Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 9

• 80 558
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
Моля за мнение - ателието, което ще даваме под наем в Ст.град е стая, в която е кухненския бокс, коридор, баня и балкон. 40 кв.м всичко.
Чудя се дали да предвиждам в кухненския бокс миална и да правя преустройства в коридора за пералня.
Или просто да сложа в кухнята пералня. /Няма място и за двете.../
Довършителните работи ще са среден ценови клас, мебели по поръчка, но от ПДЧ.
Благодаря предварително!

# 391
За стая в Студ. Град - миялна за мен е безсмислено.

# 392
Само пералня.

# 393
Благодаря за съвета. В къщи сме с миялна от толкова години, че някак си го приемам за неделима част от кухнята Simple Smile

# 394
  • Софето
Моля за мнение - ателието, което ще даваме под наем в Ст.град е стая, в която е кухненския бокс, коридор, баня и балкон. 40 кв.м всичко.
Чудя се дали да предвиждам в кухненския бокс миална и да правя преустройства в коридора за пералня.
Благодаря предварително!

Двустайни, едностайни ап., аз задължително слагам миялна и пералня със сушилня 2в1. Сега ремонтирам едностаен ап. в Студ. Град, миялнята ще е вградена в кух. бокс, а пералнята със сушилня в банята. Търсенето на жилища в Студ. Град, не е само от студенти.

# 395
Благодаря предварително!

Двустайни, едностайни ап., аз задължително слагам миялна и пералня със сушилня 2в1. Сега ремонтирам едностаен ап. в Студ. Град, миялнята ще е вградена в кух. бокс, а пералнята със сушилня в банята. Търсенето на жилища в Студ. Град, не е само от студенти.
И аз мислех пералнята да е в банята,,дори направих проект. Но майстора ме разубеждава, каза че електрониката не издържа на влага, че няма да работи, че едва ли ще изсържи повече от 2 години. А ме е страх и да не влязат да се къпят при работеща пералня, все пак ток е.
Малена, имаш ли друг опит от пералня в баня?

# 396
Drago, аз също мисля като Лъки.
Като си вложила толкова пари, искай си наем за лукс. Peace

Румка, като искат, да си слагат за тяхна сметка радиатори и да си ги вземат/продават после.
Ясно е защо ти не искаш.

# 397
Аз друго си мисля - ако след тези наематели пак трябва да се събират подписи за отказ от Топлофикация?... Пак да се обикаля по съседи, пак да се свалят радиатори, пак тапи...

# 398
  • Софето
bubkab, при нашите пералнята е от 30 год. в банята, в Германия също съм виждала перални в банята. Правиш един борд около душа и слагаш завеса. Ето така:

# 399
И аз се чудя за миялната...

Много съм доволна от наемателката ми, от идния септември наемът й се вдига с 10 евро. Искам да направя някакво подобрение в квартирата й за компенсация и си мислех за миялна тип "кубче" (така ли се казват тези малки, свободностоящи уреди?). Дали е добра идея?

Колебая се, защото след изтичането на договора й след 4 години искаме да сменим кухнята изцяло и тогава ще сложим вградени уреди. От друга страна, има на добра цена миялни тип куб в Технохит за под 300 лв. 

# 400
От 2007 г. имам апарт. с пералня в банята. Само че,  завесата от горната снимка е около нея, а не до душа.
Първата пералня я купих  с апарт. Миеле, издържа до 2014 г - не знам от кога. Сегашната е Беко, жива е още. Наемателите не са се оплаквали.
Бубка, може би от малките миялни, ако има място. Не знам, у нас не се ползва.

# 401
Аз друго си мисля - ако след тези наематели пак трябва да се събират подписи за отказ от Топлофикация?... Пак да се обикаля по съседи, пак да се свалят радиатори, пак тапи...
Радиатори вече не могат да се свалят. Забранено е! Никакви съседи, никакави подписи. Има вентили-спираш и толкова. С радиатори и без тях - такса сградна инсталация си върви.

# 402

Аз така го бях предвидила.
Малена, значи няма проблем да стане Simple Smile
Но може би трябва да не е с контакт в банята, а електричеството да се изкара отвън с ключ както при бойлер.

# 403
Ами аз не съм много навътре, ама не си представям да са особено много нестудентите, които си търсят стая в студентски град, камо ли пък тези, които ще държат на миялна. Аз ако ще живея в кутийка предпочитам да нямам излишни неща, които ще заемат място. За сам човек или за двойка не са толкова много съдовете, че да е супер важно миялна да имаш.

# 404
И аз се чудя за миялната...

Много съм доволна от наемателката ми, от идния септември наемът й се вдига с 10 евро. Искам да направя някакво подобрение в квартирата й за компенсация и си мислех за миялна тип "кубче" (така ли се казват тези малки, свободностоящи уреди?). Дали е добра идея?

Колебая се, защото след изтичането на договора й след 4 години искаме да сменим кухнята изцяло и тогава ще сложим вградени уреди. От друга страна, има на добра цена миялни тип куб в Технохит за под 300 лв. 
Аз съм ползвала такава като студентка. Бяхме я включили към крана на чешмата в кухнята. Само тенджери и тигани миех на ръка, всичко друго там.
Щом след време предстои ремонт, това е чудесно решение за момента.

Общи условия

Активация на акаунт