Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 4

• 66 200
  • 807
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Сигурно може да се запише на адреса на бащата, де да знам. Ние цялото семейство си сменяме дружно адресите при смяна на жилище. Изобщо не вдявам защо има семейства с различни адреси, особено пък децата да са с различни от майката.

milenaka, избира се по-изгодния от постоянния и настоящия на детето, да. Но може би ще се промени поне според отговорите на становищата.

# 391
  • Sofia
Много съм объркана, постоянният адрес на майката е Х ( не знам на детето кой е?) Не е сменян от три години? А настоящият адрес на майката и детето е сменен на У. Какви са шансовете за прием на двата адреса?
От общината ми казаха, че постоянният адрес на детето=постоянният адрес на майката; настоящият адрес на детето=настоящият адрес на майката.
Но все пак отидете до общината и проверете, там им излиза всичко.

# 392
Ще взема да изтърча да запиша настоящ адрес на детето ми около руското, има време.  Joy Joy Joy
Децата не се ли водят към родителите? И те ли имат постоянен и настоящ адрес?
В Радисън ли ще отседнете? Sunglasses
Сигурно може да се запише на адреса на бащата, де да знам. Ние цялото семейство си сменяме дружно адресите при смяна на жилище. Изобщо не вдявам защо има семейства с различни адреси, особено пък децата да са с различни от майката.
Играчи, какво да правиш.

# 393
  • Sofia
Изобщо не вдявам защо има семейства с различни адреси...
Примерно, постоянен адрес в провинцията, настоящ в София.

# 394
  • София
Стига де. И майката иска детето да учи в училището в провинцията?

# 395
  • София
Скрит текст:

milenaka, избира се по-изгодния от постоянния и настоящия на детето, да. Но може би ще се промени поне според отговорите на становищата.
О, да. Затова подчертах, че все още става въпрос за проект, а не за окончателни критерии.

# 396
  • Sofia
Не говоря за този случай, а по принцип защо хората могат да са с различни адреси.
Но има и друг вариант - постоянен адрес все още в родния дом и настоящ в семейното жилище (на квартира). Случаи всякакви, гледам да не съдя.

# 397
Дали според този проект постоянен и настоящ адрес са с равна тежест? Ако е вярно това че децата са с адрес на майката а тя е с различен постоянен и настоящ адрес ( не сменян три години) къде са по-големи шансовете?

# 398
  • София
С еднаква тежест са.

# 399
  • София
И от какъв зор ще смениш на детето, а не твоя? Майката има новия настоящ, но на детето са сменени и двата.

d@e@n@i, с равна тежест за момента. Със сегашните правила се гледа само адреса на детето, не на майката.

# 400
Значи подаваме и на двете места като доказваме с удостоверения.  bouquet

# 401
  • София
Не, не подавате на двете места. Избирате едно от двете, което ви е по-изгодно. Прочети проекта. Иначе може да подадете документи навсякъде, но само с един адрес не с двата.

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 14:12 от milenaka

# 402
  • София
Е, как не. Могат да подадат на двете места.

# 403
  • София
Не, не могат, виж след 8.4 какво пише:
"За разпределението в групите се взема посоченият в заявлението адрес, който е по-благоприятен за ученика". Единият адрес, не двата. Кандидатства се само с единия – по-благоприятния.

П.П. Разбрах, че d@e@n@i иска на едното място да кандитастват с единия адрес, а на другото с другия. За този вариант казвам, че не става. Ако съм разбрала погрешно, се извинявам, че подведох.

# 404
  • Куциндрел
Ще взема да изтърча да запиша настоящ адрес на детето ми около руското, има време.  Joy Joy Joy
Децата не се ли водят към родителите? И те ли имат постоянен и настоящ адрес?
В Радисън ли ще отседнете? Sunglasses
Мисля в Народното събрание да пиша адреса. Laughing  Joy

Нали или настоящ или постоянен се взема? Ако те са в различни квартали, то родителите могат да подадат документи в съответните училища. Колко му е.

Общи условия

Активация на акаунт