Бихте ли дарили ембриони?

• 9 892
  • 305
  •   1
Отговори
# 15
Sigma, от една или две години вече позволено да се даряват ембриони.

Като майка на две деца благодарение инвитро процедури, подкрепям възможността да се даряват ембриони на двойки с проблеми, но аз лично не бих могла да го направя. Не мога да си представя генетично мои деца да бъдат родени и отгледани в чуждо семейство.

# 16
  • Melmak
Бих го дала за научни цели. Както и ако може като умра бих дарила всичките си органи, ако стават. Но да даря ембрион на друга двойка - не.

Яйцеклетка повече разбирам, защото сперматозоида ще е от друг мъж. Но изцяло наш ембрион, не, не!

# 17
О, това е наистина нещо ново. Преди 12 години не беше така.

# 18
  • Пловдив
Затова хората са го измислили да не се дарява готов ембрион. Ако искаш такъв си плащаш донорска яйцеклетка+донорска сперма.
За емоционалното отношение за мен няма абсолютно никакво значение дали е цял ембрион, или яйцеклетка.

# 19
Категорично не.

# 20
Откъде ще го има тоя мой ембрион, че да го дарявам, аз съм много невежа в тия неща и не съм наясно.
Не се ли ползват донорски яйцеклетки и тях да ги оплождат със сперматозоиди от двойката, която ги получава?

За яйцеклетки съм за, това е благороден акт, и би трябвало да е същото като даряването на сперматозоиде, само че, разбира се за мъжете е нищо работа,в смисъл, че е лесно и неинеазивно, а за жените не е така.

# 21
  • Пловдив
От опит за ин витро останал например.

# 22
Бих дарила яйцеклетки за сестра ми, дъщеря ми и май до там.
Не бих дарявала ембриони, които вече приемам за деца на двама човека. Малки, мънички деца

# 23
  • Melmak
Ирис, от инвитро. Понякога остават ембриони, след успешно инвитро. Примерно искаш две деца, случват се, а имаш 3 ембриона. Един е останал.

# 24
Много съм мислила и мисля по този въпрос. Но не, не бих.

# 25
Леко се срамувам и считам, че е пълен егоизъм, че съм готова да "убия" ембриона си, вместо да зарадвам някое копнеещо за дете семейство ... Чит егоизъм си е, нали? Като не е мое - няма да живее!  Мислех, чем по-алтруистична и раздаваща се.

# 26
  • Между гори и планини
Нито клетка, нито ембрион бих дарила. Не мога да си представя някъде там по света да живее мое биплогично дете и аз да не съм му майка и да не си го прегърна. Абсурд!

# 27
Леко се срамувам и считам, че е пълен егоизъм, че съм готова да "убия" ембриона си, вместо да зарадвам някое копнеещо за дете семейство ... Чит егоизъм си е, нали? Като не е мое - няма да живее!  Мислех, чем по-алтруистична и раздаваща се.
Егоизъм, разбира се, но точно той е еволюционен механизъм за оцеляване, нормален е.
Иначе за ембрионите - пулс се появява чак след 5-та седмица, така че преди това не го възприемам като убийство.

# 28
Яйцеклетки бих дарила и един ден ще го направя, ембриони не. Те реално са с ДНК-то на двамата партньори и са 100% съвместими с останалите родени деца.

# 29
Яйцеклетки бих дарила и един ден ще го направя, ембриони не. Те реално са с ДНК-то на двамата партньори и са 100% съвместими с останалите родени деца.
Така е, но в крайна сметка яйцеклетката съдържа вашия генетичен материал на 100% и един вид това би било изцяло генетично ваше дете като майка.

Общи условия

Активация на акаунт