Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 9

• 81 190
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Ами дори да останем известно време без наемател, ще го преживеем. Честно казано, по-добре, ако нещата ще продължават така. Едва ли ще я изгоним, ще я чакаме сама да напусне, ако реши. Ама наемът й е доста нисък и сигурно е наясно, че друг такъв няма да намери.

# 106
А за какви шумове става въпрос?
Ние имахме деца над нас преди. Докато ревяха и се тръшкаха нямаше проблеми, но след ремонта на съседите - сложиха теракот и стана много гадно - след 10-11 вечерта търкаляха някакви метални топчета по теракота, удряха по тръбите на парното... наистина беше адски неприятно.

# 107
В такъв случай, изключвайте си телефона и да се оправят. Явно и те, и съседката отгоре, не са стока. Що за решение - едните шумят, другите пускат силно музика. Някой ще мигне ли в тоя блок така?

# 108
  • София
Значи да обобщим нкратко
1. Имате наемателка на нисък наем
2. Безпокои ви защото имало две деца над нея, които според вашите думи не вдигали шум след 22 часа, а само преди това
3. Наемателката ви е имала скандал със съседи
4. Наемателката ви е имала разправия с полицията
5. Наемателката ви е настанила друг човек без ваше съсгласие във вашата собственост, който и той се кара със съседите.
6. Наемателката ви нарушава обществения ред в знак на протест?!

Еми както и да гледам нещата, проблемът е във вас, че още не сте намерили някоя точка от договора с която да я изхвърлите и да спрете да се тормозите заради нея....

# 109
  • Sofia
Тази история започна преди 3 месеца. Преди това като цяло нямахме проблеми, освен че все бави наема. Като цяло е нормална жена под 40 години, но явно емоционално не се справя. Позната на позната , не ни е притеснявало нищо досега. Но със сигурност ще приключим отношенията си, ако нещата не спрат до тук. Питах тук по въпроса, за да изясня дали нещо ние не сме в грешка.

# 110
  • София
7. Бави наема

Не сте в грешка, действайте смело. Жилището си е ваше и не трябва да слугувате на никой. Жилището ви е актив, който трябва да ви помага, а според мненията ви, явно ви затруднява и тежи. Действайте Peace

# 111
Различните хора по различен начин понасят видовете шум. Отдолу живее семейство с две деца - бебе и момиче на 4 години. Бебето непрекъснато плаче, каката хвърля, вика, играе на пинг понг, удря барабан и т.н. ММ се побърква и страшно се и изнервил, аз изобщо не ги забелязвам. Но пък когато съседите отгоре почнат да местят столове и да пускат абсорбатора в 3 през нощта полудявам...., а той спи непробудно.

Та вашите наематели е по-добре да се изнесат / и за тяхно добро, и за съседите/. Просто като избирате следващите, кажете че отгоре има малки деца и хората ще си преценят.

# 112
А не може ли тези от горе да се изнесат, защо ти да си губиш наемаъеля???
Ако и тази комшийка е на квартира, да си потърси друга, без комщии отдолу и отгоре или на първи етаж
Не е коректно от нейна страна
Мир с нашата баба горе бая се разправяхме като пусне тв на звук100 в 5 сутринта
А после като дойдоха наематели, които купонясваха твърде често, и ми прахосмучеха по всяко време на денонощието- ми поскарахме се с тях, Та и те се изнесоха, макар и не заради нас
Мане мога да ги трая, честно

# 113
  • Sofia
Тази отгоре го е купила апартамента. НямА спасение.

# 114
Различните хора по различен начин понасят видовете шум. Отдолу живее семейство с две деца - бебе и момиче на 4 години. Бебето непрекъснато плаче, каката хвърля, вика, играе на пинг понг, удря барабан и т.н. ММ се побърква и страшно се и изнервил, аз изобщо не ги забелязвам. Но пък когато съседите отгоре почнат да местят столове и да пускат абсорбатора в 3 през нощта полудявам...., а той спи непробудно.

И ти си права. Аз съм леко глуха, та децата, които в момента са над нас, не ги чувам изобщо, ама мъжът ми побеснява. В смисъл, разбира, че детето е дете, и не е тръгнал да се кара с хората, като ги види е усмихнат и любезен, ама това не му пречи на мен да ми обяснява как той на нашето дете нямало да му позволява да вика така и какво било това нещо, това трябвало да е детенце, не Маугли.  Mr. Green 

# 115
...това трябвало да е детенце, не Маугли.  Mr. Green 
Joy

В предишната ми квартира хората над нас имаха коте. И вечер на това коте му пускаха някакви дрънчащи топчета, с които да си играе. Не беше особено приятно. Затова, като си взехме и ние котка, такива дрънчащи играчки не сме му купували никога. Винаги са били меки и неиздаващи шум Grinning

# 116
В нашата кооперация има бебе 1 етаж през нас и мъжът ми го чува като легнем нощем, мислех го за луд, но явно не е сам.  Laughing Добре, че под нас няма никой, остава да се надяваме младата семейна двойка отгоре да не реши да се множи.  Laughing

# 117
остава да се надяваме младата семейна двойка отгоре да не реши да се множи.  Laughing

Що за надежда?
Хората ще останат бездетни за да може двама тюфлека съседи да си хъркат на спокойствие.
Дано се размножат младите, това е най-хубавото нещо.
Никога не ми е пречил шум от деца.

# 118
  • София
Хората са изнервени от всичко. Щом и тук настава такъв рев против деца...
Ние 4 години живяхме под породени момиче с двама близнаци, още докато нямахме деца. Винаги сме им се радвали, за разликата от нашата луда съседка, което говореше за сина същите приказки за Маугли. Ама какво да очакваме от бездетна лелка над 50...

# 119
По принцип прекален шум и то в късни часове си е гадно, но отделно от това имам чувството, че доста хора не отчитат факта, че живеят в блокове, и то не особено добре шумоизолирани и не може да е тихо като в гората. Някои явно са доста чувствителни и дори нормални битови шумове ги дразнят - излиза, че хората не бива да имат деца, домашни любимци, телевизор, и тнт, за да не притесняват съседите. Ами все пак има и къщи, за който иска. Не визирам никой от тази тема, просто наскоро и аз имах подобен случай в моя блок. Аз лично проявявам разбиране, дори и по-късно да ми се шуми, защото знам, че хората в днешно време са много заети и рядко имат възможност да си свършат работата вкъщи през деня. Пък и аз не си лягам в 8, че толкова да ми пречи шума. Един ден като имам малко дете не знам как ще е, но засега съм напълно ОК с това.

Общи условия

Активация на акаунт