Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 9

• 80 733
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Няма хич да е на далавера продажбата Smiling Imp
Купихме го бая скъп, отделно ММ го поднови (мебели, баня, хладилник, 2 бр.TV ...) с голям мерак и хич няма да излезе сметката, направо наполовина на инвестицията трябва да го продадем... Пък и веруюто ми е, че имот не се продава, все деца и внуци някога ще го ползват ... 
С букинг не ми се занимава, на дърти години камериерка не ми се става Worried
Ще поразпитам за фирми, които управляват имоти по морето, май.

# 91
To и с Банско стана така. Куп чужденци изкупиха апартаменти, сега се продават доста евтино и то приятно обзаведени. Ние ги гледахме с влажен влажен поглед - винаги съм искала да живея в полите на Пирин, например, на старини, ама...

# 92
  • София
Гугълче, ми аз съм вече "на старини" Stuck Out Tongue Winking Eye, уж осъществих мечтата си ... да живея на море лятото...
Затова го купихме, че и още един ... за да нямаме общо с младото семейство, най-добрия начин за мир и любов!
Обаче не ми се кеси на едно място, предпочитам да обикалям ... С таксата за поддръжка мога всяка зима да ида до Тайланд Rage
Една - две години се радвахме, и взе да ми писва (особено таксата!), а и младото семейство едвам успява да изкопчи една-две седмици отпуск, та горе долу се оказа безмислена цялата дандания Sunglasses

Последна редакция: пн, 12 фев 2018, 11:39 от Lucie

# 93
Гугълче, ми аз съм вече "на старини" Stuck Out Tongue Winking Eye
Обаче не ми се кеси на едно място, предпочитам да обикалям ...
Ама какво кесене? Grinning Ще качваме Вихрен след закуска всеки ден. Grinning

# 94
  • София
Гугълче, ми аз съм вече "на старини" Stuck Out Tongue Winking Eye
Обаче не ми се кеси на едно място, предпочитам да обикалям ...
Ама какво кесене? Grinning Ще качваме Вихрен след закуска всеки ден. Grinning
Хихихи, ще се качваш една седмица, след закуска ... и ще ти писне!
И аз така си представях самотни разходки по плажа, ама то от павилиони с гащи плаж почти не виждаш ...

# 95
  • София
То тук не му е темата, ама и аз съм го смятала и не излиза сметката. Дори сега да купя за 20 хил евра една стая някъде по морето, с компромис, щото за 20 хил не можеш да имаш 100 изисквания. И какво? Ще обзаведа, ще ходя 20 пъти до там по огледи и сделки, ще плащам на брокери и т.н. данъци, ще излезе поне  25 хил евра. С тези пари мога в следващите 20 години да отделям по 1250 евра всяка година да ходя на различно място на почивка. Без такси, без данъци и ядове. За 2 седмици (то аз толкова мога да отделя за отпуск). Ако цената първоначално е по - висока, вярно в Тайланд ще ходим всяка година Grinning

# 96
  • София
На много хора съм обяснявала. Ако не може да отделите нонстоп от времето си 5 месеца, няма никаква далавера от ваканционните имоти. Ама никаква - това ще е дупка, в която все ще наливате и няма да знаете какво става.
В нашия случай при моментните цени на имоти и на менаджиране при правилен подбор могат да  се правят без проблем 10% доходност.

# 97
  • Sofia
НЕ знам дали е много за тук питането ми. Какво се очаква да направим, ако наемателят ни има проблеми със съседи, които му тропат? Става въпрос, че над апартамента отскоро живее жена с две малки деца, едното бебе и тропали безумно. Доколкото разбирам, няма как да шумят по нощите, защото все пак са малки деца и спят. Наемателят ни непрекъснато ни звъни , да ни се оплаква. Какво се очаква да направим????

# 98
  • София
Пожелавате му приятно търсене на нова квартира. Хора, които се оплакват от шумящо бебе не са читави Wink

# 99
Съчувствам на наемателя - над старото ни жилище живееше семейство с три деца в едностаен апартамент. Докато бях вкъщи в дълъг болничен, ей богу, 24/7 се тропаше, каране на колела, тротинетка, тупане на топка, крясъци, а аз дори не можех да изляза. Не знам как не си изгубих ума. Ние просто се изнесохме.

Ако наемателят ви е свестен, аз бих опитала да говоря със съседката и домоуправителя - децата са деца, но родителите са там, за да поставят някакви граници. И сега живеем под жилище с две малки дечица и разликата е очевидна. Ако това не помогне и си сигурна, че наемателят не преиграва, а шумът излиза извън границите на нормалното, бих посъветвала наемателя да звъни на полицията и да коментира въпроса с районния. По един или друг начин, на родителите на децата следва да се вмени разбирането, че при съжителство в блок, трябва да има взаимно разбиране. Както аз разбирам, че е нормално детето да плаче денем и нощем, да е по-шумно и да тича понякога през деня, така очаквам и те да забаламосат детето с по-кротки занимания между 10 вечерта и 8 сутринта, а не в 1 през нощта да тупа топка в спалнята (последното е реален случай). 

# 100
Разберете за какви шумове става дума. Нищо чудно да не е просто бебешки плач, а топки, колички, футбол.

# 101
А в случая защо наемодателят трябва да се занимава с този проблем, че на него се   оплакват? Все пак живеещият в блока е наемателя, защо той да не говори със съседите или домоуправителя? Чак пък такива проблеми да решава наемодателя.. странно ми се струва. Ако наемателят е проблемен разбирам, звънят на този, който го е пуснал да живее в блока, но ако наемателя има проблем със съседите, да си ги решава, или да се изнася. Разбира се в случай, че не става въпрос за увреждане на собствеността на наемодателя. Ами ако някои съседи си пържат кюфтета на балкона и мирише, пак ли наемодателят трябва да се занимава? Наемодателят трябва да се грижи за имота, но не и за наемателите, все едно са в детската градина, това е прекалено.

# 102
  • Sofia
В случая наемателят е прав - шумът явно е извън нормалното. Въпросът е защо ни се обажда непрекъснато и как очаква да реагираме?  Това с полицията вече мина. Преди два месеца на мъжа ми се обади друга съседка на наемателя, да ни се оплаква от него, защото започнал да пуска музика през нощта като протест срещу тропането от горе. Наемателят ни  всъщност е жена, която без да ни пита си довела приятел. Въпросният ходил да се разправя с майката на децата. Явно и тя не е нещо читава, някаква истеричка била... Излязъл да я защитава друг съсед. Станал голям скандал. Мъжът ми се видя в чудо и обеща на съседката, която му се обади, да говори с наемателката ни. Докато това стане, ни се обадиха от полицията, защото имало сигнал срещу нашата наемателка и приятеля й. Не разбрах от кой от всичките съседи. В крайна сметка тя се видяла с районния и уж някак се уталожили нещата. Обаче сега пак се почна. Звъни ни непрекъснато да се оплаква. Мъжът ми не й каза направо, но й намекна, като не й понася, да се изнесе. Аз разбирам,че има проблем, но не виждам как да го решим. Още повече , че ние сме с две момчета вкъщи и знам какво причиняваме на съседите си отдолу, които засега си траят.
Погледнато отстрани самотна майка с две деца пречи преди 22 ч. на съседите си отдолу, които отиват да я заплашват....

# 103
Еми много лоша ситуация. Щом със скандали и полиция не се е решил проблемът, то вие ли ще го решите. Това му е хубавото да си под наем, ако нещо ти пречи се изнасяш.
Най-много и вие да опитате да направите забележка на съседката и ако нищо не стане, кажете на наемателката, че сте говорили, но нищо повече не можете да направите, което реално си е така.

# 104
Ами щом е така, по-добре се разделяйте с тази наемателка. Но проблемът ще продължи и при следващите.
Близо до нас има подобен проблем с шум - за една година се смениха четирима наематели, задържат се по няколко месеца и се изнасят. Собствениците няма какво да направят, освен да търсят нови хора.

Общи условия

Активация на акаунт