Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 9

• 80 514
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Търся нещо като боксониера в източните квартали на София за цена около 300 лв. Имам ли шанс изобщо?

# 376
  • София
Не, освен ако не искате съквартиранти  Wink

# 377
Имам нужда от малко помощ. Качила съм снимки на апартамента в почти завършено състояние. До края на седмицата трябва да е изчистен и със закачени пердета, готов за огледи. Има съвсем малко дреболии, които утре ще доотстранят. Та апартаментът е 71 кв.м. до 5-те кьошета, на хубава улица. Входът е поддържан. На 4 ет без асансьор в сградата. Холокухнята гледа към уличката, а двете спални към вътрешен двор. Едната е около 11 кв.м., другата около 14 кв.м. Холът май беше около 25 кв.м. Целият апартамент е пребоядисан. Едната спалня е съвсем нова - настилка и мебели. Другата спалня е с ползвани мебели в добро състояние и чисто нов матрак. Банята е нова, само шкафчето е ползвано и душ батерията, но ги оставихме, защото не са стари и са в отличен вид. Кухненските шкафове и мивката са чисто нови, уредите са ползвани, но в перфектно състояние без забележки, амортизация и т.н. Холните шкафове купихме преди да се изнесем и са още с фолиото по лака. Диванът не е нов, но няма петна и протрито, изпран е и понеже не е стар смятам, че може да изкара поне едни наематели. Холната масичка ще я подменя пак с черна. Трапезната маса и столове липсват, но ще има дървени в бяло. За балкончето ще взема този комплект
http://www.ikea.bg/garden/Garden-tables-and-chairs/Dining-sets/t … o-49166/69898415/
Коридорът има поръчково портманто , което си е запазено и няма да подменям. Само подът ме дразни, но за момента остава.
Има сушилня и отделна пералня, които ще монтираме една над друга в ниша на балкона.
Разгледах доста обяви и цените в района на центъра без посочени координати на всички апартаменти варират от 5 до към 15 евро на квадрат. Та какъв наем според Вас реално може да му искаме?
Мерси и извинявайте за дългия пост Simple Smile
https://photos.app.goo.gl/YmmnHvr4887NwdtI3

# 378
Драго, супер е станало.

1000 евро и нагоре ми се вижда ужасно много... Според мен високата цена на квадрат е на малките апартаменти и обратно, колкото по-голям, толкова по-ниска е цената на квадрат. Бих опитала да го пусна на 650 - 700 евро, но с тенденция за сваляне на цената, защото му липсва гараж.

Като пуснеш обявата, бързо ще се ориентираш за пазарната цена. Успех!

# 379
искам да се възползвам от възможността, и да попитам за съвет.

спрели сме парното като сме откачили радиаторите. Хората искат да си го пуснат, защото ще се сдобият с бебе. Аз ли трябва да купя и сложа радиатори, или - те?

Ако е за тяхна сметка - и това е вместо плащането на един наем - просто се споразумяваме в писмен вид, че за един месец няма да платят наема, така ли се оформя документално. Примерно?

защото ако ми платят наема, аз ще платя данък върху този наем. А реално пари няма да видя - ще ги дам за радиатори..

мерси

# 380
Макарон, Румка, благодаря и на двете!

Иначе гледах апартаменти с квадратури около тази +/-10/15 кв.м. Хиляда евро е абсурд, все пак не е супер лукс и съвсем, съвсем ново всичко вътре. Не искам да седи празен, ама и да не го подценявам. И на мен ми се въртеше цена около тази, по-скоро по-ниската, която предложи.

# 381
  • София
Румка серизно ли го питате това? За едни 10% толкова врътки.., аз ако бях наемателя не бих се занимавал с тази схема
 Мислех че сте и брокер...?
Радиаторите също има значение какви ще се вземат, но това е друга тема, аз не бих оставил чужди хора да правят нещо на своя глава в имота ми.

# 382
Румка, нещо не ми излиза сметката за цената на радиаторите. Според зависи от стаите и изложенията, за да топлят комфортно, спокойно може да отидат по 14-16 глидера, над 300лв всеки. Сложи по 60лв монтаж и 45 някъде за топломери. Не знам дали има други такси. Та сумата може да отиде на 2 наема и нагоре. Аз също съветвам ако решиш, ти да избереш  фирма и оферта, за парите ще измислите нещо.

# 383
rumka, напълно те разбирам, не щеш да плащаш на държавата за приходи, които не си получила. От друга страна 10% от приходите за наем отстъпват и не облагат за ремонти по имота.
Щом питаш явно си наясно как да оформиш документално липсата на едномесечно парично постъпление от наема. Ами нека не ти плащат наем и да си ги платят те, но да участваш в избора. Предполагам, че старите тръби са просто затапени, така че ако не искаш да преправяш избирате радиатори с височината на предните демонтирани.
Те като ще плащат не пречи да се включиш активно и монтажните работи да са под твой надзор, все пак е твоя апартамент.

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 09:37 от drago_2008

# 384

По-добре ти си избери радиаторите и ги прихвани от наемите.

# 385
  • София
Thinking  Забий им 650 евро, ама си подбери наемателите, да са читави хора, това е даже по - важно ! Без куче, котка, кифли заети целодневно със селфита и без  избягали от жена си мъжаги, които те питат "има ли проблем ако си викна момиче по телефона? А?" Fearful ( ние имахме такъв кандидат ) Hushed

# 386
  • Варна
ВТФ бе хораа... какво значи кифли и избягали от жена си мъже? Щом си плащат и пазят, вас какво ви засяга личния им живот?? 

# 387
drago2008, мисля, че наем от около 650 евро звучи прилично.

Румка, смятам, че радиаторите трябва да са твоя сметка. Има и една такса от Топлофикация, мисля около 200 лв. за пускане.

# 388
Аз пък не бих се съгласявала да слагаме обратно радиатори.
Сигурно и обзавеждането е съобразено с липсата им
След 2 месеца и климатик ще пожелаят, че на бебето му е топло.
Апартамента се дава в сегашния си вид и при тези условия.
Вече има достатъчно ефективни уреди за отопление на ток и не е скъпо.
В началото, докато не съм се опознала с наемателите не правя компромиси.
После - рядко.

# 389
Имам нужда от малко помощ. Качила съм снимки на апартамента в почти завършено състояние. До края на седмицата трябва да е изчистен и със закачени пердета, готов за огледи. Има съвсем малко дреболии, които утре ще доотстранят. Та апартаментът е 71 кв.м. до 5-те кьошета, на хубава улица. Входът е поддържан. На 4 ет без асансьор в сградата. Холокухнята гледа към уличката, а двете спални към вътрешен двор. Едната е около 11 кв.м., другата около 14 кв.м. Холът май беше около 25 кв.м. Целият апартамент е пребоядисан. Едната спалня е съвсем нова - настилка и мебели. Другата спалня е с ползвани мебели в добро състояние и чисто нов матрак. Банята е нова, само шкафчето е ползвано и душ батерията, но ги оставихме, защото не са стари и са в отличен вид. Кухненските шкафове и мивката са чисто нови, уредите са ползвани, но в перфектно състояние без забележки, амортизация и т.н. Холните шкафове купихме преди да се изнесем и са още с фолиото по лака. Диванът не е нов, но няма петна и протрито, изпран е и понеже не е стар смятам, че може да изкара поне едни наематели. Холната масичка ще я подменя пак с черна. Трапезната маса и столове липсват, но ще има дървени в бяло. За балкончето ще взема този комплект
http://www.ikea.bg/garden/Garden-tables-and-chairs/Dining-sets/t … o-49166/69898415/
Коридорът има поръчково портманто , което си е запазено и няма да подменям. Само подът ме дразни, но за момента остава.
Има сушилня и отделна пералня, които ще монтираме една над друга в ниша на балкона.
Разгледах доста обяви и цените в района на центъра без посочени координати на всички апартаменти варират от 5 до към 15 евро на квадрат. Та какъв наем според Вас реално може да му искаме?
Мерси и извинявайте за дългия пост Simple Smile
https://photos.app.goo.gl/YmmnHvr4887NwdtI3

Според представите на много хора, показаното от теб се води лукс. Искай наем за такъв, и ще се повторя, но подбери кой ще вкараш, има какво да се съсипе. Успех и поздравления. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт