Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 9

• 80 499
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
Бубка, у нас е така - контакта за пералнята е в коридора.

# 406
Съдомиялна за едностайка и според мен е излишна. Ще живее вероятно 1 човек, колко чинии, чаши, тенджери и тави ще цапа...едно веро, един сушилник и айде. Peace

# 407
  • Софето
bubkab, при мен контакта е в банята, точно зад пералнята. В къщи във всички бани имаме контакти, няма проблем. Но сигурно може и в коридора.

Аз се чудя в едностаен, дали да сложа легло 140см, дали ще е удобно за спане за двама?

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 16:04 от *MALENA

# 408
Ние с ММ спим на легло 140 см., а не сме от най-слабичките.
Свикнали сме, не си пречим, не ни е тясно, всеки е с отделна завивка.
Може би защото леглото е допряно до стената, тип Приста, но по-широко.

# 409
Малката спалня ми е с легло 140 см, също и гостната в новото жилище. В ателието и там сложих Бримнес икейски 140/200. Съвсем приличен размер си е това и си е стандартно легло за 2 души.

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 17:03 от drago_2008

# 410
bubkab, при мен контакта е в банята, точно зад пералнята. В къщи във всички бани имаме контакти, няма проблем. Но сигурно може и в коридора.

Аз се чудя в едностаен, дали да сложа легло 140см, дали ще е удобно за спане за двама?
И аз ще слагам в ателието легло 140 см. В предишния ми апартамент беше такава. /Верно, че бяхме по-млади Simple Smile, но си беше супер. Сега е 180/200 и пак е добре Simple Smile/
А за миялната - май ще сложа пералня до мивката и малка миялна 55/44/53 под мивката.

# 411

И аз ще слагам в ателието легло 140 см. В предишния ми апартамент беше такава. /Верно, че бяхме по-млади Simple Smile, но си беше супер. Сега е 180/200 и пак е добре Simple Smile/
А за миялната - май ще сложа пералня до мивката и малка миялна 55/44/53 под мивката.

Какъв модел миялна ще сложиш?

# 412

Какъв модел миялна ще сложиш?
http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … D-661-EU/p/682326
Може би такава. Тези под мивка трябва да имат помпа, а тези на плота могат и да нямат. Размерите са горе долу еднакви, ще трябва да се консултирам в магазина.

# 413
Много благодаря! И аз ще трябва да се консултирам с водопроводчика, но изглежда супер.

# 414
Bubkap следя темата отдавна и бях мернал че ще пускаш едностайния за 450 лв или нещо от сорта.Да ти кажа 500 лв си ги взимаш без проблем даже пробвай и за 550 имаш не малък шанс да успееш да го отдадеш на тази цена.Моя двустаен го отдадох за 1 ден на 800 лв на месец,така че не се знае нищо.За мен 550 ще можеш да ги вземеш.

# 415
Аз пък не бих се съгласявала да слагаме обратно радиатори.
Сигурно и обзавеждането е съобразено с липсата им
След 2 месеца и климатик ще пожелаят, че на бебето му е топло.
Апартамента се дава в сегашния си вид и при тези условия.
Вече има достатъчно ефективни уреди за отопление на ток и не е скъпо.
В началото, докато не съм се опознала с наемателите не правя компромиси.
После - рядко.

те го ползваха до сега необзаведен и без радиатори, с ток се топлят
Но сега искат радиатори, което не е точно обзавеждане, по-скоро ми наподобява външни ролетни щори за офис. Такъв тип разход
Хем остава за имота, хем не ми е задължителен. А и не е сигурно че е в бъдеща полза, не всеки иска парно. Затова се колебая. Може да ми е по евтино да откажа, да пребоядисам и с нови хора, макар тези да харесвам.

Отде ви дойде на ум че сън брокер? Нищо общо нямам с тази прослойка  специалисти Simple Smile

# 416
В такъв случай по-добре без радиатори, според мен. Явно после нямат махане.

Аз пък се колебая за едно саниране на апартамент под наем - хем остава за апартамента (и ми се иска), хем не е задължително. Чудя се.

# 417
И аз съм имала такъв казус - роди се бебе и ме помолиха за радиатор. Реално е често срещано явление според мен. В случая обаче си имаше радиатори, просто единият протече при монтирането обратно. Според мен не е минус да има парно, особено ако е на нисък етаж апартаментът и то е ефективно. А дори да не могат да се махнат после - може да се пломбират крановете. Може монтажът да е от тях също. Само имайте предвид, че при монтажа може да има някакви дребни щети и е много важно да има човек след това, ако протече. Другото - хора с деца, обикновено се заседят повече, освен ако не им отеснее много. Но и аз съм може би доста либерална като наемодател.

# 418
Bubkap следя темата отдавна и бях мернал че ще пускаш едностайния за 450 лв или нещо от сорта.Да ти кажа 500 лв си ги взимаш без проблем даже пробвай и за 550 имаш не малък шанс да успееш да го отдадеш на тази цена.Моя двустаен го отдадох за 1 ден на 800 лв на месец,така че не се знае нищо.За мен 550 ще можеш да ги вземеш.
Благодаря, успех с наемателите!
Направила съм проекти, майстора е намерен, харесала съм плочки за банята и санитария, остават само цвят за кухнята и пода.
И....уж щеше да има Акт 16 до средата на март, за да се почне работа. Хем бавят Акт 16, хем не разрешават ремонти Sad

# 419
Скоро правих договор за 115 -120 кв. м. реални в идеален център:  две спални, бокс, трапезария и хол с два санитарни възела след основен ремонт с нови мебели и висок клас техника, етаж втори , южен с асансьор за 650 евро.

Ако за 71 кв.м. това е нормален наем, както пишете, значи този е бил занижен ?

Общи условия

Активация на акаунт