Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-24

• 76 619
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • София
За съжаление изводите не са добри за НИ в Бг, и като се има предвид че тук пишещите са хора които имат , уж, отношение по темата. То явно сме си заслужили вида на сградите, фасадите, общите части, мръсното пред блоковете  и мизерния вид на кварталите. Себе си не изключвам.
Какъв аристократ , какви 5 лева? Не можеш да бъдеш никакъв в тази обстановка. Много важно, че няма да си сложа прането на терасата до санировка с облика на Левски на фасадата и българското знаме да се вее .
Кой го топли?  Като съседите си слагат. Така излиза. Че и сме горди с това ! Thinking

# 601
За съжаление изводите не са добри за НИ в Бг, и като се има предвид че тук пишещите са хора които имат , уж, отношение по темата. То явно сме си заслужили вида на сградите, фасадите, общите части, мръсното пред блоковете  и мизерния вид на кварталите. Себе си не изключвам.
Какъв аристократ , какви 5 лева? Не можеш да бъдеш никакъв в тази обстановка. Много важно, че няма да си сложа прането на терасата до санировка с облика на Левски на фасадата и българското знаме да се вее .
Кой го топли?  Като съседите си слагат. Така излиза. Че и сме горди с това ! Thinking
Не само това сме си заслужили, и едни други по-генерални неща, определящи качеството на живота ни сме си заслужили и затова живеем така.

# 602
  • Куциндрел
Виждам тенденция за образуване на нова аристокрация, която е излязла от панелен блок и плюе по миналото си.  Joy Joy Joy
Очаквам при тази аристокрация да се нанесе някой от миналият й живот и да развали вида на палата й.  Laughing

Ей тва е панелното мислене. На всяко желание да живееш в по-красива и приятна среда веднага се слага определението "аристокрация" и край.
Ма направо панелно мислене.  Joy Joy Joy
Този нов вид аристокрация е видяла само панела и сега в НС се чувства кат в палат.
Не смее да стъпи в панелна сграда, че ще й се разтупа сърцето при вида на кашпа във входа.

milittana, аз не плюя по хората, които живеят някъде и искат да си сложат мушкатото във входа зимата. Живяла съм преди на центъра на Варна, със съседи като консули, пилоти, оперни певици, партийни величия и т.н.
Сега живея в София, пак с подобни съседи, в блок, който не е НС, но е строен за определени хора.
Обаче никога няма да пиша през пост колко грозни са навиците и блоковете на хората и как вече аз не съм от тях, като до скоро съм живяла при тези, които плюя. Но манталитета си е манталитет, от него трудно бягаш, ако ще и в палат да живееш.

# 603
Ами има неща, които дразнят и не са ок в общите части, пък в апартаментите всеки да си се оправя както знае. Сега ако за теб чехли пред вратата например или торба с боклук пред вратата е ок, мен това ме е отказвало да купя даден имот, ерго - ще откаже и моят купувач евентуално след време. Не е ли по-естествено общите части да са в добър външен вид, в интерес на всички живущи е, а и не струва пари да си прибереш натуриите в своята си площ, не да ги изнасяш на стълбите. Та от такива нещица ако не ти се разтупва сърцето, както пишеш, поне от невъзможността да си продадеш добре иначе прекрасния имот вероятно доста ще се впечатлиш.

# 604
  • София
Изчистихте ли си тротоарите от снега пред сградите в които живеете?

# 605
Разбира се.

# 606
Ние изчистихме, иначе не можем да излезем за работа.

# 607
Аз пък знам един блок в Плевен, който е  единствен по рода си - имат общо място за простиране точно до паркинга (на задна улица е - ако не бях видяла с очите си, нямаше да повярвам), а по-интересното е, че се ползва. Сигурно се имат за много високо културни, като не си загрозяват терасите с дрехи. Но не виждам нищо хубаво в това, човек да си простре прането заедно със съседското.
Правилата са временни и работят, само докато не се намерят хора, които отказват да се съобразяват с тях. И в миналото е имало блокове със специални правила - ако сте забелязали, тук-там има стари панелни блокове с басейни, които понастоящем приличат на бунища. Може би в други държави хората се съобразяват, защото им идва от вътре, но тук това няма как да стане. Достатъчно е да е чисто и промените да са в границите на здравия разум - всичко друго е излишно.

# 608
За пръв път чувам за панел с басейн. Направо невероятно ми се вижда. А аз бягам от подобни общи съоръжения, изискващи скъпа поддръжка като общи басейни. Представям си на какво ще заприлича наоколо, ако не се поддържат редовно.

# 609
  • Куциндрел
Ами има неща, които дразнят и не са ок в общите части, пък в апартаментите всеки да си се оправя както знае. Сега ако за теб чехли пред вратата например или торба с боклук пред вратата е ок, мен това ме е отказвало да купя даден имот, ерго - ще откаже и моят купувач евентуално след време. Не е ли по-естествено общите части да са в добър външен вид, в интерес на всички живущи е, а и не струва пари да си прибереш натуриите в своята си площ, не да ги изнасяш на стълбите. Та от такива нещица ако не ти се разтупва сърцето, както пишеш, поне от невъзможността да си продадеш добре иначе прекрасния имот вероятно доста ще се впечатлиш.
До сега не съм виждала чехли пред вратата на етажа или торба с боклук, ама не мога да кажа за другите етажи, все пак не ходя да шпионирам.

# 610
То не е нужно да се шпионира, трябва само да използваш стълбите, за да стигнеш до имота си. Нали не мислиш, че някой специално отделя от времето си да следи кой какво слага пред вратата си? Времето на ОФ активистите и кварталните отговорници отмина отдавна.

# 611
  • София, Bulgaria
Аз съм твърдо ЗА да има ред и дисциплина/ силно казано/. Трябва да има правила и да се спазват. Това е само от полза. То и законите ни ограничават, ама без тях сме за никъде. Презумпцията "ако не е забранено е разрешено"  носи много повече негативи от това да има правила за всички живущи в една сграда. Абсолютно за всичко се намира решение. И за климатиците къде да се монтират и за прането, а че не може да си остъклиш  терасата, купуваш апартамент без тераса.. просто е. 
Най-добрите сгради и комплекси са тези, къде още на предварителен договор подписваш и така наречения договор  за поддръжка или нещо като общи условия, където се казва, какво може и какво не. Тези имоти винаги са били най-притегателното място за купувачи, а за някой комплекси се чака с години да излезе нещо за продажба.
Предпочитам правила и ограничения пред свобода, която се превръща в свободия /това е гарантирано/ .

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 11:16 от tomeva

# 612
За пръв път чувам за панел с басейн. Направо невероятно ми се вижда. А аз бягам от подобни общи съоръжения, изискващи скъпа поддръжка като общи басейни. Представям си на какво ще заприлича наоколо, ако не се поддържат редовно.
Има, има. Като бях малка имах приятелка, която живееше в такъв блок - много се гордееха и си го пълнеха през лятото. Сега е запуснат (поне последно, когато го видях беше, може вече да са го заринали). Предполагам, защото касиерите трудно събират за чистачка и асансьор, а какво остава за поддръжка на басейн.

# 613

Сушилня нямам, простирам на балкона, пука ми на кой му е смешно.
+1

Само в този сняг не простирам навън, иначе и аз като теб. Дреме ми на кой не му харесват цветовите ми решения в облеклото... hahaha

# 614
Изчистихте ли си тротоарите от снега пред сградите в които живеете?

Не само тротоарите. Снощи до към 20 часа мъжете от нашата кооперация изчистиха тротоара, паркинга и малката ни уличка! Е как да не им спретнеш една скара.... Едвам станахме тази сутрин. Head Band

Общи условия

Активация на акаунт