Бихте ли дарили ембриони?

• 6 540
  • 232
  •   1
Отговори
Бихте ли дарили ембриони на нуждаещи се и ако да - анонимно или с отворена комуникация?
Ще ви измъчват ли мисли, че някъде имате генетично ваше дете, дори и ако комуникацията със сем е отворена?
Ако вземете решение за унищожаване, ще ви измъчват ли мисли, че не сте им дали шанс за живот?

# 1
За мен е късно да мисля този въпрос, че  съм стара, но по принцип - не ,  и няма да ме измъчва нищо.

# 2
Не съм била в подобна ситуация, но не бих.

# 3
# 4
Бихте ли дарили ембриони на нуждаещи се и ако да - анонимно или с отворена комуникация?
Нямам запазени, но и за какво да ги раздавам, ако имам. Ако имам ембриони, то те ще са за мен, не да ги раздавам наляво и надясно.  Единствено на много близък евентуално и пак не е сигурно.
Ако някой има зор и счита гените и красотата ми за невероятни, то тогава да си плати.

Ще ви измъчват ли мисли, че някъде имате генетично ваше дете, дори и ако комуникацията със сем е отворена?
Разбира се, че ще имам такива мисли. Жена съм, не мъж. Мъжете като дават сперма едва ли се мъчат с такива мисли. Друг тип мислене имат.

Ако вземете решение за унищожаване, ще ви измъчват ли мисли, че не сте им дали шанс за живот?
Няма какво да унищожавам. Нямам запазени ембриони.

# 5
Не, не бих.

# 6
Може би най-коректен отговор биха дали хора, които са минали през определен тип процедури и съответно имат лични преживявания и впечатления.
Не съм минавала по този път и не знам дали това би се отразило на гледната ми точка. Към момента отговорът ми е Не.

# 7
Ами има ембриони, които остават при инвитро процедурите и или си ги износваш, или друг ги износва, или отиват на боклука. Въпросът е много труден, бих дарила ембриони само на сестра ми. Ако имам допълнително останали от инвитро бих ги износила всички и толкова.

# 8
не бих ги дарила освен на едната от сестрите ми

# 9
Обикновено ембрионите не са еднолична собственост, двама трябва да са съгласни да ги дарят.

# 10
В България ембриони не се даряват. Поне не на двойка. Даряват се за да експериментират с тях. Или се унищожават. Личен опит.

# 11
  • Пловдив
Ще ме измъчват, затова не бих. Принципно, иначе и аз съм вече стара за това.
Цитат
Че не съм дала шанс на ембрионите - не. Че съм пропуснала шанса да имам още едно (или колкото там) деца - възможно е.

# 12
Аз не бих дарила ембриони за научни цели е нещото, на което със сигурност мога да отговоря.
Не съм била в ситуацията, но мисля, че докато човек не попадне с нея няма как да отговори на въпроса ти и то само за себе си.
Аз си мисля, че няма да имам висотата да даря ембриони, защото ще се измъчвам, че някъде расте моето дете. Не мога да отделя емоционално мой ембрион от мое бебе.
От друга страна си мисля, че Слава Богу, че не всички жени/двокки мислят като мен и с дарението се предоставя възможност и на други да станат родители.

# 13
  • Пловдив
От друга страна си мисля, че Слава Богу, че не всички жени/двокки мислят като мен и с дарението се предоставя възможност и на други да станат родители.
+1.

# 14
Затова хората са го измислили да не се дарява готов ембрион. Ако искаш такъв си плащаш донорска яйцеклетка+донорска сперма.

Общи условия

Активация на акаунт