамка за ревизионен отвор, ответление или окачен таван с осветление, стопер за вратата. Да не забравяме и монтажа на всичките неща (от рафтче до моноблок и бойлер), който варира между  5-10 и 50 лв. Освен това аксесоарите, ако не искаме да ръждясат на първата година или да са пластмасови, трудно ще излязат по-малко от 100 лв.

Моята цялостна сметка за 58 квадрата, довършени и обзаведени без изхвърляния, но така че всичко да е с прилично качество и да изглежда добре, беше около 22 хиляди - има подробна разбивка в темата "Завършване на жилище".  Възвращаемостта (след приспадане на данъците и таксата за блока) е 6,8 процента.
Гледала съм разбивката ти. Нищо излишно няма..Стъпих върху нея като си правих бюджета за ремонта, който започвам Simple Smile

# 288
  • София
Аз също така изгърмях преди време - направих сметка със самочувствие, че много разбирам, а накрая всичко по 2  Mr. Green
С къщата пак се получи така със строежа - там само минахме с 50% отгоре  Mr. Green
От шпакловка и замазка в стил Виденов двустаен 15-20к лева, по поръчка 25-35 к лева.

# 289
То зависи и какъв наем се гони, ако е към горната граница на наемите за района, с кухня от Практикер и мебели Виденов няма да стане.. Но това е лично мое мнение.

# 290
Кухните в "Практикер" изглеждат по-зле от тези на "Ирим", например.
Еднакви ценово, но вторите изглеждат в пъти по-добре.
"Виденов" имат и сполучливи мебели. Май съм споменавала,
че на близки падна таванът в кухнята  (мазилката, дебела 2 см) и
стъклената маса на "Виденов" оцеля, за разлика от пералнята.

В момента вкъщи сме с диван на "Виденов", взехме до на промоция за около 600, вместо 800+.
Много удобен, не толкова "дървен" на вид, като повечето им модели, с хубава дамаска. За 1 година няма следи от ползване, въпреки усилената експлоатация от страна на няколко 3-годишни (редовно се разливат някакви неща и често се използва като батут). Не намирам модела на страницата им, за съжаление.

Всичко е въпрос на късмет, подбиране и приоритети.

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 08:53 от krasimilo

# 291
За диваните на Виденов и аз мисля така. Дори съм си харесала един като стигнем до хола. От друга страна има и много симпатични, бюджетни ъглови дивани в Зоната.

# 292
Много ми харесва под с гранитогрес имитация на паркет.
Някой скоро да е купувал или гледал такъв по-евтин?
Харесала съм на КАИ, но някъде четох, че бил много крив.....

# 293
Много ми харесва под с гранитогрес имитация на паркет.
Някой скоро да е купувал или гледал такъв по-евтин?
Харесала съм на КАИ, но някъде четох, че бил много крив.....
Навсякъде има такива. Аз си взех за коридора и кухнята един от 20 лв/м2 от Хоум Макс и си беше съвсем равен, макар че за тези пари едва ли е първо качество.

# 294
Скрит текст:
Здравейте,
Чудя се как се разпределят разходите за топлофикация, когато се нанесат наематели посредата на отоплителния сезон?
Викаш топлинния счетоводител и правиш междинно отчитане. За Бруната е 11 лв. Наемателите си го плащат. Като излезе сметката и погасят задълженията от твоето междинно отчитане, до края на отоплителния сезон.
Само да актуализирам, че цената на Бруната вече е 35 лв. Sad
Чудя се дали си заслужава, но пък как иначе ще си разделим сметките.

# 295
Е, все пак е еднократна такса, прежалва се. Иначе наистина не знам как може да стане разделянето.

# 296
Скрит текст:
Здравейте,
Чудя се как се разпределят разходите за топлофикация, когато се нанесат наематели посредата на отоплителния сезон?
Викаш топлинния счетоводител и правиш междинно отчитане. За Бруната е 11 лв. Наемателите си го плащат. Като излезе сметката и погасят задълженията от твоето междинно отчитане, до края на отоплителния сезон.
Само да актуализирам, че цената на Бруната вече е 35 лв. Sad
Чудя се дали си заслужава, но пък как иначе ще си разделим сметките.
Цената ми я дадоха във вторник на 6.03

# 297
  • София
Има значение дали се отчита един общ топломер или няколко отделни на радиатори. Т.е. дали е ново или старо строителство  Wink

# 298
Ще ми отчитат 4 топломера. Искат ми 11 лв. Сами ми казаха цената, за да си ги приготвя и изрично питах цената за един ли е или всички ако отчитат все е толкова и казаха, че ще ми вземат общо толкова.

# 299
  • София
9 лв ми искаха от Техем преди 2-3 години. Изрично ми казаха, че цената е на точка.

Общи условия

Активация на акаунт