Лазерна операция на мързеливо око

• 9 323
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Интересно дали има някаква статистика, колко от тези операции са успешни?
От кои операции?  Кривогледство с лазерна операция не може да се коригира.  Иначе има много проценти успешни операции. То зависи и какво се разбира под успешни.
Ако след операцията детето не криви окото, няма развит конюнктивит следствие на вътре болнична инфекция значи е успешна.
С тази операция не се премахват диоптри и астигматизъм. И ако родителите са очаквали, че детето след операция ще е без очила за тях няма да е успешна. Дори детето да няма диоптър очилата се носят докато очните мускули заздравеят на новото място.

# 16
...да наистина въпроса го зададох много общо ...предполагам успешна е операцията, когато очакваното се покрие с резултата...

# 17
Здравейте на 26г съм и от 17 годишен се опитвам да намеря решение на проблема на мързеливо око . Зрението ми е " стерео " но с лявото око виждам сравнително слабо ( не мога да четя с него и като гледам само с него ми е напрягащо и дискомфортно ) . Има ли някой с подобен проблем и има ли решение на проблема въпреки годините? Благодаря предварително . Препоръчайте ми доктор ако има такъв който ви е помогнал с проблема

# 18
Здравейте на 26г съм и от 17 годишен се опитвам да намеря решение на проблема на мързеливо око . Зрението ми е " стерео " но с лявото око виждам сравнително слабо ( не мога да четя с него и като гледам само с него ми е напрягащо и дискомфортно ) . Има ли някой с подобен проблем и има ли решение на проблема въпреки годините? Благодаря предварително . Препоръчайте ми доктор ако има такъв който ви е помогнал с проблема
Ако си от София, отиди в детския очен кабинет на Александровска болница. На тяхната регистратура много възрастни хора си запазват часове (ти вече си възрастен по техните стандарти). Не знам дали ги насочват към някой от лекарите там или ги пращат на друго място, пак в болницата. Така или иначе там са най- титулованите специалисти, напр. доц. Димитрова или проф. Оскар. Разпитай, от питане глава не боли. Имат и телефон, но часове се запазват за месец напред само на 1во и 2ро число от месеца. Шансът да не е зает е доста малък, цяла България записва часове в тези дни. И все пак някога ще уцелиш свободен сигнал и ще вдигнат. Можеш да погледнеш и клиники като Пентаграм, но твоят проблем изглежда занемарен детски такъв и ти трябва точен специалист.

# 19
Здравейте, някой запознат ли дали ако си с мързеливо око имаш право да шофираш.Търсих информация,но не намерих.

# 20
Здравейте, някой запознат ли дали ако си с мързеливо око имаш право да шофираш.Търсих информация,но не намерих.
Този въпрос по принцип ли е зададен? В смисъл дете ли е с мързеливо око и питаш за бъдещето му или е вече младеж с тази диагноза и очила?

И сина ми и мъжа ми в детските си години са имали тази диагноза като придружаваща и сега са шофьори.
Нямат обаче ТЕЛК решение за намалена работоспособност/инвалидност/. Ако младежът има такова ТЕЛК решение ще е пречка.
По- скоро големите диоптри късогледство и далнонизма са пречки за шофиране.

# 21
Този въпрос по принцип ли е зададен? В смисъл дете ли е с мързеливо око и питаш за бъдещето му или е вече младеж с тази диагноза и очила?

И сина ми и мъжа ми в детските си години са имали тази диагноза като придружаваща и сега са шофьори.
Нямат обаче ТЕЛК решение за намалена работоспособност/инвалидност/. Ако младежът има такова ТЕЛК решение ще е пречка.
По- скоро големите диоптри късогледство и далнонизма са пречки за шофиране.
За себе си питам, аз съм с мързеливо око, проблема се откри в късна възраст и вече нямаше какво да се направи. Искам да съм сигурна дали се разрешава с този проблем да се шофира.

# 22
Leiny поговори с ЛЛ. Той разписва медицинското за шофьор. Ако отбележи очния проблем трябва и становище на офталмолог. Ако проблема е описан в здравното ти досие, трябва да го има и в медицинското.

Сега, с ел. здравни досиета не само пациентите може да си проверяваме нещата, но и институциите. 
Успех !

Общи условия

Активация на акаунт