Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 4

• 66 202
  • 807
  •   1
Отговори
# 315
Мисля, че е редно да поясня, че се шегувам. Но като се замислиш донякъде подобен проблем има. Защото не всяко дете може да се справи с усилено изучаване на език от първи клас, а там ще му се наложи. Пък родителите може да искат по-ненатоварващо училище, но няма да имат възможност детето да влезе в такова. Математиката защо я намеси, че и Дружба ти си знаеш..

И моля да не ми давате за пример училища с 2-3 циганчета в клас. Тук говорим за 2-3 нециганчета в клас. Става въпрос и за бежанци, които също е възможно да идват от добри семейства. Само, че аз не съм съгласна моят син да е малцинство в такова училище, защото не е това идеята на интеграцията.

# 316
  • София
Тогава ти остава вариантът, който, мисля, Грета Ей предложи в миналата тема.

# 317
Защо се реши, че месторабота е дискриминационен? Нали това всъщност е един адрес, както адресът по местоживеене?  newsm78
Съдът го обяви за такъв, заедно с разните екзотични допълнителни критерии от миналата година.
За местоработата не бях разбрала, че е махнато! Сигурно ли е?

# 318
  • София
Някой знае ли, дали след днешното извънредно заседание имам изнесена някаква информация, докъде са стигнали с обсъждането и взети ли са някакви решения в крайна сметка?

# 319
Здравейте! Все още имаме време до първи клас, но проучвам сериозно въпроса, защото е възможно да сменяме жилището.. и така -има ли някъде с точност описани прилежащите райони на училищата? И другото ми питане -какви са критериите за кандидатстване за предучилищен клас? По сайтовете на училищата нищо не намерих.. благодаря!

# 320
Здравейте! Все още имаме време до първи клас, но проучвам сериозно въпроса, защото е възможно да сменяме жилището.. и така -има ли някъде с точност описани прилежащите райони на училищата? И другото ми питане -какви са критериите за кандидатстване за предучилищен клас? По сайтовете на училищата нищо не намерих.. благодаря!
Прилежащите територии са описани в проекта за прием в 1 клас, а критериите за прием в ПУК в
проект за прием ПУК.

# 321
Май разбрах... все още няма ясни критерии за пук.. нали?? Хич не мога да се ориентирам. ..

# 322
В проекта съвсем ясно са описани и е въпрос на време СО да го приеме. Доста вероятно още следващата седмица.

# 323
  • София
Anna_V, последните години нещата се променят постоянно. Живейте си живота и се надявайте докато ви дойде времето, някому и малко разум да е дошъл, та да има някаква логика в текущите ви критерии : /

А който не знае, да му кажа, че като си смени местоживеенето, е ДЛЪЖЕН да се регистрира на новото място в срвн кратък срок (7 или 10 дни, нещо подобно). Дали с временен или с настоящ адрес, но е длъжен. Всеки си знае спазва ли го и колко му е чиста съвестта. И който не спазва и не му е чиста - не е редно да има каква да е претенция към кого да е.

# 324
  • София
Че ние точно защото сме длъжни, сме се регистрирали. И имаме претенции, но какво от това? Чобанов не ни слага в първа група.

# 325
Не знаех, че като си смениш местоживеенето официално, може да НЕ се регистрираш.

# 326
  • Куциндрел
Знам за случай, в които хазяина не дава квартирантите му да се регистрират, заради някаква малоумна причина.

# 327
А това със сигурност, но не бих го нарекла официална смяна на местоживеенето.

# 328
  • София
А каква е? Хора които повече от 10 години живеят на един адрес, но не са регистрирани официално там.

# 329
Смисъла на думата „официално” е точно регистрация в общината. Иначе очевидно е неофициално, щом властите не са уведомени. Иначе съвест и морал точно в тази ситуация не бих намесвала.

Общи условия

Активация на акаунт