Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-24

• 78 084
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Само да вметна, че за фризьорски салон май трябва да има и тоалетна, поне за повечето бизнеси това е изискване. Аз бих си купила мазето да си складирам вещи-гуми, мебели, доста изгодно излиза, сравнено със складово помещение НС на средно 1000 евро квадрата, а поне е сухо ( за разлика от НС). По принцип проблемът с невъзможността за продаване може да се уреди с договор за учредено право на ползване - само ползвателят има право да го ползва и преотдава, независимо,че не се води собственик.

# 196
На ъгъла на ул. Чехов и ул. Жолио Кюри има бръснарница със същите размери, твърди съпругът. Но без стъпала, на нивото на тротоара е.

# 197
  • Бургас
Мишелин, за гараж не става ли с една рампа:sweat_smile:

# 198
Не става за гараж Simple Smile)

Ето едно друго, което е по-подходящо за нещо като салон (или нещо друго), но цената е... Scream Има си и тоалетна, двойно по-голямо е и няма стъпала: https://www.olx.bg/ad/magazin-za-prodazhba-ot-sobstvenik-sofiya- … W.html#fd8edab361  А и по тази улица сигурно има поне още 3 фризьорски салона Simple Smile

# 199
Там ми беше старата работа, точно в това каре на Пиротска. Много е оборотно. Само не отваряй нищо за храна там, че има едни пици които няма как да ги биеш и посмъртно Grinning

# 200
  • София
Мишелин, като те познавам от написаното във форума - забрави за бизнес с красота.
Не става от тебе работодател в тази сфера. Там са такива ..
в очите ще те гледа и ще те краде. Навътре съм в бизнеса - не си заслужава.
Контрол може да имаш само ако си с голяма практика и ги наблюдаваш постоянно на камери.
За Пиротска - на хубаво място е, оборотно е.
Но защо го продават?

# 201
  • София
За последната обява - номерът е грешен - не е на Пиротска 54, а на 45.
Две неща които ме притесняват:
1. Минават два трамвая доста на често /през 3-4-5 минути/, които са много шумни и на буквално 3-4 метра. Самият обект е между спирките по средата.
2. Сградата е стара, двуетажна и изглежда неподдържана / в стриитвю-то даже се вижда теч от покрива, вестници по прозорците и т.н./. Трябва да се провери в какво състояние са стените зад гипсокартона и под окачения таван и дали не е пред събаряне.

Освен това отсреща е имало паркинг /по стрийтвю-то/, а сега е заградено за строеж. Ако вдигнат 5-6 етажна сграда, никога никакво слънце няма да влезе там, да не говорим за кефа от поне 2 годишен строеж през 8 метра.
Цената няма да коментирам.

# 202
Какви са адекватните цени за гараж? Харесах един на пет минути от вкъщи, но идея си нямам как вървят. А е единствена обява за района и не мога да сравня.

Мишелин, апартамента си купих за по малко едно време  Shocked Laughing Laughing Laughing

# 203
Aisha, права си  Laughing

Колкото до това на Пиротска, не ме притеснява старата сграда или че отсреща ще се строи нещо. Просто ми  е скъпо. А и надали съм първия "тарикат", който смята, че мястото е нелошо. 100% има нещо гнило - или обявата е фалшива, или има проблем с докумените, или нещо друго. За да попадне човек на такъв тип имот трябва да работи с брокер, иначе не вярвам да се домогне до нещо вървежно...

Амели, зависи от района и дали е гараж или паркомясто. При нас паркоместа се продаваха за 4-5-6000 евро. Гаражите май са от 10К нагоре

# 204
Този беше 18к, но трансформиран на офис, тоест ще трябва и врата да се смени. Доста ми се струва, не знам.

# 205
ние  и маме офис почти там
За35 се колебаеха, за 30 намерихме купувач. Евро
Обаче сега решихме да го даваме под наем, 300 лв има желаещ

# 206
Не съм сигурна дали темата е подходяща за въпроса ми. Бих искала да попитам дали има запознати с процентите на обезщетение при учредяване право на строеж. Става въпрос за Варна, район зимно кино Тракия. Разбира се, всичко е въпрос на договаряне, но все пак какво бихме могли да очакваме ?

# 207
В такава мазичка съм виждала обущар и шивачка, но винаги като мина са на отворена врата.

# 208
Не съм сигурна дали темата е подходяща за въпроса ми. Бих искала да попитам дали има запознати с процентите на обезщетение при учредяване право на строеж. Става въпрос за Варна, район зимно кино Тракия. Разбира се, всичко е въпрос на договаряне, но все пак какво бихме могли да очакваме ?
намирате няколко строителя и ги питате искат ли да строят на вашето място, така ще разберете каква е цената, те ще ви кажат почти един и същ процент. Simple Smile Имате ли виза?

# 209
Да, има ПУП, но и отскоро увеличение на кота корниз с 4м. От другите собственици са получили предложение, но само в твърда квадратура, което по мои изчисления е твърде малко като процент. Много е сложна организацията на  повече собственици, затова исках да се ориентирам при какви нива да преговаряме по-сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт