Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 4

• 65 973
  • 807
  •   1
Отговори
# 765
Тото, подавай и в центъра, може да ти излезе късмета.

# 766
Предполагам, че дори и в най-желаните училища остават места за второ и трето класиране, понеже хората много често кандидатстват в повече от едно училище.

# 767
В квартала няма място за всички деца, той нашия квартал е малък град. Има в няколко училища с много ниско ниво на база и преподаване, има много ромчета, сирийчета, деца, за чиито родители образованието е последна грижа. Няма сила, която да ме накара на този етап да запиша детото си там. В по-хубавите квартални няма никакъв шанс, не влиза в прилежащия район. Столична община си измива ръцете и всеки явно трябва да се спасява според възможностите си. С образованието компромис няма да правя, работя в тази сфера. И ще направя всичко възможно детето ми да се чувства комфортно, до колкото е възможно. Tired

# 768
  • Sofia
Ако до края на март се смени адресът на детето за следващата година в 8.2 или 8.3 попада? Аз го разбирам, че е в 8.2 - т.е година преди подаване на документите е променян.
Точно така е, ще е минало  година и месец преди подаване на документите.
Ако промените адреса до края на март, за учебната 2018/2019 ще сте трета група, за учебната 2019/2020 ще сте втора.

# 769
  • София
Аз нямам нищо против (а предполагам), че останалите също, ако след като приемат децата от прилежащия район, се приемат и децата на работещите в близост. Проблемът на тях им е обаче, че те няма да имат никакво предимство спрямо всички други деца, които не живеят в района. Но и подобно предимство би било несправедливо.

# 770
brin de muguet,  bouquet! И аз така го разбирам.

# 771
  • София
Само помислете колко деца извън административния район биха кандидатствали там, където вие искате. Ако говорим за нормално училище в нормален квартал все пак.

Смятам, че в повечето случаи ще има място и за деца от 8.3 ако имат допълнително точки за съседно училище или за братче.

# 772
  • Sofia
Смятам, че в повечето случаи ще има място и за деца от 8.3 ако имат допълнително точки за съседно училище или за братче.
Допълнителни точки за съседно училище се дават на деца от четвърта група.

# 773
  • София
Всъщност, права си. Първо ще се наредят децата със сменени адреси в последната година, после тия от съседния район. Тогава и те могат да си сменят адреса, вместо да рискуват да ползват тия допълнителни 5 точки.

# 774
  • Куциндрел
Нещо решението липсва още в сайта на общината.....

# 775
  • София
На 22-ри ли беше последното заседание? Може би още е рано Thinking

Сеса, ти действай с паралелката, стига си се разсейвала Smile

# 776
  • Куциндрел
На 22-ри ли беше последното заседание? Може би още е рано Thinking
Е вече сме 1-ви Март.
Честита Баба Марта.
Колко време им трябва да препишат на компютър един протокол?

# 777
  • София
Щом от 16 Април ще подаваме документи, предполагам на 15ти вечерта ще качат последната версия. Що да бързат като ще има много недоволни?

# 778
  • Sofia
По принцип всичките  Решения от предишно заседание ги  публикуват преди да започне следващото. Така че едва ли ще трябва да чакаме чак до 15-ти. Най-много още една седмица.

# 779
  • София
Това нали беше окончателното решение? Няма да има повече промени на критериите?

Според мен нямаше голям отзвук в медиите. Изказа се Чобанов и толкова. Не дадоха мнения на засегнати родители.

Общи условия

Активация на акаунт