Дениз Чакър "EDHO", Ибрахим Челиккол "Черно-бяла любов" (Siyah Beyaz Aşk) №54

• 76 252
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
То това оръжие е незаконно 100 %  hahaha
Щом е толкова спокоен, значи няма проблем  Mr. Green

Аз се питам дали Джуньо има още 1 копие на записа с убийството  ooooh!

100 % има записи още поне няколко... и ще извадят някой от ръкава.. въпрос на време е. 

А за оръжието, когато беше рождения ден на Ийт(който искаше да намери доказателства за контрабанда с оръжия) и Ферхат нали му записваше честитка..каза, че няма оръжия.. има само едно и то законно. Нещо такова ми се върти в главата.. Rolling Eyes
И си мисля, че ще изкочи нещо и с този пистолет...

Нали споменах по-горе, че жената на Тимур ( Абидин аби) се скъсва на лайква коментари в инстаграм на профила на мъжа си.. Тимур и той Flushed
Скрит текст:

# 361
ДДанни, истинско удоволствие е да те чета. Моля те споделяй и пиши!

Желанието на  Ферхат за промяна е трогателно а  Аслъ беше така смела, разумна и разбираща. Почти цялата серия съм изкарала  ухилена като идиот и разнежена. Сцената с връщането на пръстена беше невероятна. Диалозите между двамата са като картечни откоси. Целят пълно покосяване. Тепърва ще търпят развитие и двамата герои, защото за да имат общо бъдеще, промяна трябва да има и за двамата.

Привет, момичета!  Hug

Тери, мерси за цветната Бирдже. Хубава, нежна, ефирна жена е. Свикнах й вече с татуировките. Свикнах на всички с татуировките вече аз, а как мразя някой да си рисува тялото. Тялото обаче си е тяхно, да го правят каквото искат. А аз като нямам избор, свиквам!  Grinning

Лия, тук съм! Ама след чудесната серия всички млъкнаха в темата и аз реших да млъкна. А така ми се искаше повече хора да споделят как намират опитите на Ферхат да се промени, какво мислят за промяната, сюжета, ама йок. Само Дафне го намери за смешен и още един, двама казаха, че са доволни от Ферхат.

Сега 4ти епизод на Черно море за теб специално в спойлер:
Скрит текст:
В този епизод нямаше много действия, беше "психологичен" епизод.
След като обвиниха девойката, че е имала любим изсред гардовете на мъжа си, нейният закрилник реши, че тя е жена, която се възползва от мъжете, за да намери помощ. Тя обаче не каза, че това е брат й, защото знае, че ако Тахир (закрилника) продължи да я закриля, мъжът й, който в момента е все още задържан заради нейната жалба, ще го убие щом излезе от затвора. Но и двамата страдат - тя, че Тахир продължава да е добър с детето и че то се привързва към него и трудно ще се разделят, а той е ядосан, че тя не е с чисто минало.

Подготвя се нейното заминаване за Русия през Грузия от Мустафа, брата на закрилника, а копоите на мъжа й следят всички и разбират за плана.

Без да влизам в подробности, девойката Нефес оттегля жалбата срещу мъжа си, Тахир и приятел я съпровождат до Грузия, където я качват на лодка, но се оказва, че мъжът й се е договорил с посредниците и тя отново попада в ръцете му.

Ключовият момент бяха нейните думи към Тахир - Вече не съм ли принцеса, която заслужава да бъде спасена? Насилието обаче е същото насилие, Ведат (насилника) е същият Ведат. (Дори и да съм имала любим, който е искал да ми помогне и да съм била невярна на мъжа си - което разбрахме, че не е истина.)

След което Тахир й се извини, че я е обвинявал за любимия и че е наговорил глупости, че нямало да бъде като предишния и да бъде убит заради нея.

Тахир се сгоди за жената, заради която ще получат финансова помощ от баща й. Обаче бащата на годеницата сега настоява за сватба, иначе няма да даде и грош. Та примката се затяга около закрилника. Насилникът вече е на свобода, защото част от сделката да не закача Тахир, беше Нефес да оттегли жалбата. Но Ведат, насилникът, няма да се спре. Той е психопат, отмъстителен, така че да видим какво ще стане сега със сделки, уговорки, сватби, отмъщения. Нефес и детето отново са в ръцете му.

Спирам дотук. Спасение за Нефес щеше да има, ако Ведат беше останал в затвора, но заради бизнес договорки, натиск от хора и други неща, влязоха в договорка с него. Грешка, голяма грешка. Това им каза и адвокатката. За такъв само затвор. Това беше посланието на тази серия. И също семейството на Тахир се отказа да я брани, след като научи за любимия, което беше другата грешка. Още едно послание на епизода - ако ще браниш жена от насилие, не брани само тази, която е безгрешна. От закрила имат нужда и тези, които са сгрешили и може да имат отчасти вина за насилието. Но насилието никога не е правилно и оправдано.

# 362
Соц.мрежи на комшиите врят и кипят, Бирдже също реагира, а в същото време техния СЕМ санкционирва сериалите за милувки Stop и целувки. Stop

Cry Cry
Скрит текст:
#diziturkBaska
В Адане после жестокого изнасилования умерла трехлетняя девочка.

У ребенка были повреждены внутренние органы. В результате 2 операций было наложено 60 внутренних и 20 внешних швов только чтобы ребенок мог сидеть. Кормить можно было только жидкой пищей, чтобы не разошлись швы на желудке. Большая потеря жидкости в организме, печень пострадала из-за большого количества антибиотиков, которые применяли для лечения. У девочки недержание мочи, постоянные кровотечения.
Насильник закрыл рот девочке и от своих же криков у неё разорвались барабанные перепонки. Когда видит кого-то незнакомого, пытается спрятаться под кроватью. К сожалению, от полученных травм девочка скончалась.
Народ Турции находится в шоковом состоянии. Народ пустил протест "Дети молчат, но ты стань их голосом" в социальных сетях и актеры, знаменитости присоединились к протесту, в их списке Демет Акалын, Бирдже Акалай, Дениз Байсал, Альп Навруз, Мирай Данер, Кубилай Ака, Бергюзер Корель, Мерве Чагыран, Афра Сарачоглу, Аслы Энвер, Демет Оздемир и многие другие.

# 363
Луиза, много благодаря!  Hug

Ужасен случай с момиченцето, което, според  закон, който обмисляха, ако не беше умряло и не беше толкова малко, извергът можеше да поиска да се ожени от него и вече да не е изнасилване и щеше да се избави от съдебно преследване.

Бергюзар Корел със силно послание към родителите. Позволих си да прехвърля поста с превода на Варна от темата за Берг и Халит:

Думите на Берг

От сутринта насам се разпространяват много постове в социалните мрежи под мотото "Детето мълчи, но ти недей". Напълно разбирам, че всички те са  искрени и добронамерени . Но има нещо, което липсва в този призив и бих искала да обърна внимание на него. Детето не бива да мълчи!  Майки и бащи, обяснете на децата си, че не бива да мълчат. Нека разберат, че първо, никой няма право да ги докосва без тяхно съгласие. Обяснете им, че в момента в който подобно нещо се случи, те могат и трябва да реагират, че могат да го споделят с вас, че ни бива да се страхуват да го споделят с вас. Научете децата си да протестират, да надигат глас, научете ги, че имат право на това. Нека знаят, че не бива да ви избягват и да се боят от вас. Никой, абсолютно никой, няма право под никакъв предлог да докосва интимните им зони. Обяснете им, че ако някой се опита да направи подобно нещо, трябва веднага да дойдат при вас и да ви кажат. Нека разберат, че не бива да се срамуват, да знаят, че вината е в човека, който им го причинява. Да са сигурни, че ще ги защитите. Моля ви, накарайте ги да почувстват, че каквото и да се случи, ама наистина каквото и да се случи на този свят, вие ще застанете зад тях, ще ги подкрепите. Направете го, за да не мълчат децата. Да знаят, че могат да говорят открито, че не бива да се страхуват да го споделят с вас. Моля ви, като майка, като човек ви моля. Няколко от вас, само няколко от вас да ме послушат, наистина можем да променим много неща. Децата ви не бива да мълчат. Научете ги не да мълчат, а да надигат глас!

Клипчето от профила на Берг. Две клипчета са едно след друго, трябва да цъкнете стрелкичката.

https://www.instagram.com/p/BfQ6-q5BTrS/?hl=en&taken-by=berguzarkorels

Изверг. За такива само смъртна присъда.

Последна редакция: пт, 16 фев 2018, 23:07 от Дданни

# 364
Луиза, много благодаря!  Hug

Ужасен случай с момиченцето, което, според  закон, който обмисляха, ако не беше умряло и не беше толкова малко, извергът можеше да поиска да се ожени от него и вече да не е изнасилване и щеше да се избави от съдебно преследване.

Бергюзар Корел пусна чудесно видео, в което казва "Не учете децата си да мълчат, а да говорят. Никой няма право да ги докосва и те да мълчат за това. Трябва да бъдат насърчавани да говорят и да не приемат това за нормално." (преразказ)

Изверг. За такива само смъртна присъда.

Изключително жестоко! Дори само като четеш такова нещо, ти настръхва цялото тяло... Ужас!!!! И като си помисля, че винаги има вратички за такива боклуци... Най-много да го обявят за невменяем и... е отървал пандиза... Горките родители.... Praynig

# 365
Боже мой, какъв ужас!!! #Crazy Sick Shocked
Влязох да пиша нещо, но зачитайки се в спойлера на Надето Hug и на Дани Hug тотално изключих, втресе ме, гади ми се, страшно ooooh! ooooh!
Думите на Берг са силни и веднага си помислих какви ужасни, непросветени, безотговорни родители има, та ако детенцето проговори, него ще изкарат виновно Sick Sick Embarassed

Скрит текст:
В Адане была жестоко изнасилована трёхлетняя девочка. У маленькой девочки после изнасилования все внутренние органы были разорваны, насильник закрыл рот девочке и от своих же криков у неё разорвались барабанные перепонки, её доставили в больницу, сделали операцию, но от полученных травм девочка скончалась.
Народ Турции находится в шоковом состоянии. И все звёзды Турции поделились фотогрфиями и твитами осуждающими такое насилие.

Не осталась равнодушной и Бирдже в своем твиттере она написала:
"Мы уже теряем разум в этой стране. Горе тем, кто не останавливает эти преступления, не препятствует, закрывает глаза и других заставляет закрыть, пытается оправдать это.
Не видать вам спокойного сна, имейте ввиду. Эта 3летняя кроха, придушит вас своими маленькими ручками"".

Не прошла мимо и мама Ибрагима, в своем Инстагрмме она разместила фото с пометками: «Ребёнок может молчать, но ты не молчи! Не оставляй его одного!»

Турция е ратифицирала Истанбулската конвенция, да видим сега какво ще се случи с този изверг newsm11
Въпреки, че това няма да върне живота на едно малко и крехко момиченце... smile3518, поне да има "някакво" Mr. Green възмездие!

Последна редакция: сб, 17 фев 2018, 01:22 от lia-martin

# 366
Добро утро! Надявам се да не ме обявите за коравосърдечна, но ви предлагам следното- да не публикуваме новини вън от актьорите и сериала. Подобни зверства за съжаление се случват във всяка страна. Още повече в толкова голяма като Турция. И не, "говоренето" няма да ги спре. Психологически подхранва други идиоти за зверства и "изява". Много често като "новина" излиза, когато трябва да се затъмни някое друго събитие и вниманието на обществото да се отклони. Моля да не го разискваме повече. Още по-малко със снимки. Хубав ден!

# 367
И от мен добро утро! Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Новината от снощи много ме разстрои, не можах да спя Sad

Гифчето е толкова сладко, че си позволявам да го повторя.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=QfUFJwyy5Ug

Последна редакция: сб, 17 фев 2018, 09:23 от lia-martin

# 368
Добър ден, мили момичета!  Hug

Такива тъжни истории ни отварят отново очите да погледнем собствените си деца, да се вслушаме в невербалното им послание. Да внимаваме, да ги пазим като очите си.

Скрит текст:
Имам внук на 2 години. Живо, умно и приказливо дете. От няколко месеца ходи на детска градина. И аз винаги питам как е в яслата, имаш ли приятели, какви приказки ви разказват. Искам да чуя лично от него.

И съвсем умишлено го попитах "Ти като си непослушко, госпожата бие ли дупето?" А той каза "Не, бие главата." Аз пак "А дупето шляпа ли?" Той отново "Не, главата." И замахва с ръка към главата си.

Вие ми кажете лъже ли това дете. Не лъже. И по реакцията на учителките в градината, които са отрекли, разбира се, е било ясно, че са смутени. Месец по-късно на въпроса дали госпожата бие още главичката, внукът ми каза не. Значи са си взели поука. Но ние трябва да слушаме и да ПИТАМЕ децата си.

Хубав ден, мили момичета! И да попитам събота ден за фрагман ли беше, че забравих?

# 369
Добро утро.
Съгласна съм с Дани в случая и ако публикувах инфото, то е защото актрисата от сериала, личността Бирдже е в списъка на реагиралите.

# 370

Хубав ден, мили момичета! И да попитам събота ден за фрагман ли беше, че забравих?

Мисля, че беше петък, но тази седмица с този интернет фрагман всичко се обърка

# 371

Мисля, че беше петък, но тази седмица с този интернет фрагман всичко се обърка
Много благодаря.  Hug
Наистина май излизаше в петък. Нищо, прощавам им, ако не дадат втори, заради интернет фрагмана. Ще ми държи сито до понеделник. Grinning

# 372
Вай, вай, вай  днес са писали само Виктория, Дани, Надето, Попай Hug Hug Hug Hug и аз ooooh!
И фраг няма нов ...и бг-превод няма и резюмето отсъства.....лоша работа ooooh!

Тогава ще гледаме клипчета Heart Eyes

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=FOBbtOnnfII

Asfer - Secret love song Grinning

# 373
Лия, с много хубави клипчета ни запълваш празнината. Гледам Ферхат само как се дърпа, когато Аслъ посяга да го погали с превързаната с "народната медицина" ръка, когато погали косата му на мотора. Дръпльо! Но финалът на вечерта беше чудесен. Остави я да го обича и да се наслаждава на любовта й . Все още самият той е пасивен, сдържан, но колко много направи все пак за Аслъ през този ден. Само за да й покаже, че се старае да бъде научен да обича и да приема обич.

Да идва понеделник! Влюбена съм в актьорския талант на Ибрахим, да си кажа!  Grinning

# 374
мисля, че всички сме в очакване на понеделник ...хахах...вече уикенд не ме интересува, искам да идва все новата седмица, защото понеделник вечер вече ми е любима.... (чакам днес трейлър все пак - надеждата умира последна)

в тази връзка днеска си докарах инфаркт за точно 5 мин... следя каналите на канал д , всички страници и пособни и гледам, че  ще имат 2 нови сериала и двата са "очаквайте скоро",
единият -  мехмет нали има в заглавието и думата фатих и кво правих кво струвах, попаднах на трейлър на 1 серия на фатих и в него пише "очаквайте понеделник"...и се вкарах във филма, че сезона на нашия свършва и това ще е последна серия и щях да се затрия сама...докато видя, че този трейлър е от 2013 и си има стар сериал фатих....та така любовта, глава затрива (малко да се посмеете на моя сметка) хххаа

Общи условия

Активация на акаунт